27 Aralık 2025 Cumartesi

09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı  
 
     
   

OSMANİYELİ DEPREMZEDE ESNAF: "KENDİ İMKANLARIMIZLA İŞ YERİMİZİ YAPTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"


Osmaniye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Oda Başkan Vekili Mesut Şahin, "Ben ve benim gibi olan birçok esnaf arkadaşlarımız var. İş yerleri kapanan, hatta yıkılan, enkaz altında kalan can veren arkadaşlarımız, meslektaşlarımız oldu. Geldiğimiz noktada kendi imkanlarımızla, kendi iş yerlerimizi yaptırmaya çalışıyoruz" dedi.

 

Tarih : 12 Nisan 2023 Çarşamba 11:16   Okunma : 456

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Oda Başkan Vekili Mesut Şahin, "Ben ve benim gibi olan birçok esnaf arkadaşlarımız var. İş yerleri kapanan, hatta yıkılan, enkaz altında kalan can veren arkadaşlarımız, meslektaşlarımız oldu. Geldiğimiz noktada kendi imkanlarımızla, kendi iş yerlerimizi yaptırmaya çalışıyoruz" dedi.

Osmaniye`de 6 Şubat depremlerinde iş yerleri zarar gören esnaf, kendi imkanlarıyla onarım yapıp işlerini devam ettirmeye çalışıyor. Osmaniye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Oda Başkan Vekili Mesut Şahin, şunları söyledi:

"BİZLERE SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYORUZ"

"Esnaf odaları ve sivil toplum örgütleri olarak yaralarımızı kendimiz sarmaya çalışıyoruz. Benim bu bulunmuş olduğumuz iş yeri bana ait. Ben bu binada hasarsız olarak bize rapor verildi. Hasarsız olmasını hep beraber buyurun görün buraları biz kendi imkanlarımızla esnaflar zaten zor durumda ve iki aydan bu yana hiçbir gelir maddi kaynak gözetmeksizin ayakta durmaya çalışıyoruz fakat gücümüz bir yere kadar yetiyor. Ben ve benim gibi olan birçok esnaf arkadaşlarımız var. İş yerleri kapanan hatta yıkılan enkaz altında kalan can veren arkadaşlarımız, meslektaşlarımız oldu. Geldiğimiz noktada kendi imkanlarımızla, kendi iş yerlerimizi yaptırmaya çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nün bizlere bu binalara vermiş olduğu hasarsız ya da az hasarlı ya da hafif hasarlı olarak beyan ettiklerinde biz geliyoruz bakıyoruz iş yerimize kullanılamaz halde. Yani gelinen nokta o ki üzücü bir durumdayız. Biz istiyoruz ki kısa çalışma ödeneği iki aydan beri iş yerleri kapalı olan esnaflarımıza maddi anlamda vergi dairesinin ya da Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nın bizlere el uzatmasını bekliyoruz. Bunu sadece kendi adıma değil, benim odamda 700 üzerinde kayıtlı üyem var bunlar adına konuşuyorum ve kendi adıma konuşuyorum. Bizlere sahip çıkılmasını istiyoruz, sahipsiziz.”

"DESTEK BEKLİYORUZ"

Kadın kuaförü Elif Üstün ise şunları söyledi:

"Biz gün bulan, gün yiyen küçük esnaflarız. Ben diğer esnaflara göre daha şanslıyım çünkü iş yerim kendimin ama şunu da söyleyeyim biz bugüne kadar elimizden geldiği kadar kendi imkanlarımızla iş yerimizi yapmaya çalışıyoruz. Birçok yere başvurduk, borçlandık. Çok borçlarımız var, nasıl desem, biz geriye dönük bir kira ya da kira desteği... Arkadaşlarımız mağdur olan arkadaşlarımız, esnaflarımız destek bekliyor. Biz devletimizden biz destek bekliyoruz çünkü kendi imkanlarımızla bir yere kadar geldik. Bundan sonra önümüzü göremiyoruz. Biz bundan sonra ne yapacağız onu da bilmiş değilim."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA