31 Ağustos 2026 Pazartesi

16:43   MERSIN’DE NEFES KESEN FINAL! 30 YıLLıK ÖZLEM BITTI, DEV RANDEVUNUN TARIHI BELLI OLDU   16:15   YARGıDA ADLI TATIL SONA ERDI: KRITIK DAVALAR VE DEV İDDIANAMELER İÇIN TAKVIM İŞLEMEYE BAŞLADı!   16:10   GÖRKEMLI VEDA: SIYASET DÜNYASı CEVDET SELVI İÇIN TBMM’DE BIR ARAYA GELDI   16:05   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA FLAŞ GELIŞME: 3 ŞÜPHELI ADLIYEDE!   16:01   GEMI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN ’GIRNE’ ÇıKıŞı: TÜM GERÇEKLER ŞEFFAFÇA AÇıKLANMALı   10:55   MERSIN’IN EĞITIM BILANÇOSU MECLIS’E TAŞıNDı: CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN TEKIN’E 7 KRITIK SORU!   10:45   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN BAKAN YUSUF TEKIN’E YÖK TEPKISI: ’BILIM İNSANı BRANŞıNA GÖRE AYRıLMAZ’   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı SONA ERDI: MÜFTÜ DERESI’NE DOĞA TEMELLI ÇÖZÜMLER   09:25   ÖZEL KURUMLARıN KAPıSıNDAN ÇEVIRDIĞI GÖRME ENGELLI NISA, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’LE ÜNIVERSITELI OLDU!   20:47   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN ÜRETICIYE NET MESAJ: ’TARıMSAL DESTEĞIN HER ZAMAN YANıNDAYıZ’   18:42   MERSIN’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU MINIK ELLERLE SAHNEDE: ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN UNUTULMAZ ZAFER KUTLAMASı!   16:30   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ATAHAN KAYTAŞ: ’MILLETIMIZ ESARET ALTıNA ALıNAMAYACAĞıNı BÜTÜN DÜNYAYA İSPAT ETMIŞTIR’   16:11   ERCAN MUTLUAY’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’ZAFERIN MANTıĞı BAYRAĞı VE BAĞıMSıZLıĞı DAIM KıLMAKTıR’   15:30   MERSIN’IN YARıM ASıRLıK BASıN TARIHI DIJITALLEŞIYOR: TARSUS YENI SES ARŞIVI KORUMA ALTıNDA   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK: ’30 AĞUSTOS BIR HALKıN YENIDEN DOĞUŞUDUR’   12:30   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET VE BAĞıMSıZLıK EN ASLI GÖREVIMIZDIR’   12:15   GÜLNAR BILIM VE KÜLTÜRLE DÜNYAYA AÇıLıYOR! 9. ULUSLARARASı DEV ETKINLIK BAŞLADı   09:15   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKÇI’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı   09:10   TABULARı YıKAN KURS: MERSIN’DE MERCEK İLE YÜZDE 85 İSTIHDAM BAŞARıSı!   01:10   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE PROMOSYON SEVINCI: PERSONELE 44 BIN 500 TL ÖDEME!  
 
     
   

EMEP ORDU İL BAŞKANI POYRAZ: “DEPREM BÖLGESİNDE MAĞDURİYET DEVAM EDERKEN TOPLANAN YARDIMLARIN TARİKAT DEPOLARINDA TUTULMASI SUÇTUR”


Emek Partisi (EMEP) Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Fatsa`da depremzedeler için Kızılay`a bağışlanan yardımların İsmailağa Cemaati`ne ait bir yurdun deposunda bulunduğu iddiasına ilişkin, “Deprem bölgesinde mağduriyet hâlâ devam ederken Fatsa`da toplanan yardımların bir tarikat depolarında tutulması hem ahlaki hem de hukuksal olarak suçtur. Bu demektir ki yardımlar gönderilmeyecek, cemaat kendisi kullanacak. Az zaman kaldı. Bu keyfiliğin, suçların hesabı da sorulacaktır” dedi.

 

Tarih : 2 Nisan 2023 Pazar 14:28   Okunma : 679

Emek Partisi (EMEP) Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Fatsa`da depremzedeler için Kızılay`a bağışlanan yardımların İsmailağa Cemaati`ne ait bir yurdun deposunda bulunduğu iddiasına ilişkin, “Deprem bölgesinde mağduriyet hâlâ devam ederken Fatsa`da toplanan yardımların bir tarikat depolarında tutulması hem ahlaki hem de hukuksal olarak suçtur. Bu demektir ki yardımlar gönderilmeyecek, cemaat kendisi kullanacak. Az zaman kaldı. Bu keyfiliğin, suçların hesabı da sorulacaktır” dedi.

EMEP Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Ordu`nun Fatsa ilçesinde yurttaşların deprem bölgesine gönderilmesi için Kızılay`a bağışladığı yeni kıyafetlerin İsmailağa Cemaati`ne bağlı bir yurdun depolarında bulunmasına ilişkin haberler üzerine bugün yazılı bir açıklama yaptı. Poyraz, şunları kaydetti:

“Deprem bölgesinde mağduriyet hâlâ devam ederken Fatsa`da toplanan yardımların bir tarikat depolarında tutulması hem ahlaki hem de hukuksal olarak suçtur. Bu demektir ki yardımlar gönderilmeyecek, cemaat kendisi kullanacak. Habere göre, Kızılay temsilcisi, bu yaşanan durumun normal olduğunu söylemiş. Bu nasıl bir vicdandır ki deprem bölgesinde insanlar mağdurken malzemeler Kızılay`ın değil, bir cemaate bağlı olan Yavuz Sultan Selim Vakfı`na ait yurtlarda tutuluyor ve gönderilmiyor? Bu nasıl normal oluyor? Bu zihniyete göre normal olabilir. Ancak böyle bir suç nedeniyle hesap sorulması da normal. Az zaman kaldı. Bu keyfiliğin, suçların hesabı da sorulacaktır. Kızılay Şube Başkanı, savunma yaparken de batıyor. Başka depo yokmuş, Kızılay`da depo kiralayacak para yokmuş. Devlet kurumları yok mu diye düşünme gereği bile görmemiş. Durumu fırsata çevirmiş. İstense Fatsa`da bir iki değil, onlarca depo bulunur. Binlerce yurttaşın özveriyle yaptığı yardımları yerine ulaştırmamak, iyi niyetten uzak olmak demektir. Depodakiler bir an önce depremzedelere ulaştırılmalıdır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA