27 Haziran 2026 Cumartesi

10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK   15:46   ADANA’DA SUÇ ÖRGÜTLERINE YÖNELIK OPERASYONLARDA 79 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:46   BAKAN MUSTAFA ÇIFTÇI: GEÇICI KORUMA KAPSAMıNDAKI YABANCıLARA ÇALıŞMA IZNI MUAFIYETI GETIRILDI   15:21   YıLDıRıM KAYA: "YUSUF TEKIN, HAYATLARı YARıM BıRAKıLAN ÖĞRENCILERDEN VE ÖĞRETMENLERDEN SıFıR ALMıŞTıR"   15:20   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, EĞITIM ÖĞRETIM YıLıNıN SONA ERMESI DOLAYıSıYLA MESAJ YAYıMLADı   14:50   ÖZGÜR ÖZEL DIYARBAKıR’DA… CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL: “GÜNE BIZE SELAM YOLLAYAN SELAHATTIN DEMIRTAŞ’ıN SELAMıYLA BAŞLADıK”   14:44   GÜRSEL TEKIN: GARIP DEDE CEMEVI’NDE YAŞANAN GÖRÜNTÜLERLE ILGILI 63 CHP ÜYESININ PARTI ÜYELIKLERI TEDBIREN ASKıYA ALıNMıŞTıR   13:49   NATO ZIRVESI ÖNCESI GÖZALTıNA ALıNAN 49 KIŞI DAHA ADLIYEYE SEVK EDILDI   13:47   MANSUR YAVAŞ’TAN AK PARTI’YE GEÇEN BAŞKANLARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BIZIM BIR KAYBıMıZ YOK"   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, TOPLU TAŞıMADA KLIMA DENETIMLERINI ARTTıRDı   10:30   MERSIN’DE 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASı FıNDıKPıNARı-AYVAGEDIĞI FUTBOL TURNUVASı BAŞLADı   10:29   HATIMOĞULLARı’NDAN MERSIN MITINGINE DAVET: HERKESI BU BÜYÜK BULUŞMAYA BEKLIYORUM   16:50   MURAT EMIR’DEN NATO ZIRVESI’NDE AKREDITASYON UYGULAMASıNA ELEŞTIRI: "BU OHAL, BU SıKıYÖNETIM NEREYE KADAR SÜRECEK?"   16:48   CHP, SOSYAL MEDYA YASASı’NıN IPTALI ISTEMIYLE AYM’YE BAŞVURDU   16:44   DILEK İMAMOĞLU: ADALET IÇIN ARTıK KAYBEDILECEK BIR SAATIMIZ BILE YOK   16:42   NATO’DAN "AKREDITASYON" AÇıKLAMASı: "EV SAHIBI ÜLKENIN GÖRÜŞLERINE BAŞVURULUR"   16:40   İZMIR’DE SON 3 AYDA 5 BELEDIYE BAŞKANıNA OPERASYON YAPıLDı   15:25   MSB: ASTSUBAY KENAN ŞAHIN ŞEHIT OLDU   15:19   GAZETECI TEVFIK YENER YAŞAMıNı YITIRDI  
 
     
   

TBMM`DE 23 NİSAN OTURUMU… TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: BU 23 NİSAN CUMHURBAŞKANI SIFATI TAŞIYAN BİRİSİNİN HALK İDARESİNE SAYGISIZLIK ETTİĞİ SON 23 NİSAN OLACAK


TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın 103. yıl dönümünde özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu`nda, “Kendini halkın üstünde gören tek adam bir kez olsun buraya gelmeye tenezzül etmedi. Bu 23 Nisan Cumhurbaşkanı sıfatı taşıyan birisinin halk iradesine saygısızlık ettiği son 23 Nisan olacak” dedi.

 

Tarih : 23 Nisan 2023 Pazar 16:02   Okunma : 505

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın 103. yıl dönümünde özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu`nda, “Kendini halkın üstünde gören tek adam bir kez olsun buraya gelmeye tenezzül etmedi. Bu 23 Nisan Cumhurbaşkanı sıfatı taşıyan birisinin halk iradesine saygısızlık ettiği son 23 Nisan olacak” dedi.

TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın 103`üncü yılında özel gündemle toplandı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye`nin 103 yıl önce Osmanlı sülalesinin egemenliğine son verdiğini dile getirerek, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir` dedik. Bu karar bugün için de geçerlidir. Halkın üstünde hiçbir güç yoktur. Meclis`in üzerinde hiçbir güç yoktur. Halkın bu kararını yok sayan bu saray rejiminin son 23 Nisan`ını yaşıyoruz. Bu ucube rejimde beşinci kez 23 Nisan`ı kutluyoruz. Kendini halkın üstünde gören tek adam bir kez olsun buraya gelmeye tenezzül etmedi. Bu 23 Nisan Cumhurbaşkanı sıfatı taşıyan birisinin halk iradesine saygısızlık ettiği son 23 Nisan olacak” diye konuştu.


“Bir sülale devrine son veren Meclis`in içini boşaltmaya, yeniden bir sülale iktidarı kurmaya çalıştınız” diyen Baş, depremde ölen yurttaşları da hatırlatarak, şunları söyledi:
“Geride kalan 21 yılda çok acılar çektik. İşsiz kaldık, aç kaldık, göçük altında kaldık. Öldük ama teslim olmadık. Bu halk direndi, ‘inadım inat` dedi. İşgalciye, krala, padişaha nasıl direnilirse öyle direndi ve teslim olmadı. İşte bu teslim olmayanlar adına buradan Tayyip Erdoğan`a seslenmek istiyorum. Senin devri iktidarın bitiyor, senin devrin bitiyor çünkü bu halk birbirini seviyor, birbirini düşman olarak görmüyor, size karşı birleşiyor. Bu halk kalacak, siz gideceksiniz, Meclis kalacak, tek adam rejimi son bulacak. Gideceksiniz ama iki elimiz yakamızda olacak. İktidar döneminde yitirdiğimiz 35 bin işçi için, yitirdiğimiz tüm canlar için hem özgürlüğü hem de yaşamına kastettiğiniz canlar için, tarikatların ve cemaatlerin karanlığına kurban edilen gençlerimiz, tutsak edilen arkadaşlarımız için özgürlüklerimiz ve emeğimiz için iki elimiz yakanızda olacak ve hesaplaşacağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA