11 Temmuz 2025 Cuma

16:53   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… ÖZGÜR ÖZEL: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BUGÜNKÜ SEMBOLIK SILAH BıRAKMA ADıMıNı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   16:51   ANJIYO OLAN MURAT ÇALıK YENIDEN CEZAEVINE SEVK EDILDI... CHP’LI ZEYBEK: "BUNUN ADı AÇıKÇA CINAYETE TEŞEBBÜSTÜR"   16:49   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "BUNA VESILE OLANLARıN UTANMASı GEREKIR"   16:47   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… 250 GÖZLEMCININ KATıLıMıYLA SILAHLAR IMHA EDILDI   02:01   ADANA, BAŞKANıNA SAHIP ÇıKTı… BINLERCE VATANDAŞ, TUTUKLANAN ZEYDAN KARALAR’A ÖZGÜRLÜK ISTEDI   01:59   CHP’NIN ADANA MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: BIZIM ARKAMıZDA MILLET VAR, ERDOĞAN’ıN ARKASıNDA TRUMP VAR, İSRAIL VAR   15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR  
 
     
   

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI VE TBMM`NİN 103. AÇILIŞ YIL DÖNÜMÜ… DEVLET ERKANI, ANITKABİR`DE ATATÜRK`ÜN HUZURUNA ÇIKTI


TBMM`nin açılışının 103. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir`de resmî tören düzenlendi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Anıtkabir Özel Defteri`ne, “Aziz Atatürk; öncülüğünüzde toplanan ve açılan, ilk başkanlığını yaptığınız millet irademizin temsil yeri olarak dünyadaki saygın varlığıyla gurur duyduğumuz TBMM`mizin açılışı vesilesiyle buradayız. Varlık, yokluk çizgisine sürüklenen ve büyük bir ümitsizlik içinde sindirilmeye çalışılan milletimizi birleştirip, yeni bir diriliş destanı yazarak milli egemenlik idrakiyle teşekkül ettirdiğiniz yüce Meclis`imizin açılış gününde aynı heyecan, şevk ve ilhamla milletimizi temsil etmenin onurunu yaşıyoruz" ifadelerini yazdı.

 

Tarih : 23 Nisan 2023 Pazar 11:44   Okunma : 314

TBMM`nin açılışının 103. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir`de resmî tören düzenlendi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Anıtkabir Özel Defteri`ne, “Aziz Atatürk; öncülüğünüzde toplanan ve açılan, ilk başkanlığını yaptığınız millet irademizin temsil yeri olarak dünyadaki saygın varlığıyla gurur duyduğumuz TBMM`mizin açılışı vesilesiyle buradayız. Varlık, yokluk çizgisine sürüklenen ve büyük bir ümitsizlik içinde sindirilmeye çalışılan milletimizi birleştirip, yeni bir diriliş destanı yazarak milli egemenlik idrakiyle teşekkül ettirdiğiniz yüce Meclis`imizin açılış gününde aynı heyecan, şevk ve ilhamla milletimizi temsil etmenin onurunu yaşıyoruz" ifadelerini yazdı. 

TBMM`nin açılışının 103`üncü yıl dönümü, ülke genelinde kutlanıyor. Bugün sabah saat 09.00`da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM`nin 103. açılış yıl dönümü dolayısıyla, TBMM`de tören düzenlendi. Meclis`teki törende, Atatürk Anıtı`na çelenk bırakıldı. 

Ardından, devlet erkanı Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu ve Birinci Cumhurbaşkanı Atatürk`ün, Anıtkabir`deki huzuruna çıktı.

Anıtkabir`deki törene; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Başkanvekilleri Sadi Bilgiç ve Haydar Akar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AKP Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Muhammed Emin Akbaşoğlu, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu, Seyit Torun, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ile çok sayıda milletvekili katıldı. 

Aslanlı Yol`da yürüyen devlet erkanı; daha sonra Atatürk`ün huzuruna çıkarak mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması sonrası Misak-ı Milli Kulesi`ne geçildi. 

Meclis Başkanı Şentop, Anıtkabir Özel Defteri`ni imzaladı. Şentop, Anıtkabir Özel Defteri`ne şunları yazdı: 

"Aziz Atatürk; öncülüğünüzde toplanan ve açılan ilk başkanlığını yaptığınız millet irademizin temsil yeri olarak dünyadaki saygın varlığıyla gurur duyduğumuz TBMM`mizin açılışı vesilesiyle buradayız. Varlık, yokluk çizgisine sürüklenen ve büyük bir ümitsizlik içinde sindirilmeye çalışılan milletimizi birleştirip, yeni bir diriliş destanı yazarak milli egemenlik idrakiyle teşekkül ettirdiğiniz yüce Meclis`imizin açılış gününde aynı heyecan, şevk ve ilhamla milletimizi temsil etmenin onurunu yaşıyoruz.

Milli egemenlikten ve tam istiklalden hiç vazgeçmediğimiz bu 103 yılda, gelecek asırlarda da aynı ülküyle yol yürüyecek müstakbel şuurlu nesilleri yetiştirme hedefiyle çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin güvenli ellerinde ilelebet devam edecektir.

Kurtarıcı, kurucu ve gazi sıfatlarını haiz Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizden aldığı gücü ‘önce millet ve vatan` idrakiyle, demokrasi ve cumhuriyet zemininde kararlılıkla devam ettirecektir. Kimsenin zerrece şüphesi olmasın, Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920`deki kutlu kuruluş gününden bugüne, 103 yıldır aynı ruhla; Misakı Milli hedefleri içinde, tek vatan telakkisi ile al bayrağımız altında varlığımızı sürdürmenin teminatı olmaya devam edecektir.

Başta şahsınız olmak üzere, Millî Mücadele`mizin asil evlatları olan yol arkadaşlarınızı, aziz şühedayı ve İlk Meclis`imizin fedakâr milletvekillerini, rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhunuz şad olsun."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA