26 Aralık 2025 Cuma

09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR   22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı  
 
     
   

MERSİN`DEN KADIN KOOPERATİFİ`NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN ZİYARETİ


Mersin`den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, kooperatif ortakları ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi deprem bölgesindeki çocuklar ve kadınlarla bir araya geldi. Meral Seçer, “Bu çalışmanın bir farkı var. Kadınlar üretti, buradaki çocuklara sevgiyle yolladı. Biz de buna köprü olduk” dedi.

 

Tarih : 21 Nisan 2023 Cuma 10:58   Okunma : 620

Mersin`den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, kooperatif ortakları ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi deprem bölgesindeki çocuklar ve kadınlarla bir araya geldi. Meral Seçer, “Bu çalışmanın bir farkı var. Kadınlar üretti, buradaki çocuklara sevgiyle yolladı. Biz de buna köprü olduk” dedi.

Mersin`den Kadın Kooperatifi organizasyonu ile eğitim alan kadınların, atölye ve mahallelerde ürettiği oyuncakları deprem bölgesindeki çocuklara hediye eden Mersin`den Kadın Kooperatifi, bayram öncesi çocukların yüzlerini güldürdü. Çocuklar ve kadınlarla bir araya gelmek ve çocuklara bayram hediyelerini vermek için deprem bölgelerine giden Mersin`den Kadın Kooperatifi`nin ilk durağı, Kahramanmaraş`ın Narlı ilçesi oldu. Burada hem incelemelerde bulunan hem de kadın ve çocuklarla bir araya gelen Meral Seçer ve kooperatif ortakları, kadınlarla sohbet etti, dertlerini dinledi.

Narlı`nın ardından Adıyaman`a geçen Mersin`den Kadın Kooperatifi, ziyaret ve oyuncak dağıtımlarını Karaburun ile Ozan köyünde sürdürdü. Daha sonra Adıyaman`ın Harmanlı ilçesinde giden Seçer ve kooperatif ortakları, ziyaretleri sırasında kadınlarla sohbet edip çocuklara oyuncak dağıttı.  

Meral Seçer, Mersin`den Kadın Kooperatifi olarak Mersin`deki kadınların ürettiği oyuncakları 23 Nisan dolayısıyla deprem bölgelerindeki çocuklara ulaştırdıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Biz kooperatif olarak, kadınlara bu oyuncakların yapılmasını öğrettik. Sonra kadınlarımız bunları ürettiler. Onları hayırseverler satın aldı. Bu çalışmanın bir farkı var. Kadınlar üretti, buradaki çocuklara sevgiyle yolladılar. Biz de buna köprü olduk. Zaten Mersin ile Adıyaman artık kardeş kent oldu. Buradaki çocuklar oyuncaklara sarıldıkça bizi hatırlayacaklar. 

Cumhuriyet`imizi kuran, Mustafa Kemal Atatürk`tür. Çocuklara da en büyük bayramı Atatürk armağan etmiştir. Biz de bu vesileyle sizlerle bir araya geldik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nızı kutluyorum.”

OYUNCAK DAĞITIMI, İKİNCİ GÜN DE MALATYA`DA DEVAM ETTI

Ziyaretinin ikinci gününde Malatya`ya geçen Mersin`den Kadın Kooperatifi, Özalper Mahallesi`nde kurulan çadırkentte çocuklar ve kadınlarla buluştu. Seçer ve kooperatif ortaklarına burada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba eşlik etti. Çadırkentte depremzede vatandaşlarla sohbet eden kooperatif ortakları ve Ağbaba, çocuklara oyuncak dağıtarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı.

Deprem bölgesine gelmekten dolayı hüzünlü olduklarını, çocuklarla buluşmaktan dolayı da mutluluk duyduklarını kaydeden Seçer, şunları söyledi:

“Umarım en kısa sürede yaralar iyileşir ve normal hayatlarına dönebilirler. Bunun da olacağına inanıyorum. Vekilimize de bize eşlik ettiği için teşekkür ediyorum.”

Çok güzel bir etkinlik düzenlendiğini söyleyen CHP`li Ağbaba ise şunları aktardı:

“Malatya, depremde büyük bir yıkıma uğradı. Birçok insan evini, iş yerini kaybetti. Bugün çocuklarla buluşulması çok önemli ve güzel. Mersin halkına, Sayın Meral Seçer`e ve Mersin`den Kadın Kooperatifi`ne teşekkür ediyorum. Sadece çocuklar değil, bizler de mutlu olduk. Bu zor günlerde dayanışma çok önemli.”

Mersin`den Kadın Kooperatifi, daha sonra Ören, Polat ve Esentepe mahallelerinde de çocuklar ve kadınlarla buluştu. Çocuklara oyuncak dağıtan kooperatif, vatandaşlara ‘geçmiş olsun` dileklerini iletirken çocukların da bayramını kutladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA