26 Nisan 2026 Pazar

09:40   MERSIN’DE NOTALAR ENGEL TANıMıYOR! ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN KALPLERE DOKUNAN RITIMLER   07:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU ÇıKıŞı: ’HUKUKU BANA EMANETTIR!’   21:53   YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ KRIZI KAPıDA! 78 BARODAN ADALET BAKANLıĞı’NA ORTAK İSYAN: ’SAVUNMA ROBOTLARA DEVREDILEMEZ!’   21:40   VAHAP SEÇER’DEN TBB SEÇIMI ÖNCESI NET MESAJ: ’GÖREVE DEVAM EDECEĞIZ!’   09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN DÜNYA SANAT GÜNÜ`NDE SANATSEVERLERİ BULUŞTURAN ETKİNLİK


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde yaklaşık 1 sene önce kurulan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki ‘Tarsus`a Değer Katanlar Kurulu`nun (TADEKA) yeni hizmet binası, resim sergisi ile açıldı.

 

Tarih : 17 Nisan 2023 Pazartesi 09:55   Okunma : 534

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde yaklaşık 1 sene önce kurulan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki ‘Tarsus`a Değer Katanlar Kurulu`nun (TADEKA) yeni hizmet binası, resim sergisi ile açıldı.

Tarihi Tarsus Evleri`nin de bulunduğu Kızılmurat Mahallesi`nde, St. Paul Kuyusu bitişiğinde yer alan tarihi sokaktaki evin düzenlenmesiyle oluşturulan TADEKA hizmet binası, 15 Nisan Dünya Sanat Günü dolayısıyla, ‘Sanat İyileştirir` konulu resim sergisiyle birlikte sanatseverlerin hizmetine girdi.

Küratörlüğünü Ümit Aslan`ın yaptığı sergide, 26 sanatçının 50 eseri bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sanatçılarının seslendirdiği klasik müzik eşliğinde açılan sergiye, Tarsus`a Değer Katanlar ve Mersin`e Değer Katanlar Kurulları`nın üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Amerika`dan Türkiye`ye gelen ve Tarsus`un tarihi alanlarını gözlemleyen gezginlerin de iştirak ettiği sergi, 30 Nisan`a kadar açık kalacak.

GÖKAYAZ: “TARSUS`U, KÜLTÜRÜN VE SANATIN MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Sergi salonlarının yanı sıra toplantı salonunun da yer aldığı TADEKA binasının bahçe bölümünde gerçekleşen açılış töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, sanatın iyileştirici gücüne dikkat çektiği konuşmasında, “Başkanımız Vahap Seçer`in selamlarını ve sevgilerini iletmek istiyorum. Bugün 15 Nisan Dünya Sanat Günü. Bizler de sanatın iyileştirici gücüne inanıyoruz. Biliyorsunuz, yakın zamanda çok büyük acılar ve sıkıntılar yaşadık. Ve bu sıkıntıları üzerimizde halen hissediyoruz” dedi.

TADEKA binasının sanata büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydeden Gökayaz, “Bu sergiye katkı sağlayan bütün ressamlarımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten Tarsus`un bu anlamda çok ciddi bir potansiyeli var. Bunun farkındayız ve bunu geliştirmek için daha fazla şeyler yapmamız gerektiğinin de bilincindeyiz. TADEKA binası, aslında bu anlamda yapılacak birçok çalışmanın da temeli olacaktır. Yakın zamanda farklı çalışmalarımız olacak. Bu alanları genişleterek, Tarsus`u kültürün ve sanatın bir merkezi haline getirmek istiyoruz. Çünkü Tarsus gerçekten de bunu hak ediyor. Bu çalışmaların da devam edeceğini belirtirken, herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

HASOĞLU: “SANATA VE SANATÇIYA DEĞER VEREN TOPLUMLAR, İNSANA VE DOĞAYA DA DEĞER VERİR”

TADEKA Plastik Sanatlar Kurulu üyesi Lütfi Hasoğlu ise Dünya Sanat Günü`nde kendilerini yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere teşekkür etti.

Hasoğlu, “Sanata ve sanatçıya değer veren toplumlar, insana ve doğaya da değer verir. Sanatın kentle olan bağını sağlayacak, Tarsus`u bir sanat kenti yapacak TADEKA binasını Tarsuslu sanatçılara kazandıran, çalışmamıza uygun koşullar ve olanak sağlayan değerli Başkanımız Sayın Vahap Seçer`e, Genel Sekreter Yardımcımız Sayın Serdal Gökayaz`a, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Koordinatörü Sayın Bengi İspir Özdülger`e ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

ASLAN: “TARSUS`UN BÖYLE BİR GALERİYE İHTİYACI VARDI”

Konuşmasına teşekkürle başlayan sergi küratörü Ümit Aslan, TADEKA binası eminim ki, Tarsus`ta sanatın oluşumu ve gelişimi ile ilgili bundan sonraki adımlar için çok güzel bir lokomotif olacaktır. Buna Tarsus`un ihtiyacı vardı. Çünkü elimizde bir tek Mehmet Bal Sanat Galerisi var. Onun dışında bir galerimiz yoktu. Şu an güzel bir galeri daha açıldı. Bundan sonraki sanatsal etkinliklerde de, hepinizi bir arada burada görmeyi umuyoruz” dedi.

TADEKA`nın; Plastik Sanatlar; Edebiyat; Müzik ve Sahne Sanatları; Kent Araştırmaları ve Kent Belleği; Felsefe ve Arkeoloji; Sinema, Fotoğraf, Karikatür; Turizm ve Gastronomi ile Spor Kurulu olmak üzere toplam 8 alt kurulu bulunuyor.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA