27 Haziran 2026 Cumartesi

16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK   15:46   ADANA’DA SUÇ ÖRGÜTLERINE YÖNELIK OPERASYONLARDA 79 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:46   BAKAN MUSTAFA ÇIFTÇI: GEÇICI KORUMA KAPSAMıNDAKI YABANCıLARA ÇALıŞMA IZNI MUAFIYETI GETIRILDI   15:21   YıLDıRıM KAYA: "YUSUF TEKIN, HAYATLARı YARıM BıRAKıLAN ÖĞRENCILERDEN VE ÖĞRETMENLERDEN SıFıR ALMıŞTıR"   15:20   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, EĞITIM ÖĞRETIM YıLıNıN SONA ERMESI DOLAYıSıYLA MESAJ YAYıMLADı   14:50   ÖZGÜR ÖZEL DIYARBAKıR’DA… CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL: “GÜNE BIZE SELAM YOLLAYAN SELAHATTIN DEMIRTAŞ’ıN SELAMıYLA BAŞLADıK”   14:44   GÜRSEL TEKIN: GARIP DEDE CEMEVI’NDE YAŞANAN GÖRÜNTÜLERLE ILGILI 63 CHP ÜYESININ PARTI ÜYELIKLERI TEDBIREN ASKıYA ALıNMıŞTıR   13:49   NATO ZIRVESI ÖNCESI GÖZALTıNA ALıNAN 49 KIŞI DAHA ADLIYEYE SEVK EDILDI   13:47   MANSUR YAVAŞ’TAN AK PARTI’YE GEÇEN BAŞKANLARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BIZIM BIR KAYBıMıZ YOK"   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, TOPLU TAŞıMADA KLIMA DENETIMLERINI ARTTıRDı   10:30   MERSIN’DE 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASı FıNDıKPıNARı-AYVAGEDIĞI FUTBOL TURNUVASı BAŞLADı   10:29   HATIMOĞULLARı’NDAN MERSIN MITINGINE DAVET: HERKESI BU BÜYÜK BULUŞMAYA BEKLIYORUM   16:50   MURAT EMIR’DEN NATO ZIRVESI’NDE AKREDITASYON UYGULAMASıNA ELEŞTIRI: "BU OHAL, BU SıKıYÖNETIM NEREYE KADAR SÜRECEK?"   16:48   CHP, SOSYAL MEDYA YASASı’NıN IPTALI ISTEMIYLE AYM’YE BAŞVURDU   16:44   DILEK İMAMOĞLU: ADALET IÇIN ARTıK KAYBEDILECEK BIR SAATIMIZ BILE YOK   16:42   NATO’DAN "AKREDITASYON" AÇıKLAMASı: "EV SAHIBI ÜLKENIN GÖRÜŞLERINE BAŞVURULUR"   16:40   İZMIR’DE SON 3 AYDA 5 BELEDIYE BAŞKANıNA OPERASYON YAPıLDı   15:25   MSB: ASTSUBAY KENAN ŞAHIN ŞEHIT OLDU   15:19   GAZETECI TEVFIK YENER YAŞAMıNı YITIRDI   15:16   CHP’LI VEKILLERDEN GÖZALTı TEPKISI: "FETULLAHÇıLARıN YAPMADıKLARıNı YAPıYORLAR"  
 
     
   

MALATYA`DA EVİNE HIRSIZ GİREN DEPREMZEDE: "SADECE EŞYALARIMIZ DEĞİL, ANILARIMIZ DA GİTMİŞ"


Malatya`da yaşayan ve depreme ailesiyle birlikte evinde yakalanan Celal Güler, bir süre kaldığı Antalya`dan döndükten sonra eşyalarını almak için ağır hasarlı evine gittiğinde eşyalarının çalındığını fark etti. Güler, "Büyük bir şok yaşadık. Sadece eşyalarımız değil, anılarımız da gitmiş. Biz, Malatya`yı sevdiğimiz için döndük ama boşuna mı döndük" dedi.

 

Tarih : 13 Nisan 2023 Perşembe 12:43   Okunma : 476

Malatya`da yaşayan ve depreme ailesiyle birlikte evinde yakalanan Celal Güler, bir süre kaldığı Antalya`dan döndükten sonra eşyalarını almak için ağır hasarlı evine gittiğinde eşyalarının çalındığını fark etti. Güler, "Büyük bir şok yaşadık. Sadece eşyalarımız değil, anılarımız da gitmiş. Biz, Malatya`yı sevdiğimiz için döndük ama boşuna mı döndük" dedi.

Kahramanmaraş merkezli birinci depreme evinde ailesiyle birlikte yakalanan Celal Güler, hemen dışarı çıktı. İkinci depremde dışarıda olan Güler Ailesi, üç gün bir fabrikada kaldı. Daha sonra ailesiyle birlikte Antalya`ya giden ve orada bir akrabasının evinde kalan Celal Güler, Malatya`ya geri döndü. Battalgazi ilçesinde bulunan Altunbaşak Sitesi`nde ikamet eden Celal Güler, bazı eşyalarını almak için ağır hasarlı olan binaya girdi. Evininin kapısının açık olduğunu gören Güler, içeriye girdiğinde buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinası, kombi, klima, petek ve bazı özel eşyalarının çalındığını gördü. Soluğu emniyette alan ve şikayetçi olan Güler, bir sonraki gün evine gittiğinde kapının yine açık olduğunu gördü.

"SADECE EŞYALARIMIZ DEĞİL, ANILARIMIZ DA GİTMİŞ"

Celal Güler, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Birkaç gün fabrikada kaldıktan sonra, Antalya`daki otel ve yurtların kapılarını depremzedelere açtığını söylediler. Uçakla Antalya`ya gittik. Antalya`da bir akrabamım evine gittim. Malatya`yı çok sevdiğimiz için geri döndük. Eşyalarımızı çıkarıp bir yere koymak istedik, ancak evimi talan etmişler. Buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinası, kombi, petekler, özel eşyalar, oğlumun takım elbiseleri ve eşimin eşyalarını almışlar. Büyük bir şok yaşadık. Sadece eşyalarımız değil, anılarımız da gitmiş. Biz, Malatya`yı sevdiğimiz için döndük ama boşuna mı döndük? Benim evim sekizinci katta, o eşyaları 3-4 saatte ancak indirebilirlerdi. En az 5-6 kişi indirebilirdi, çünkü asansör çalışmıyor. İlk seferinde yaşadığım şoktan sonra ikinci kez geldiğimde, kilitlediğim kapı yine açıktı. Dün kapıyı kapattık, bugün yine açıktı. Sanki birinci hırsız gitti, ikinci hırsız geldi. Demek ki Malatya`da hırsız bu kadar çoğalmış. Devletin buna bir el atması lazım. Bizim hayatımız bitti, evimiz ve dükkanımız gitti. Sevdiğimiz Malatya`mızı yeniden kalkındırmak için döndük, esnafız ama hiçbir şey ortada yok."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA