23 Ağustos 2025 Cumartesi

10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR  
 
     
   

MALATYA`DA KÖYLÜLER, MERALARINA DÖKÜLEN MOLOZLARA KARŞI NÖBET TUTACAK: “DEPREMDEN KURTULANLAR MOLOZDAN MI ÖLSÜNLER”


Malatya`da Beydağı köylüleri, depremde yıkılan binaların enkazlarından çıkan molozların köylerine dökülmemesi için nöbet tutmaya başlayacaklarını duyurdu. Köylüler, yarından itibaren haftanın üç günü saat 13:00-16:00 arasında molozların döküldüğü bölgede nöbet tutacak. Köylülerden Kadriye Bakış, "Molozlara karşıyız, köyümüze dökülmesini istemiyoruz. Depremden kurtulanlar molozdan mı ölsünler" dedi. Mamurek Dayanışma Platformu`ndan Nazife Onay ise çevre örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini ve duyarlı tüm vatandaşları nöbete destek vermeye çağırdı.

 

Tarih : 6 Nisan 2023 Perşembe 16:02   Okunma : 585

DİLAN KUTLU

Malatya’da Beydağı köylüleri, depremde yıkılan binaların enkazlarından çıkan molozların köylerine dökülmemesi için nöbet tutmaya başlayacaklarını duyurdu. Köylüler, yarından itibaren haftanın üç günü saat 13:00-16:00 arasında molozların döküldüğü bölgede nöbet tutacak. Köylülerden Kadriye Bakış, "Molozlara karşıyız, köyümüze dökülmesini istemiyoruz. Depremden kurtulanlar molozdan mı ölsünler" dedi. Mamurek Dayanışma Platformu`ndan Nazife Onay ise çevre örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini ve duyarlı tüm vatandaşları nöbete destek vermeye çağırdı. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 60 gün geçmesine rağmen enkazların tekniğine uygun biçimde kaldırılmaması ve molozların tarım alanlarına yığılması, insan sağlığını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Beydağı (Mamurek) köyünün sakinleri, enkazlardan çıkan molozların meralarına dökülmesine karşı nöbet başlatmaya hazırlanıyor.

Malatya Mamurek Dayanışma Platformu, köylerine moloz dökülmemesi ve dökülen molozların kaldırılmasına için bölgede nöbet tutmaya başlayacaklarını duyurdu. Köylüler, haftanın üç günü saat 13:00-16:00 arasında bölgede nöbet tutacak. İlk nöbetini yarın tutacak olan köylüler, ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

Kadriye Akgül: Molozları, neresi uygunsa oraya döksünler. Yerleşim alanlarının dışına, insan sağlığını etkilemeyecek yerlere döksünler. Dökülenlerin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz.

Kadriye Bakış: Çocuklarımız, torunlarımız, gençlerimiz var. Onlar için ayaktayız. Onlara bir şey olursa ayakta kalamayız. Yapmasınlar bunu. Bizim sağlımızla oynamasınlar. Çok endişeliyiz. Biz parayı ne yapalım. Sağlımız olmadığında, çocuklarımızın acısıyla yaşadığımızda her gün ölmüş oluruz biz. Günlerimiz acıyla geçtiği zaman ne anlamı var yaşamanın. Molozlara karşıyız, köyümüze dökülmesini istemiyoruz. Depremden kurtulanlar molozdan mı ölsünler?

Emine Kaynak: (Dökülen molozlardan 14 ceset çıktığını söylüyor) Buna razı değiliz. Bu molozları hep bizim üzerimize döküyorlar. Kendi oturdukları mahalleye döksünler. Belediyenin karşısına döksünler. Ağaçlarımıza, sebze meyvenize, her şeyimizde zararlı bu.

Mehmet Bakır: Bu molozların Beydağı’na dökülmesinden vatandaşlar olarak rahatsızız. Geleceğimize zarar veriyor. Önce canımıza zarar veriyor. Belediyenin yetkililerinden, bu molozu tenha yerlere dökmesini istiyoruz.

MAMUREK DAYANIŞMA PLATFORMU: YAŞAM ALANLARIMIZ YOK EDİLMEKTE, BUNA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Mamurek Dayanışma Platformu`ndan Nazife Onay ise molozların döküldüğü yerde yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 13:00 ile 16:00 arasında burada olacağız. Bütün çevre örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini, duyarlı tüm vatandaşları destek olmaya çağırıyoruz. Burada bulunan asbesttin, depremden ölmeyenleri kimyasaldan öldürme kastı taşıdığını düşünüyoruz. Bilmediğimiz pek çok madde toprağa, suya karışmış durumda. Burada yaşam alanlarımız yok edilmekte. Buna sessiz kalmayacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA