27 Haziran 2026 Cumartesi

10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK   15:46   ADANA’DA SUÇ ÖRGÜTLERINE YÖNELIK OPERASYONLARDA 79 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:46   BAKAN MUSTAFA ÇIFTÇI: GEÇICI KORUMA KAPSAMıNDAKI YABANCıLARA ÇALıŞMA IZNI MUAFIYETI GETIRILDI   15:21   YıLDıRıM KAYA: "YUSUF TEKIN, HAYATLARı YARıM BıRAKıLAN ÖĞRENCILERDEN VE ÖĞRETMENLERDEN SıFıR ALMıŞTıR"   15:20   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, EĞITIM ÖĞRETIM YıLıNıN SONA ERMESI DOLAYıSıYLA MESAJ YAYıMLADı   14:50   ÖZGÜR ÖZEL DIYARBAKıR’DA… CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL: “GÜNE BIZE SELAM YOLLAYAN SELAHATTIN DEMIRTAŞ’ıN SELAMıYLA BAŞLADıK”   14:44   GÜRSEL TEKIN: GARIP DEDE CEMEVI’NDE YAŞANAN GÖRÜNTÜLERLE ILGILI 63 CHP ÜYESININ PARTI ÜYELIKLERI TEDBIREN ASKıYA ALıNMıŞTıR   13:49   NATO ZIRVESI ÖNCESI GÖZALTıNA ALıNAN 49 KIŞI DAHA ADLIYEYE SEVK EDILDI   13:47   MANSUR YAVAŞ’TAN AK PARTI’YE GEÇEN BAŞKANLARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BIZIM BIR KAYBıMıZ YOK"   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, TOPLU TAŞıMADA KLIMA DENETIMLERINI ARTTıRDı   10:30   MERSIN’DE 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASı FıNDıKPıNARı-AYVAGEDIĞI FUTBOL TURNUVASı BAŞLADı   10:29   HATIMOĞULLARı’NDAN MERSIN MITINGINE DAVET: HERKESI BU BÜYÜK BULUŞMAYA BEKLIYORUM   16:50   MURAT EMIR’DEN NATO ZIRVESI’NDE AKREDITASYON UYGULAMASıNA ELEŞTIRI: "BU OHAL, BU SıKıYÖNETIM NEREYE KADAR SÜRECEK?"   16:48   CHP, SOSYAL MEDYA YASASı’NıN IPTALI ISTEMIYLE AYM’YE BAŞVURDU   16:44   DILEK İMAMOĞLU: ADALET IÇIN ARTıK KAYBEDILECEK BIR SAATIMIZ BILE YOK   16:42   NATO’DAN "AKREDITASYON" AÇıKLAMASı: "EV SAHIBI ÜLKENIN GÖRÜŞLERINE BAŞVURULUR"   16:40   İZMIR’DE SON 3 AYDA 5 BELEDIYE BAŞKANıNA OPERASYON YAPıLDı   15:25   MSB: ASTSUBAY KENAN ŞAHIN ŞEHIT OLDU   15:19   GAZETECI TEVFIK YENER YAŞAMıNı YITIRDI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 23 NİSAN COŞKUSUNU KENTE YAYDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın 103. yıl dönümünde bayram coşkusunu kente yaydı. Büyükşehir Belediyesi`nin çeşitli dairelerinin öncülüğünde Babil kavşağından Galatasaray Meydanı`na kadar kurulan stantlardan oyun alanlarına, çocuklara yönelik atölyelerden tiyatroya kadar birçok etkinlik gün boyu sürdü.

 

Tarih : 24 Nisan 2023 Pazartesi 14:17   Okunma : 625

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın 103. yıl dönümünde bayram coşkusunu kente yaydı. Büyükşehir Belediyesi`nin çeşitli dairelerinin öncülüğünde Babil kavşağından Galatasaray Meydanı`na kadar kurulan stantlardan oyun alanlarına, çocuklara yönelik atölyelerden tiyatroya kadar birçok etkinlik gün boyu sürdü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hazırladığı programlarla haftalar öncesinden tüm ilçelerde farklı etkinlikler ile kutlanmaya başlayan 23 Nisan`ın coşkusunu, çocukların yanı sıra anne ve babalar da yaşadı. 

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`nin koordinesinde Babil kavşağındaki sahne etkinlikleri kapsamında disko ve yarışmalar, illüzyon gösterisi, çocuk zumba, 7`den 77`ye etkinliği, jonglör gösterisi, bubble şov, tahta bacak ve şişman palyaço şov etkinlikleri düzenlendi. Sahne etkinlikleri alanında gün boyu çocuklara mini bayrak, balon, pamuk şeker, patlamış mısır dağıtımı yapıldı. 

Atölye çalışmaları kapsamında ise deney atölyesi, kitap atölyesi, el işi atölyelerinin yanı sıra alanda Bilimbüs ve Kitobüs de yer aldı. Gün boyu oryantiring ve çocuk yogası yapıldı. Şişme oyun gruplarında çocuklar gönüllerince oynadı, masal karakterleriyle fotoğraf çektirdi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi öncülüğünde de Galatasaray Meydanı`nda bir dizi etkinlik düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu ‘Çocuk Şarkıları` etkinliği ile 23 Nisan`a özgü şarkılar çaldı, çocuklar gönüllerince eşlik edip dans etti. ‘Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar` etkinliği kapsamında mini clup, interaktif dans, curcuna kukla şov, drama oyunları ve geleneksel oyunların yanı sıra ‘Koca Ayı`nın Rüyası` oyunu sergilendi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi çocuk kursiyerlerinden oluşan Halk Oyunları ekibi de yöresel oyunları sergiledi. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise ‘Dünyanın Eski Zamanlarında` isimli kuklalı çocuk oyununu minik seyircilerle buluşturdu.

Etkinliklerde, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, Tarsus Kültür Park ve Galatasaray Meydanı`nda voleybol, badminton, dart, futbol,  basketbol, mini parkur,  masa tenisi gibi eğlenceli etkinliklerle çocuklarla bir araya gelirken; Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı da çocuklar için Atatürk köşesi hatıra fotoğrafı alanı oluşturdu.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, etkinlik alanında çocuklara çilek fidesi dağıtarak saksılara diktirdi. Ekipler, doğayı tanıma ve tarım çalışmaları yaptı. Tarsus Doğa Parkı çocuklara 23 Nisan günü ücretsiz hizmet verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, çevreci sanat atölyesi, çevreci çocuk zeka oyunları, çevre bilinçlendirme ve broşürle hizmet tanıtımı yaptı. Ulaşım Dairesi, 8 noktadan yolcu transferi yaptı. Büyükşehir`in ise 2 seyyar tuvaleti alanda vatandaşlar için yer aldı.

Zabıta Dairesi ekipleri, olası kayıp olaylarına hızlı müdahale edebilmek için etkinlik alanında konuşlandı. Trafikte de yönlendirme yapan ekipler, kurulan üretici stantlarının 4 gün boyunca güvenliğini sağladı. Fen İşleri Dairesi ise etkinlik alanında olası elektrik kesintilerine karşı önlem aldı. Üretici kadın stantlarının aydınlatmasını sağladı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`nin uzun süredir yürüttüğü ‘Üretici Kadın Stantları` projesi kapsamında da depremzede üreticiler için Galatasaray Meydanı`nda kurulan ‘Deprem Dayanışma Pazarı`nda Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş gibi deprem bölgelerinden Mersin`e gelen ve Büyükşehir Belediyesi`nin geçici barınma alanlarında yaşayan depremzede üreticiler ürünlerini Mersinlilerin beğenisine sundu.

Galatasaray Meydanı`nda kurulan stantlarda satış yapan depremzedeler, duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:

-Özgür Doğru: “Çok mutlu oldum. Zaten ilk haberi aldığımızda eşimle, çocuklarla paylaştım ve gereken hazırlıklara başladım. Buraya geldiğimizde endişelerimiz vardı. Yeni bir şehir. Her şeyi geride bırakıp buraya geldik. Bizim için oldukça zor bir dönemdi. Büyükşehir`den bu haberi aldığım zaman çok mutlu oldum ve hazırlıklara başladık. Bu yüzden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Bey`e çok teşekkür ediyorum.”

-Ece Reyhan: “Gerçekten çok güzel. Biz de kendi ürünlerimizi tanıtma imkanı bulduk. Özellikle kömbe, katıklı ekmek ve diğer pasta çeşitlerimiz bulunmakta. Buradaki halk da bunu çok beğendi. Başkanımız Vahap Seçer`e çok teşekkür ederiz.”

-Nihal Kara: “Depremzedelerle ilgilenen Türkiye`deki en iyi belediye. Maddi manevi her konuda yanımızda oldu. Ben o kadar memnun kaldım ki anlatamam. Ne söylersek ‘Hemen, peki, hallederiz` diye bizimle birlikte oldular. Antakya yöresine ait biberli ekmeğimiz, içli köftemiz, kömbemiz var. Kendi el emeğim olan çantalar var. Üretici kadınlarla burada buluştuk ve onlar çok yardımcı oldular. 4 gündür burada satış yapmaktayız. Çok şükür bize çok büyük destek oldu maddi olarak.”

-Maviş Aracı: “Ürünlerimi Antakya`dan getirdim. Depremde bütün dükkanlarımız mahvoldu. 3 tane dükkanımız vardı. İlk depremde kendi eşyalarımı aldım. 2. depremde hepsi yıkıldı. Öyle geldim, burada satış yapıyorum. Mersin Belediyesi`nden, iyi insanlardan Allah razı olsun. Bize destek çıkıyorlar. Bunları satıp evimize eşya alıyoruz.”

 



 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA