30 Nisan 2026 Perşembe

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

BAŞKAN SEÇER, UNHCR TÜRKİYE TEMSİLCİSİ PHİLİPPE LERCLEV VE BERABERİNDEKİLERİ AĞIRLADI


Başkan Vahap Seçer, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

 

Tarih : 14 Nisan 2023 Cuma 01:28   Okunma : 585

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Türkiye Temsilcisi PhilippeLerclev, Mülteci Koruma Müdürü ElmarBağırar, Ankara Ofis Müdürü Beste Dalmış ve Ankara Bölge Sorumlusu Faik Yılmaz ile bir araya geldi.

“Deprem sonrası 400 bin insan Mersin’e geldi”

Ziyarette konuşan Başkan Seçer, 6 Şubat Depremlerinin ardından Mersin’in de oldukça etkilendiğine ve resmi kayıtların kentteki güncel sorunları yansıtma noktasında yetersiz kaldığına dikkat çekti. Deprem sonrası 400 bin insanın buraya geldiğini söyleyen Seçer, “Gelen insanların bir kısmı başka şehirlere veya kentlerine geri döndüler. Şu anki mevcut tabloda,referans aldığımız reel göstergeler ışığında gerçekleştirdiğimiz tespitlere göre yaklaşık 350 bin insan şehrimize gelmiş oldu ve kaldı” dedi.

Yaşanan bu nüfus artışını takip ettikleri göstergelere dair Seçer, “Kentte yaşayan insanların rutin tüketimleri vardır. Bunlardan yola çıkarak objektif tespitler yapabilirsiniz. Bir tanesi su tüketimi, ikincisi ortaya çıkan çöp ya da atık miktarı. Üçüncüsü elektrik tüketimi. Bu üç kriter üzerinden gittiğiniz zaman; her birinin kentte depremden bugüne kadar artış oranın yüzde 15’leri bulduğunu söyleyebilirim. Bu da yaklaşık 350 bin nüfusa tekabül ediyor” diye konuştu.

“Göçle gelen nüfusungetireceği sorunları önleyici çalışmalar başlattık”

Bu nüfusun 300 bininin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 50 bininin ise sığınmacılardan oluştuğunu aktaran Seçer, bu durumun kente ilave yükler getirdiğine işaret etti. Büyükşehir olarak göçle gelen nüfusun getireceği sorunları önleyici çalışmalar başlattıklarını söyleyen Seçer, “Biz deprem sonrası yaşanan mağduriyetlere, insan odaklı kapsayıcı bir yaklaşımla bakarız. İlk günlerde insanlar barınacak yer problemi yaşadılar. İlk günden itibaren yaklaşık olarak 10 bin insana biz burada geçici barınma temin ettik. Bunların kimi kısa süreli kaldı. 2 bin 500 kişi hala misafirimiz” ifadelerini kullandı.Başkan Seçer; kente gelen ve Büyükşehir’in geçici barınma alanlarında kalan insanların temel ihtiyaçlarının yanı sıra sağlık, eğitim gibi hizmetlere etkin erişim, psikososyal destek vb. ihtiyaçlarının da olduğunu göz önünde bulundurarak; kapsayıcı ve çok yönlü destek çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.

“Şehri, nüfus artışına uygun hale getirmek için çabalıyoruz”

Mevcuttaki 350 bin nüfusun yaklaşık olarak 250 bininin Mersin’de kalacağını düşündüğünü ifade eden Seçer, “Bir kent nüfusuna eş değermiktarda insan buraya geldi. Çok küçük boyutlarda konularla boğuşmayacağız. Mersin 6Şubat’tan önce mültecilerle birlikte yaklaşık 2 milyon 200 bin nüfusa sahipti.Ama birdenbire şu anda 2,6 milyon nüfusa ulaştık. Oysaki bizim resmi nüfusumuz1 milyon 916 bin. Yani bize aktarılankaynaklarda referans olan nüfusun yüzde 35’i kadar ilave bir nüfusa yönelik hizmet üretmeye çalışıyoruz. Bu çok büyük bir rakam” dedi.

Oluşan nüfus yoğunluğuna uygun çalışmalar başlattıklarını vurgulayan Seçer, özellikle altyapı çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, “Altyapı konusunda zaten hazır olan projelerimize finansman arayışına çıktık. Yeni projeler, revize projeler yapıyoruz. Bu konuda uluslararası kuruluşlarla da işbirliği yapıyoruz. Ani bir nüfus artışıyla yüzleşen bir kent olarak Mersin’in göçe dayanıklılığını arttırmak için tüm gücümüzle çabalıyoruz” ”diye konuştu.

Philippe: “Mersin’e çok fazla kişinin geldiğini biliyoruz”

UNHCR Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc ise, “11 ili etkileyen depremden dolayı üzüntü duyuyorum. Mersin’e çok fazla kişinin geldiğini, hem Türk vatandaşlarının hem Türkiye’de uzun yıllardır bulunan Suriyeli sığınmacıların hem mesafe olarak yakın olması sebebiyle, hem de kendi akrabalarının burada olması sebebiyle Mersin’e geldiklerini biliyoruz” diyerek Başkan Seçer’e kente gelen vatandaşlar için yürüttükleri çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA