26 Ağustos 2025 Salı

16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:06   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR   13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:35   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:55   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI   18:37   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “KONTEYNERDE EĞITIM OLMAZ, VAATLE GELECEK KURULMAZ”   18:29   12 MILYON TONLUK ÇÖP SESSIZLIĞI: BAKANLıK VERILERI GIZLEDI, TÜRKIYE AVRUPA’NıN ATıK DEPOSU OLDU   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ GÜCÜNE GÜÇLÜ KATKı: MERCEK’TE MOBILYA KURSLARıYLA GELECEK İNŞA EDILIYOR   12:27   YENIŞEHIR’IN MINIK OKÇULARı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   20:10   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU  
 
     
   

OĞUZ KAAN SALICI: “DİYELİM Kİ SAYIM ESNASINDA ELEKTRİKLER KESİLDİ. SANDIĞIN ÜZERİNE OTURACAK BİR CHP`Lİ VAR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, 14 Mayıs`ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini “fedakarlık seçimi” diye tanımladı. Seçim güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri alacaklarını söyleyen Salıcı, “Diyelim ki sayım esnasında hava karardı ve elektrikler kesildi. O sayım sağlıklı yapılamaz. Onun (sandığın) üzerine oturacak bir CHP`li var” dedi. Salıcı, “Alacağımız bazı tedbirleri bilmelerine şu anda ihtiyaç yok. Biz, seçimin güvenli bir ortamda, hatta güvenli iklimde yapılması için gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz” dedi.

 

Tarih : 13 Nisan 2023 Perşembe 10:55   Okunma : 498

TAMER ARDA ERŞİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, 14 Mayıs`ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini “fedakarlık seçimi” diye tanımladı. Seçim güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri alacaklarını söyleyen Salıcı, “Diyelim ki sayım esnasında hava karardı ve elektrikler kesildi. O sayım sağlıklı yapılamaz. Onun (sandığın) üzerine oturacak bir CHP`li var” dedi. Salıcı, “Alacağımız bazı tedbirleri bilmelerine şu anda ihtiyaç yok. Biz, seçimin güvenli bir ortamda, hatta güvenli iklimde yapılması için gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz” dedi.

Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Merkezi`nde gazetecilerle yaptığı sohbette gündemdeki konuları değerlendirdi. Salıcı, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partili eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin`in Ankara 1. Bölge`de CHP listesinden aday gösterilmesi konusundaki tartışmaları şöyle yorumladı:

“İttifak içindeki partilerle görüşürken ve onlardan bazı arkadaşlar bizim listelerimize yer alırken biz bir isim tartışmasına girmedik. İsimler üzerinden bir değerlendirme doğru olmaz. O, ittifakın parçası olan ve CHP listesine isim veren partinin yapması gereken bir değerlendirme. Dolayısıyla onlardan gelen isimleri biz kabul ettik ve yerleştirdik. Bu konuyla ilgili tartışma doğru olmaz.”

“SİYASET, İSİMLER ÜZERİNDE DURMAZ”

Sadullah Ergin`in adaylığı nedeniyle bir oy kaybı yaşamayacaklarını savunan Salıcı, “Siyaset, isimler üzerinde durmaz. Millet İttifakı, siyasi fikirler üzerinden yürüyor. Hatırlarsanız, Saray bize uzun zaman dedi ki ‘Tayyip Erdoğan`ı istemeyenler ittifakı`. Herhalde öyle olmadığını Tayyip Erdoğan`ın kendisi bile anlamıştır” dedi.

Oğuz Kaan Salıcı, her seçimde her partinin listelerine yönelik tartışmalar yaşandığını belirterek, “Burada önemli olan şey, birlik ve bütünlük içinde partinin ve ittifakın seçime gitmesini sağlamaktır. Bu seçimde şöyle bir avantajımız da var. CHP örgütü diri, çalışıyor. Aynı zamanda ittifak içinde olduğumuz diğer partilerin teşkilatları da bu sürecin içinde. Koordinasyon içindeler. Biz, hazırlıklı şekilde gidiyoruz seçim ortamına” diye konuştu.

“İÇİŞLERİ BAKANI NİYE VAR”

Salıcı, seçim güvenliği konusunda 2 yıldır çalışma yürüttüklerini bildirerek, Suriyeli seçmen iddiaları konusunda şunları kaydetti:

“Seçime 32 gün kala, bu, yeni başlamış bir tartışma ve kaygı değil. Çok önceden beri gelen bir tartışma. Bu kaygıları ortadan kaldırma görevi, mevcut iktidarın ve Yüksek Seçim Kurulu`nun. Bu kaygıları ortadan kaldıracak bir adım atmadıkları sürece bu kaygıları gündemde tutmuş oluyorlar. Vatandaşımıza ‘Neden bu konuda kaygılısın` diye sormak haksızlık olur. Biz, SADAT`ın önüne gitmiş bir siyasi partiyiz. Meseleyi sadece seçim gününe endeksleyen bir siyasi parti değiliz. Seçime giderkenki siyaset ikliminin de seçim güvenliğinin bir parçası olduğunu düşünüyoruz. Sizce, arka arkaya siyasi partilerin il başkanlıklarının önünde, İçişleri Bakanlığı`nın açıklamalarına göre ‘raslantısal, siyasi partiyi hedeflemeyen saldırılar` oluyor olması, ateş açılıyor olması, bunlar seçim güvenliğini olumlu etkileyen şeyler mi? İçişleri Bakanı niye var?”

“SANDIĞIN ÜZERİNE OTURACAK BİR CHP`Lİ VAR”

Salıcı, Millet İttifakı`ndaki siyasi partiler ve seçimlerin adil şekilde yapılmasını isteyen herkesle iş birliği yapacaklarını açıklayarak, “Bu seçimlerde vatandaşımızın sandığa güven içinde giderek oy atmasını sağlayacak tedbirler alıyoruz” dedi. Salıcı, seçim günü elektrik kesilmesi halinde alacakların önlemlerin hazır olduğunu bildirerek, “Sandığın üstüne oturmak olabilir. Diyelim ki sayım esnasında hava karardı ve elektrikler kesildi. O sayım sağlıklı yapılamaz. Onun üzerine oturacak bir CHP`li var” diye vurguladı.

“FEDAKARLIK SEÇİMİ”

14 Mayıs`ta yapılacak seçimleri “Fedakarlık seçimi” diye tanımlayan Oğuz Kaan Salıcı, “Bu seçim, herkes için fedakarlık seçimi. İttifakı oluşturan partiler için de CHP için de bizim örgütlerimizde çalışan arkadaşlarımız için de yıllarca parlamentoda görev yapmış deneyimli siyasetçiler için de fedakarlık seçimi” dedi.

“BİZ, SEÇİM GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALACAĞIZ”

Salıcı, terör örgütü Hizbullah`ı özellikle Doğu ve Güneydoğu`da seçim güvenliğine yönelik bir tehdit olarak görüp görmediklerine ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:

“Biz, seçim güvenliği ile ilgili her türlü tedbiri alacağız. Bu konuda kararlıyız. Alacağımız bazı tedbirleri bilmelerine şu anda ihtiyaç yok. Biz, seçimin güvenli bir ortamda, hatta güvenli iklimde yapılması için gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz. Dolayısıyla seçimle ortaya çıkabilecek herhangi bir olumsuzluğa gerekli tedbiri alacağız.”

Salıcı, İstanbul`dan aday gösterilen avukat Türkan Elçi`nin neden Diyarbakır`dan aday gösterilmediğini ise “İstanbul`da ciddi bir Kürt seçmen var, Diyarbakır`da da benzer şekilde. Dolayısıyla Türkiye`nin farklı yerlerinde CHP`ye oy vermek isteyen seçmeni kucaklamak için Türkan Hanım İstanbul`dan aday” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA