31 Ağustos 2026 Pazartesi

16:30   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ATAHAN KAYTAŞ: ’MILLETIMIZ ESARET ALTıNA ALıNAMAYACAĞıNı BÜTÜN DÜNYAYA İSPAT ETMIŞTIR’   16:11   ERCAN MUTLUAY’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’ZAFERIN MANTıĞı BAYRAĞı VE BAĞıMSıZLıĞı DAIM KıLMAKTıR’   15:30   MERSIN’IN YARıM ASıRLıK BASıN TARIHI DIJITALLEŞIYOR: TARSUS YENI SES ARŞIVI KORUMA ALTıNDA   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK: ’30 AĞUSTOS BIR HALKıN YENIDEN DOĞUŞUDUR’   12:30   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET VE BAĞıMSıZLıK EN ASLI GÖREVIMIZDIR’   12:15   GÜLNAR BILIM VE KÜLTÜRLE DÜNYAYA AÇıLıYOR! 9. ULUSLARARASı DEV ETKINLIK BAŞLADı   09:15   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKÇI’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı   09:10   TABULARı YıKAN KURS: MERSIN’DE MERCEK İLE YÜZDE 85 İSTIHDAM BAŞARıSı!   01:10   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE PROMOSYON SEVINCI: PERSONELE 44 BIN 500 TL ÖDEME!   01:08   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı,’CUMHURIYET DEĞERLERINE SAHIP ÇıKMAK EN BÜYÜK GÖREVIMIZ’   01:06   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: ’30 AĞUSTOS YENIDEN AYAĞA KALKAN BIR MILLETIN DESTANıDıR’   01:04   FILENIN SULTANLARı A GRUBU’NU İKINCI SıRADA TAMAMLADı: SON 16 TURUNDAKI RAKIBIMIZ AZERBAYCAN   01:03   MERSIN BAROSU BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR: “30 AĞUSTOS BAĞıMSıZLıĞıN SIMGESIDIR”   01:01   LÜTFI PARıLTı: ZAFER BIRLIK RUHUDUR   19:37   TOROSLAR BELEDIYESI ÜCRETSIZ FUTBOL OKULUNDA İLK DÖNEM TAMAMLANDı: 250 ÇOCUK SERTIFIKASıNı ALDı   19:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN NET 30 AĞUSTOS MESAJı: ’BAĞıMSıZLıĞıN BEDELINI UNUTMAMAK GELECEĞE BORCUMUZDUR’   19:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR TARıM VE TURIZMINE BÜYÜK DESTEK: GRUP YOLU 10 METREYE ÇıKARıLDı   19:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET’E VE BAĞıMSıZLıĞıMıZA SAHIP ÇıKACAĞıZ’   19:25   GÖKYÜZÜNDE KıRMıZı ŞÖLEN: TÜRKIYE KANLı AY TUTULMASıNı KILITLENDI!   19:20   AKDENIZ’DE KALDıRıMLAR YAYALARA AÇıLıYOR! ZABıTADAN İŞGALE KARŞı KARARLı ADıM  
 
     
   

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI: "BU ÇAĞDA İŞKENCEYİ REVA GÖREN VE AVUKATLIK MESLEĞİNİ YERLERDE SÜRÜKLEYEN KİŞİLERDEN YARGI ÖNÜNDE HESAP SORACAĞIZ"


Adana Barosu Başkanlığı, gözaltına alınan M.K. isimli şüpheliye Adana Emniyet Müdürlüğü`nde işkenceye yapıldığını, bu durumu savcıya bildiren avukatının da kötü muameleye maruz kaldığını iddia etti. Baro Başkanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, “Meslektaşımız, ısrarla Cumhuriyet savcısına durumu bildirdikten sonra müvekkiliyle görüşmeye devam etmek istediğini söylemesi üzerine yaratılan arbede sonucu yere düşmüş; bir polis memuru meslektaşımızın sağ ayağından tutarak, diğerleri de ona yardımcı olduğu halde koridorda meslektaşımız, sırtı yerde olacak vaziyette yaklaşık 15-20 metre sürüklenerek KOM Şube dışına çıkarılmıştır… İşkence ve meslektaşımıza yönelen kötü muamelenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu çağda işkenceyi reva gören ve avukatlık mesleğini yerlerde sürükleyen kişilerden yargı önünde hesap soracağız” denildi.

 

Tarih : 20 Nisan 2023 Perşembe 15:25   Okunma : 504

Adana Barosu Başkanlığı, gözaltına alınan M.K. isimli şüpheliye Adana Emniyet Müdürlüğü`nde işkenceye yapıldığını, bu durumu savcıya bildiren avukatının da kötü muameleye maruz kaldığını iddia etti. Baro Başkanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, “Meslektaşımız, ısrarla Cumhuriyet savcısına durumu bildirdikten sonra müvekkiliyle görüşmeye devam etmek istediğini söylemesi üzerine yaratılan arbede sonucu yere düşmüş; bir polis memuru meslektaşımızın sağ ayağından tutarak, diğerleri de ona yardımcı olduğu halde koridorda meslektaşımız, sırtı yerde olacak vaziyette yaklaşık 15-20 metre sürüklenerek KOM Şube dışına çıkarılmıştır… İşkence ve meslektaşımıza yönelen kötü muamelenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu çağda işkenceyi reva gören ve avukatlık mesleğini yerlerde sürükleyen kişilerden yargı önünde hesap soracağız” denildi.

Adana Barosu Başkanlığı, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Adana`da 17 Nisan 2023 tarihinde gözaltına alınan M.K. isimli şüpheliye Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü`nde işkence yapıldığını, bu durumu savcıya bildiren avukatı Ahmet Kaya`nın da kötü muameleye maruz kaldığını öne sürdü. Baro Başkanlığı`nın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“M.K. isimli şüpheli, 17.04.2023 Pazartesi günü saat 18:00-19:00 sularında D-5 Karayolu üzerinde kolluk güçleri tarafından gözaltına alınmıştır. Meslektaşımız Av. Ahmet Kaya, müvekkili ile görüşmek üzere 22:30-23:00 sıralarında Adana Emniyet Müdürlüğü`ne gitmiştir. Birçok birime ve polis merkezine müvekkilinin akıbetini soran ve ulaşmaya çalışan meslektaşımıza bu konuda yardımcı olunmamıştır. Meslektaşımız, Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü`nde bulunduğu sırada, telsiz anonsundan şüpheli M.K.`nın isminin geçtiğini fark etmiştir.

Meslektaşımızın görevli memura M.K.`yı tekrar sormasının üzerine, bir görevli gelerek işlemlerin devam ettiğini ve beklemesi gerektiğini söylemiştir. Meslektaşımız, saat 00:30`a kadar beklemesine rağmen müvekkili ile görüştürülmemiştir. Daha sonra bir görevli, şüphelinin parmak izine gönderildiğini, bir iki saat daha beklemesi gerektiğini söylemiştir. Şüphelinin saat 02:00-02:30`da nezarethaneye konulduğu beyan edilerek, görevli memurlar tarafından şüphelinin hasta olduğu, uyuduğu, kendilerinin ambulans çağırdıkları beyan edilmiştir.

“MÜVEKKİLİNİN YERİNDEN KALKAMAMASI GEREKÇE GÖSTERİLEREK MESLEKTAŞIMIZIN NEZARETHANE İÇERİSİNDE GÖRÜŞME TALEBİ REDDEDİLMİŞTİR”

Görevli polis memurunun nezarethane mazgal kapağını açması üzerine içeriye bakan meslektaşımız, şüpheliyi bankta yatar vaziyette görmüştür. Meslektaşımız, müvekkiline görüşmek üzere geldiğini söylemiş, ancak müvekkili yerinden kalkamadığını beyan etmiştir. Müvekkilinin yerinden kalkamaması gerekçe gösterilerek meslektaşımızın nezarethane içerisinde görüşme talebi reddedilmiştir.

Meslektaşımız, durumu kötü olan müvekkili için 112 Acil Servis`i arayarak Emniyet KOM Şube`ye bir ambulans gönderilmesini istemiştir. Yaklaşık 15 dakika sonra ambulans gelmesine rağmen, KOM Şube tarafından kendilerinin bir çağırı yapmadıklarının söylenmesi üzerine ambulans geri gönderilmiştir.

Meslektaşımız, ertesi günü sabah (18.04.2023 Salı) Adliye`de KOM Şube`den sorumlu Cumhuriyet savcısı ile görüşerek durumu anlatmış, Cumhuriyet savcısı şüpheli ile görüşme sağlanması yönünde talimat vermiş ve meslektaşımız ilgili birime giderek müvekkili ile görüşmesi sağlanmıştır.

“MÜVEKKİLİNİN SIRT BÖLGESİNİ AÇTIĞINDA ÇOK SAYIDA COP İZİ VE AYAK BALDIRLARINDA ŞİŞLİK OLDUĞU MESLEKTAŞIMIZ TARAFINDAN GÖZLENMİŞTİR”

Şüphelinin meslektaşımıza 3-4 polis memurunun gözlerini bağlayarak üzerine su döküp copla birçok kereler vurduğunu beyan etmesi üzerine müvekkilinin sırt bölgesini açtığında çok sayıda cop izi ve ayak baldırlarında şişlik olduğu meslektaşımız tarafından gözlenmiştir. Meslektaşımız, işkenceyi ihbar etmek üzere Cumhuriyet savcısını aramak istediğinde, KOM Şube koridorunda 10-12 kişilik görevli polis memuru tarafından zorla şube dışına çıkarılmak istenmiştir. Meslektaşımız, ısrarla Cumhuriyet savcısına durumu bildirdikten sonra müvekkiliyle görüşmeye devam etmek istediğini söylemesi üzerine yaratılan arbede sonucu yere düşmüş; bir polis memuru meslektaşımızın sağ ayağından tutarak, diğerleri de ona yardımcı olduğu halde koridorda meslektaşımız, sırtı yerde olacak vaziyette yaklaşık 15-20 metre sürüklenerek KOM Şube dışına çıkarılmıştır.

CMK madde 154/1, ‘Şüpheli veya sanık, vekâletname aranmaksızın müdafi ile her zaman ve konuşulanları başkalarının duyamayacağı bir ortamda görüşebilir` hükmünü düzenlemiştir. Meslektaşımız, şüpheli ile ancak Cumhuriyet savcısının talimatı ile 13 saat sonra görüştürülmüştür.

“İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE ASLA KABUL DİLEMEZ”

İşkence ve kötü muamele asla kabul dilemez. İşkence, insanlık onuruna aykırıdır. Yaşanan bu olayı esefle kınıyoruz. Baro Başkanı`mız avukat Semih Gökayaz ve Avukat Hakları Merkezi`miz, olay anından itibaren işkence olayının aydınlanması ve meslektaşımıza yönelen saldırı nedeniyle meslektaşımızın yanında yer almıştır. Baro Başkanı`mız tarafından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı`na durum ilk andan itibaren bildirilmiş ve delillerin karartılması ihtimaline binaen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen derhal soruşturma başlatılması ve delillerin toplatılması talimatı verilmiş ve işlemler başlatılmıştır. İşkence ve meslektaşımıza yönelen kötü muamelenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu çağda işkenceyi reva gören ve avukatlık mesleğini yerlerde sürükleyen kişilerden yargı önünde hesap soracağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA