4 Kasım 2025 Salı

16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI   16:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A "DEMOKRASI TRENI" TEPKISI   16:07   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BARıŞıN SAVUNUCUSU OLAN YOLDAŞLARıMıZ SERBEST BıRAKıLMALı   16:05   BAHÇELI: DEMIRTAŞ’ıN TAHLIYESI TÜRKIYE IÇIN HAYıRLARA VESILE OLACAKTıR   12:56   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN “ETEM ÇALıŞKAN ILE ATATÜRK YOLCULUĞU” SERGISI   12:53   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: “GENÇLERIMIZ İÇIN ULUSLARARASı İŞ BIRLIKLERI KURUYORUZ”   12:50   MERCEK’TE ‘SAÇ RENKLENDIRME’ KURSUNA YOĞUN İLGI   09:22   MESKİ’DEN SAYAĞZı’NA 1000 TONLUK KONFOR: ALTYAPıDAN ASFALTA TAM DÖNÜŞÜM   08:14   CHP MYK’DA SERT GÜNDEM: OPERASYONLAR, DAVALAR VE VICDANLı ADALET   23:57   TOROSLAR BELEDIYESI KASıM VIZYONUNU AÇıKLADı: GENÇLERE BURS, MAHALLELERE HIZMET, ÜRETICIYE SAHIPLENME   23:52   “SıNDıRGı’DA GECEYI BÖLEN DEPREM: 4,3 ŞIDDETINDE SARSıNTı”   23:49   AVRUPA’DAN HUKUK MESAJı: DEM PARTI, AİHM KARARıNA “TOPLUMSAL BARıŞ İÇIN ADıM ATıN” DEDI   23:33   TUTDERE’DEN TBMM BAŞKANı’NA NET MESAJ: “BELEDIYE BAŞKANLARıNA TUTUKLAMA ÖLÇÜSÜZ”   23:27   DEMIRTAŞ’TAN AİHM KARARıNA DUYGUSAL YANıT: “ÖZGÜR GÜNLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE”   23:21   HER 5 KANSER ÖLÜMÜNDEN 1’I AKCIĞER KANSERI: SESSIZ TEHDIT, GEÇ KALıNAN GERÇEK!   23:14   BORÇTA REKOR, ÇÖZÜMDE SESSIZLIK: DR. ŞEVKIN’DEN İKTIDARA EKONOMI FıRÇASı!   23:01   KUKLACı SAHNEYE DÖNÜYOR: MERSIN DOB’DAN MINIKLERE SANATLA BÜYÜYEN BIR MASAL   22:43   MAVIYLE BÜTÜNLEŞEN VIZYON: MERSIN, DENIZLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR   13:14   SEMIH PALAMUT: HALKıMıZıN HIZMETINDE, SAHADAYıZ  
 
     
   

ALİ BABACAN İKTİDARIN YOLSUZLUK İDDİALARIYLA İLGİLİ: “BİR RÖVANŞİZM OLMAZ. DEVR-İ SABIK OLMAMALI YANİ. DENETİM MEKANİZMALARI ÇALIŞTIRILIR, HATASI OLAN KİM VARSA ONUN YAPTIRIMI GELİR. BAŞKA TÜRLÜ DE OLMAZ”


Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın yolsuzluk iddialarıyla ilgili izleyecekleri tavra ilişkin, “Yapılan ne var ne yoksa, denetim çalıştırılır. Bir rövanşizm olmaz. Bu kadar haksızlık hukuksuzluk yapıldı, ‘çivi çiviyi söker. Biz de hukuksuz bir şekilde bunların canına okuyalım.` Öyle bir şey yok. Devr-i sabık olmamalı yani. Suçun ferdiliği diye bir şey var. Denetim mekanizmaları çalıştırılır, bunun sonucunda da hatası olan, hukuksuz olan kim var kim yoksa onun yaptırımı gelir. Başka türlü de olmaz. Vaka vaka bakmak lazım. Kim gerçekten yanlış yaptıysa..” diye konuştu.

 

Tarih : 16 Nisan 2023 Pazar 14:47   Okunma : 547

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın yolsuzluk iddialarıyla ilgili izleyecekleri tavra ilişkin, “Yapılan ne var ne yoksa, denetim çalıştırılır. Bir rövanşizm olmaz. Bu kadar haksızlık hukuksuzluk yapıldı, ‘çivi çiviyi söker. Biz de hukuksuz bir şekilde bunların canına okuyalım.’ Öyle bir şey yok. Devr-i sabık olmamalı yani. Suçun ferdiliği diye bir şey var. Denetim mekanizmaları çalıştırılır, bunun sonucunda da hatası olan, hukuksuz olan kim var kim yoksa onun yaptırımı gelir. Başka türlü de olmaz. Vaka vaka bakmak lazım. Kim gerçekten yanlış yaptıysa..” diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV’de katıldığı Lider Masası programında İsmail Küçükkaya ve Bengü Şap Babaeker’in sorularını yanıtladı.

Babacan, “Seçimi kazanırsanız Türkiye’ye fon girişi olur mu?” şeklindeki bir soru üzerine şunları söyledi:

“BİZ HAK EDELİM, MIKNATIS HALİNE GELELİM, 3 MİLYAR DEĞİL, 30 MİLYAR GELİR. 30’UN YERİNE 300 GELİR”

“Mutlaka olur mutlaka. Sadece dışarıdan değil, kendi içimizdeki kaynaklar ortaya çıkar. Yerli iş dünyamızın korkunç kaynakları var. Harıl harıl, sessiz bir şekilde başka ülkelere yatırım yapıyorlar. Bir sektördeki en büyük firmalardan birisini deşiyorsunuz, sahibi bizim vatandaşımız çıkıyor. Çok ciddi bir güven kaybı olduğu için kendi sermayedarımız birikimlerini başka ülkelerde değerlendiriyorlar. Başka ülkelerin insanlarına istihdam sağlıyorlar. Bir de o kaynak akacak. Körfez’den de rahatlıkla, hem de gönüllü gelir. Şu an biraz zoraki, ‘Sayın Erdoğan’ın hatırını kırmayalım, 3 milyar istiyor gönderelim’ diye geliyor. Biz hak edelim, mıknatıs haline gelelim, 3 milyar değil, 30 milyar gelir. 30’un yerine 300 gelir. Onda hiç mesele yok.”

“BİR RÖVANŞİZM OLMAZ. DEVR-İ SABIK OLMAMALI YANİ”

Babacan, Küçükkaya’nın yolsuzlukla ilgili iddialar olduğunu belirterek “Hesaplaşma, helalleşme, bu nasıl olacak bize anlatır mısınız?” şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:

“Yapılan ne var ne yoksa, denetim çalıştırılır. Bir rövanşizm olmaz. Bu kadar haksızlık hukuksuzluk yapıldı, biz de çivi çiviyi söker.  ‘Biz de hukuksuz bir şekilde bunların canına okuyalım.’ Öyle bir şey yok. Devr-i sabık olmamalı yani. Suçun ferdiliği diye bir şey var. Denetim mekanizmaları çalıştırılır, bunun sonucunda da hatası olan, hukuksuz olan kim var kim yoksa onun yaptırımı gelir. Başka türlü de olmaz. Vaka vaka bakmak lazım. Kim gerçekten yanlış yaptıysa..”

“SAYIN KILIÇDAROĞLU ‘DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN, GİDECEĞİZ ALACAĞIZ’ DEDİ. YAPARIZ”

Küçükkaya’nın “Yurt dışına götürülen büyük paralar olduğu söyleniyor” sözler üzerine de Babacan konuşmasını şöyle sürdürdü:

2001 yılında 20 banka battı. Patronlarının bazıları kötü niyetliydi. TMSF diye bir tüzel kişilik oluşturduk. Yasayı ben çıkarttım. O zamanki Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret ettim. ‘Batık bankaların patronlarının bazıları kötü niyetli. Bunların mal varlıklarına dünyanın neresinde olursa olsun gidip el koymak zorundayız. Bazılarında çok ciddi uluslararası hukuk mücadelesi gerekecek’ dedim. ‘Yaptığın çalışmayı yakından izliyorum, çok doğru bir çalışma. Meclis’ten geçirin, ben gereğini yaparım’ dedi ve yasayı da hemen onayladı. Dünyanın tahsilatını yaptık.

Sayın Kılıçdaroğlu ‘Dünyanın neresinde olursa olsun, gideceğiz alacağız’ dedi. Yaparız. Çünkü bu basit bir şey. Adı TMSF olur başka bir kurum olur. Üç gün içinde bunun yasasını hazırlarız. Yaptık daha önce. Bildiğimiz işler. Her şey hukuk çerçevesinde… Hırsızlık varsa, yolsuzluk varsa, uluslararası hukuk ve kendi iç hukukumuzun çerçevesinde dünyanın neresinde olursa olsun bu varlıklar tahsil edilir, teslim edilir. Mesela İmar Bankası; 6,5 milyar doları kaçırmışlardı. Bankanın defterlerinde sadece 500 milyon dolar mevduat görünüyordu. TMSF’ye yetki verdik. Gitti bunları çatır çatır tahsil etti.”

KILIÇDAROĞLU’NUN VAATLERİ ULAŞILABİLECEK HEDEFLER”

Babacan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün (15 Nisan) yayınladığı videoda paylaştığı “2,5 milyon istihdam, 123 milyar dolar yatırım, 20 bin dolar kişi başı milli gelir” vaatlerine ilişkin de “Bunların hepsi sağlam bir kadro ve iyi bir ekonomik programla ulaşılabilecek hedefler” değerlendirmesini yaptı. Babacan, “Bütün bu çalışmaları ortak mutabakat metninde açıkladık. Somut hedefler atılacak adımlar var. Bugüne kadar yapılmış en detaylı hazırlık bu. 6 partinin tam bir mutabakatla hazırladığı bir çalışma bu. Kemal Beyin açıkladığı ortak mutabakat metninden seçilmiş önemli konular. O kadar çok konu var ki. 20 bakanı 5 yıl meşgul edecek bir hazırlık yaptık biz.” Dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA