31 Ağustos 2026 Pazartesi

20:47   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN ÜRETICIYE NET MESAJ: ’TARıMSAL DESTEĞIN HER ZAMAN YANıNDAYıZ’   18:42   MERSIN’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU MINIK ELLERLE SAHNEDE: ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN UNUTULMAZ ZAFER KUTLAMASı!   16:30   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ATAHAN KAYTAŞ: ’MILLETIMIZ ESARET ALTıNA ALıNAMAYACAĞıNı BÜTÜN DÜNYAYA İSPAT ETMIŞTIR’   16:11   ERCAN MUTLUAY’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’ZAFERIN MANTıĞı BAYRAĞı VE BAĞıMSıZLıĞı DAIM KıLMAKTıR’   15:30   MERSIN’IN YARıM ASıRLıK BASıN TARIHI DIJITALLEŞIYOR: TARSUS YENI SES ARŞIVI KORUMA ALTıNDA   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK: ’30 AĞUSTOS BIR HALKıN YENIDEN DOĞUŞUDUR’   12:30   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET VE BAĞıMSıZLıK EN ASLI GÖREVIMIZDIR’   12:15   GÜLNAR BILIM VE KÜLTÜRLE DÜNYAYA AÇıLıYOR! 9. ULUSLARARASı DEV ETKINLIK BAŞLADı   09:15   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKÇI’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı   09:10   TABULARı YıKAN KURS: MERSIN’DE MERCEK İLE YÜZDE 85 İSTIHDAM BAŞARıSı!   01:10   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE PROMOSYON SEVINCI: PERSONELE 44 BIN 500 TL ÖDEME!   01:08   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı,’CUMHURIYET DEĞERLERINE SAHIP ÇıKMAK EN BÜYÜK GÖREVIMIZ’   01:06   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: ’30 AĞUSTOS YENIDEN AYAĞA KALKAN BIR MILLETIN DESTANıDıR’   01:04   FILENIN SULTANLARı A GRUBU’NU İKINCI SıRADA TAMAMLADı: SON 16 TURUNDAKI RAKIBIMIZ AZERBAYCAN   01:03   MERSIN BAROSU BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR: “30 AĞUSTOS BAĞıMSıZLıĞıN SIMGESIDIR”   01:01   LÜTFI PARıLTı: ZAFER BIRLIK RUHUDUR   19:37   TOROSLAR BELEDIYESI ÜCRETSIZ FUTBOL OKULUNDA İLK DÖNEM TAMAMLANDı: 250 ÇOCUK SERTIFIKASıNı ALDı   19:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN NET 30 AĞUSTOS MESAJı: ’BAĞıMSıZLıĞıN BEDELINI UNUTMAMAK GELECEĞE BORCUMUZDUR’   19:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR TARıM VE TURIZMINE BÜYÜK DESTEK: GRUP YOLU 10 METREYE ÇıKARıLDı   19:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET’E VE BAĞıMSıZLıĞıMıZA SAHIP ÇıKACAĞıZ’  
 
     
   

ANKARA BAROSU: “AYM`NİN KARARI DERHAL UYGULANMALI, CUMARTESİ ANNELERİ`NİN BULUŞMALARINDA KEYFİ GÖZALTILAR VE HAKSIZ MÜDAHALELERE SON VERİLMELİDİR”


Ankara Barosu, Cumartesi Anneleri`nin oturma eylemine Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen izin verilmemesine ilişkin, “Kolluk görevlilerince AYM`nin kararı derhal uygulanmalı, Cumartesi Anneleri`nin buluşmalarında keyfi gözaltılar ve haksız müdahalelere son verilmelidir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 17 Nisan 2023 Pazartesi 11:31   Okunma : 496

Ankara Barosu, Cumartesi Anneleri`nin oturma eylemine Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen izin verilmemesine ilişkin, “Kolluk görevlilerince AYM`nin kararı derhal uygulanmalı, Cumartesi Anneleri`nin buluşmalarında keyfi gözaltılar ve haksız müdahalelere son verilmelidir” açıklamasını yaptı.

Ankara Barosu, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Cumartesi Anneleri`nin 1995 yılından beri İstanbul`daki Galatasaray Meydanı`nda yaptığı oturma eylemine AYM kararına rağmen izin verilmemesine tepki gösterdi. Barodan yapılan açıklama şöyle:

“Gözaltında kaybolan ve faili meçhul cinayetlere kurban giden yakınları için hak mücadelesi veren Cumartesi Anneleri, 1995 yılından bu yana her cumartesi Galatasaray Meydanı`nda oturma eylemi gerçekleştirmektedir. Eylemin 942`nci haftasında yapılan ve daha önce yüzlerce kez örneği yaşanan polis müdahalesi ve gözaltılar hiçbir şekilde kabul edilemez.

“MÜDAHALELER ŞİKAYET KONUSU YAPILARAK ANAYASA MAHKEMESİ`NE BİREYSEL BAŞVURU OLARAK GÖTÜRÜLMÜŞTÜR”

İnsan hakları mücadelesinin sembolü olan oturma eylemi, bilinen en barışçıl eylemlerden biri olup, geçen yıllar içerisinde adalet arayan insanların kayıplarıyla buluştukları bir anlam kazanmıştır. Anayasa`da herkese, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı tanınmıştır. Cumartesi Anneleri`nin buluşmalarına kolluk güçleri tarafından defalarca orantısız şekilde müdahale edilmiş, bu müdahaleler şikayet konusu yapılarak Anayasa Mahkemesi`ne bireysel başvuru olarak götürülmüştür. Anayasa Mahkemesi`nin 23.01.2023 tarihli, başvurucu Maşide Ocak Kışlakçı kararında Yüksek Mahkeme, ‘Başvurucunun da içinde yer aldığı grubun kaybolan yakınlarının bulunması ve kamuoyunda farkındalık yaratılması amacına yönelik oturma eylemi ve basın açıklaması yapmak istemesi, demokratik bir toplumda saygı ile karşılanmalıdır. Bu doğrultuda kolluk görevlilerinin somut olayda etkinliğe müdahale etmesini gerektirecek makul sebep ortaya koymadan ve anılan hakkın kullanılabilmesine yönelik tolerans göstermeden gruba müdahale ettiği` tespitinde bulunmuştur. 

“AYM`NİN KARARI DERHAL UYGULANMALI”

Kolluk görevlilerince AYM`nin kararı derhal uygulanmalı, Cumartesi Anneleri`nin buluşmalarında keyfi gözaltılar ve haksız müdahalelere son verilmelidir.

Sorumluları ve failleri bulma görevi olanların, haklarını arayan insanların feryadına kulak vermek yerine anayasal bir hak olan toplantı ve gösteri hakkını gasp etmesine, bu eylem üzerinden haklarını arayan tüm insanlara ve hak savunucularına gözdağı vermek istemesine, dün olduğu gibi bugün de sesimizi yükseltiyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA