27 Aralık 2025 Cumartesi

14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı  
 
     
   

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: “SAYIN CUMHURBAŞKANI, KENDİSİNE YAKIŞAN ÜSLUBUN MÜMESSİLİ GİBİ DAVRANAMIYOR. YANİ CUMHURBAŞKANI GİBİ KONUŞMUYOR”


İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı`na yapılan silahlı saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın kullandığı üslubu eleştirdi. Dervişoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı, kendisine yakışan üslubun mümessili gibi davranamıyor. Yani cumhurbaşkanı gibi konuşmuyor. Onun ifadeler, birilerine sanki suç işleme imtiyazı veriyor gibi bir izlenim yaratıyor. Dolayısıyla söylemine, üslubuna dikkat etmesi gereken bir makamda oturduğunun farkına varması lazım. Sayın Cumhurbaşkanı`nın dilini ve üslubunu düzeltmesi gerektiğini hatırlatmak isterim” dedi.

 

Tarih : 2 Nisan 2023 Pazar 14:10   Okunma : 462

KERİM UĞUR

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı`na yapılan silahlı saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın kullandığı üslubu eleştirdi. Dervişoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı, kendisine yakışan üslubun mümessili gibi davranamıyor. Yani cumhurbaşkanı gibi konuşmuyor. Onun ifadeler, birilerine sanki suç işleme imtiyazı veriyor gibi bir izlenim yaratıyor. Dolayısıyla söylemine, üslubuna dikkat etmesi gereken bir makamda oturduğunun farkına varması lazım. Sayın Cumhurbaşkanı`nın dilini ve üslubunu düzeltmesi gerektiğini hatırlatmak isterim” dedi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, milletvekili adaylarını belirlemek için bugün temayül yoklaması yapıyor. Celal Atik Spor Salonu`nda kurulan sandıklarda, milletvekili adaylığı için başvuran 66 adayın 64`ünün listelerdeki sıralarını belirlemek amacıyla parti üyeleri oy kullanıyor. Temayül yoklamasına giren isimlerden biri olan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da oyunu kullandı.

“BÜYÜK BİR PARTİNİN SIRADAN BİR ÜYESİ OLMAYA RIZA GÖSTERİYORUM”

Dervişoğlu, oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genel Merkez`de görevli diğer isimlerin aksine kendisinin temayül yoklamasına girmesiyle ilgili bir soru üzerine Dervişoğlu, "Kendi isteğimle girdim. Diğer arkadaşların pozisyonu ile alakalı bir şey söylemeyeceğim. Demokrasi ve hukuk mücadelesi vere vere İYİ Parti`nin kurulduğunu biliyorum. Buna baktığımızda, hikayesi büyük olan bir partinin sıradan bir parçası olmaya rıza gösteriyorum” dedi.

“UMARIZ TAMAMININ İRADESİ SANDIĞA YANSIR”

Temayül yoklamasının parti üyeleriyle yapıldığına dikkat çeken Dervişoğlu, “Biz, üye bazlı yapılmasının uygun alacağına karar verdik, genel merkezimiz ile. Sayın genel başkanımız Meral Akşener`in tercihleri de bu yöndeydi. Dolayısıyla herkesin iradesinin sandığa yansıtıldığı bir seçim olmasını temenni ediyorum. Fiziki şartların uygunluğu da önemli. İYİ Parti`nin İzmir`de çok sayıda üyesi var. Umarım ve dilerim ki tamamının iradesi sandığa yansır. Özellikle kırsalda iş zamanı. Oradaki üyelerimizin gelip katılım sağlaması da kolay olmayacak. Biz, aday adayı arkadaşlarımız ile üyelerimizin bulundukları yerden seçim merkezine gelmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” diye konuştu.

“ONUN İFADELERİ, BİRİLERİNE SANKİ SUÇ İŞLEME İMTİYAZI VERİYOR GİBİ BİR İZLENİM YARATIYOR”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı`na geçen cuma düzenlenen silahlı saldırının zamanlamasına da dikkat çeken Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ı kullandığı üslup nedeniyle eleştirdi. Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, kendisine yakışan üslubun mümessili gibi davranamıyor. Yani cumhurbaşkanı gibi konuşmuyor. Onun ifadeleri, birilerine sanki suç işleme imtiyazı veriyor gibi bir izlenim yaratıyor. Dolayısıyla söylemine, diline, lisanına dikkat etmesi gereken bir makamda oturduğunu hatırlaması lazım. Sayın Erdoğan ne zaman bizi tehdit etse biz bir saldırıya uğruyoruz. Rize`de dedi, Rize`de bir saldırıya uğradık. Sayın Genel Başkan`ımızın evine saldırıldı, linç edilmeye kalkışıldı. Ana muhalefet partisi genel başkanı ve şimdiki cumhurbaşkanı adayı, bir cenazede linç edilmeye çalışıldı. Bu şartlarda ben, bir toplumsal gerginliğe vesile olabilecek sözler sarf etmek istemiyorum ve Sayın Cumhurbaşkanı`nın dilini ve üslubunu düzeltmesi gerektiğini hatırlatmak isterim.”

“HİÇBİR ENDİŞEM YOK, GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER”

Dervişoğlu, seçim güvenliğiyle ilgili bir soru üzerine de şöyle konuştu:

“Seçimin sıhhati ile ilgili endişeleri dillendirmenin bir amacı yok. Mustafa Kemal`in bir sözü vardır, ‘Geldikleri gibi giderler` diye. Geldikleri gibi gidecekler. Hiçbir endişem yok. Ben, bu büyük milletin ferasetine, aklına, izanına, cesaretine defalarca şahit ettiğimi biliyorum. Bu nedenle ne endişesi duyacağım? Vatandaşlarımız da hiçbir endişeye kapılmasın, müsterih olsunlar. Mustafa Kemal`in dediği gibi, geldikleri gibi giderler. Sandıkla geldiler, sandıkla gidecekler.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA