13 Mayıs 2025 Salı

14:43   CHP`LI IL BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı 14-16 MAYıS TARIHLERI ARASıNDA AMASYA`DA YAPıLACAK   12:48   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı... TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN YERINE CELAL ADAN`ı TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÖREVLENDIRDI   12:15   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: “BU, ŞEFFAFLıKTAN KAÇAN BIR IKTIDARıN AÇıK ITIRAFıDıR”   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN TARSUS`TA KÖPRÜ GENIŞLETME ÇALıŞMASı   10:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, YKS ÖNCESINDE SıNAV PROVASı DÜZENLEDI   10:01   TARSUS BELEDIYESI, ENGELLILER HAFTASı`Nı VE ANNELER GÜNÜ`NÜ BIRLIKTE KUTLADı   18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR  
 
     
   

İZMİR`DE SGK ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI… BES İZMİR ŞUBE BAŞKANI: “YENİ ATANAN SGK MEMURLARI EV TUTAMADIKLARINDAN ÖĞRENCİ EVLERİNDE VE YURTLARDA YAŞAMAK ZORUNDA KALMAKTADIRLAR”


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları, EYT düzenlemesinin ardından iş yüklerinin artması nedeniyle İzmir`de bir gün süreyle iş bıraktı. Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi Başkanı Mustafa Güven, “Şu an SGK`de yeni atanan bir memur 11 bin 200 TL civarında maaş almaktadır ve ev kiraları da 10 bin civarında dolaşmaktadır. Yeni atanan SGK memurları ev tutamadıklarından öğrenci evlerinde, yurtlarda yaşamak zorunda kalmaktadırlar” dedi.

 

Tarih : 6 Nisan 2023 Perşembe 14:11   Okunma : 404

KERİM UĞUR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları, EYT düzenlemesinin ardından iş yüklerinin artması nedeniyle İzmir’de bir gün süreyle iş bıraktı. Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi Başkanı Mustafa Güven, “Şu an SGK’de yeni atanan bir memur 11 bin 200 TL civarında maaş almaktadır ve ev kiraları da 10 bin civarında dolaşmaktadır. Yeni atanan SGK memurları ev tutamadıklarından öğrenci evlerinde, yurtlarda yaşamak zorunda kalmaktadırlar” dedi.

SGK çalışanları, BES İzmir Şubesi’nin çağrısıyla İzmir’de bir gün süreyle iş bıraktı. SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde toplanan çalışanlar burada “Sadaka değil insanca bir ücret istiyoruz”, “SGK’da angarya istemiyoruz” ve “Ücrette adalet istiyoruz” sloganları attı. BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, şunları söyledi:

“Ülke nüfusunun nerdeyse tamamına hizmet veriyoruz. Şu an aylık bağlama başvurusu İzmir’de 150 bin geçen ay 8 bin civarında aylık bağlandı. Kabaca bir hesap yapıldığında dahi 11-12 ayda bile yetişmeyecek bir iş yükünden bahsediyoruz. Sadece iş yükü aylık bağlanma değil, borçlanma talepleri ve yapılandırma işlemleri de olağanüstü her seçim öncesinden bizim sırtımıza yüklenmektedir. Akşam saat 22.00’lere kadar çalışılsa dahi işlerin üç ayda bitmesi mümkün değil. Nitekim saati 51 TL gibi komik bir rakama gece saatlerine kadar vatandaşın işlemlerini yetiştirmeye çalışıyoruz. Tüm bu hizmetleri Ankara Merkez teşkilatında 3 bin 397, taşra teşkilatında 29 bin 849 kişi olmak üzere toplam 33 bin 246 personel tarafından yürütüyor. Ancak Çalışma Bakanının açıklamaları bu gerçeklikten uzak. Çalışma Bakanı hala bir, iki ayda bu işlemler bitecekmiş gibi açıklamalar yaparak bizi vatandaşla karşı karşıya getiriyor.  Vatandaşa bir söz veriliyorsa bu kazanılmış olan hak olan EYT yasası iade ediliyorsa bu işlerin yürütülmesi için fazla mesai çözüm değil personel alımı gerçekleştirilmesi gerekiyor.

“YENİ MEMURLAR EV TUTAMAYIP ÖĞRENCİ EVLERİNDE VE YURTLARINDA KALIYOR”

Şu an SGK da yeni atanan bir memur 11 bin 200 TL civarında maaş almaktadır ve ev kiraları da 10 bin civarında dolaşmaktadır.  Yeni atanan SGK memurları ev tutamadıklarından öğrenci evlerinde, yurtlarda yaşamak zorunda kalmaktadırlar. SGK çalışanı esnek kuralsız, sağlığını bozacak şekilde fazla ve mobbing altında çalıştırılmaktadır.  Yasal olan yılda 270 saat olan yasal fazla mesai sınırı ayda 100 saatle aşılmaktadır. Aynı zamanda SGK çalışanı fazla mesai, angarya çalışma dayatmasıyla günlük ortalama çalışma süresi 11 Saati geçmiştir”

“SGK’DE EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ SÜRESİZ GREVLER ÖRGÜTLEYECEĞİZ”

Başkan Güven açıklamanın sonunda taleplerini şu sözlerle dile getirdi:

“TBMM’ye buradan sesleniyoruz. Bu hafta, TBMM Plan Bütçe Komisyon üyelerine dilekçelerimizle, maille faksla aşağıdaki talepleri ilettik. TBMM kapanmadan derhal SGK çalışanlarının aşağıdaki taleplerini yasalaştırılmasını istiyoruz. Aksi takdirde SGK’de eşi benzeri görülmemiş süresiz grevler örgütleyeceğiz. Bu nedenle bu taleplerimizin TBMM’de kabul edilmesini istiyoruz.  İlk olarak 2012 yılında bu yana gasp edilen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz Sosyal Güvenlik Kurumu Ek Ödeme Yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini ve ek ödemelerin taban maaş eklenmesini istiyoruz, Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK çalışanlarına da 3600 ek gösterge istiyoruz, Aynı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz, Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA