8 Temmuz 2025 Salı

16:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "KARTALKAYA DAVASı" AÇıKLAMASı   16:03   ALI MAHIR BAŞARıR: "12 EVLADıMıZ NIYE ŞEHIT OLDU, IHMAL VAR Mı AÇıKLANMALı"   16:01   RTÜK’ÜN HALK TV’YE VERDIĞI 10 GÜNLÜK EKRAN KARARTMA CEZASıNı MAHKEME DURDURDU   15:59   MEZITLI’DE KAÇAK YAPıLAŞMAYLA MÜCADELE TAM GAZ SÜRÜYOR   15:58   ZEYDAN KARALARı’ıN GÖZALTı KARARıNA, AVUKATLARıNDAN ITIRAZ...    15:56   TARSUSLULAR, SAĞLıKLı YAŞAM DANıŞMA MERKEZI ILE DAHA MUTLU   11:39   KARADENIZ’DEKI 36 STK’DAN ZEYTINLIKLERIN MADENCILIĞE AÇıLMASıNA ILIŞKIN KANUN TEKLIFINE TEPKI: "GERI DÖNÜLEMEZ TAHRIBATLARA NEDEN OLACAK MADENCILIK FAALIYETLERININ ÖNÜ AÇıLACAK"   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR TATILCILERIN GÖZDESI TISAN’A ULAŞıMı KOLAYLAŞTıRDı   09:33   ÇORLU TREN FACIASı’NıN ÜZERINDEN 7 YıL GEÇTI… OĞLUNU KAYBEDEN MıSRA ÖZ: "TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, BÜROKRATLAR VE SIYASILER DE HESAP VERECEK"   09:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMAYA "SEZAI KARAKOÇ"UN SÖZLERIYLE TEPKI   09:09   MSB: METAN GAZıNDAN ETKILENEN 3 PERSONELIMIZ DAHA ŞEHIT OLMUŞ, ŞEHIT OLAN PERSONEL SAYıSı 8’E YÜKSELMIŞTIR   09:07   AB DELEGASYONU’NDAN BÜYÜKŞEHIR HALKKENT SOSYAL GIRIŞIMCILIK MERKEZI’NE ZIYARET   18:04   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı AV. ULAŞ YıLMAZ: “HALKıN OYLARıYLA GELENLER, HUKUK DıŞı YÖNTEMLERLE HEDEF ALıNıYOR”   13:40   CHP PM TOPLANDı... BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONLARıN ARDıNDAN IZLENECEK YOL HARITASı DEĞERLENDIRILDI   12:31   SABRI TEKLI, YENI MERSIN İDMANYURDU BAŞKANı OLDU   09:19   İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT ONUR BÜYÜKHATIPOĞLU’NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   09:17   METEOROLOJI: 10 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   09:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SANDıKTA YENEMEYENLER, KUMPASLA HALKıN IRADESINI SUSTURMAYA ÇALıŞıYOR!”   09:13   BÜYÜKŞEHIR’IN ESTETIK DOKUNUŞLARı İLE MERSIN DAHA DA GÜZELLEŞIYOR   01:13   EKREM İMAMOĞLU: CUMHURIYETIMIZIN TEMELLERININ ATıLDıĞı AMASYA BUGÜN TARIH YAZDı  
 
     
   

SEZGİN TANRIKULU: "HERKES, HER SABAH BARIŞA UYANACAK"


CHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Sezgin Tanrıkulu, seçim bürosu açılışında, "Diyarbakır`ı da bölgeyi de Türkiye`yi de ikinci yüzyılda demokrasiyle, adaletle ve refahla buluşturacağız; kimsenin endişesi olmasın. Bizim olduğumuz yerde bilin ki silah da şiddet de olmayacak. Herkes, her sabah barışa uyanacak" dedi.

 

Tarih : 25 Nisan 2023 Salı 12:27   Okunma : 540

MEHMET MUCAHİT CEYLAN

CHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Sezgin Tanrıkulu, seçim bürosu açılışında, "Diyarbakır`ı da bölgeyi de Türkiye`yi de ikinci yüzyılda demokrasiyle, adaletle ve refahla buluşturacağız; kimsenin endişesi olmasın. Bizim olduğumuz yerde bilin ki silah da şiddet de olmayacak. Herkes, her sabah barışa uyanacak" dedi.

CHP`nin Diyarbakır birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Sezgin Tanrıkulu, dün merkez Kayapınar ilçesinde seçim bürosu açtı. Açılışa, CHP il örgütünün yanı sıra CHP Diyarbakır milletvekili adayları, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Sadet Partisi il başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Diyarbakırlı ses sanatçısı Bedri Ayseli de açılışa katılarak Tanrıkulu`na destek verdi ve yöresel türküler söyledi. 

"DİYARBAKIR SOKAKLARINDA BARIŞI KUTLAYACAĞIZ"

Sezgin Tanrıkulu, açılışta şunları söyledi:

"En zor süreçlerden geçiyoruz, en zor zamanlardan geçiyoruz. Hep dedik ya yarın bu iş bitecek kardeşim, sabah kalktığımız zaman herhangi bir kaygıyla uyanmayacağız. Hep bunu düşündük ama olmadı. Mücadele ettik, bir tek adım da geri atmadık ama olmadı. Keşke önceden olsaydı, bu konuşmayı yapmasaydık ama yapacağız. 15 Mayıs`ta burada, Diyarbakır`ın bütün sokaklarında Adalet ve Kalkınma Partisi`nin gidişini, Türkiye`nin yeniden barışla, demokrasiyle, adaletle, özgürlükle buluşmasını kutlayacağız, size söz kutlayacağız.

"TÜRKİYE`NİN BARIŞINI DİYARBAKIR`DAN İNŞA EDECEĞİZ"

Bu dönem, Genel Başkan`ımızı Cumhurbaşkanı yapacağız. İttifakımızı, dostlarımızla birlikte iktidar yapacağız. Sonraki iş bize ait. İnanın bütün bu işlere emek verdik, kafa yorduk. Sadece Diyarbakır`da değil, Ankara`da değil, İstanbul`da değil, Türkiye`de değil, dünyada emek verdik. Türkiye hazır, Kürtler hazır, herkes hazır. Türkiye`nin barışını Diyarbakır`dan inşa edeceğiz, yeniden inşa edeceğiz. Umutsuzluğa hiç gerek yok, coşkuyla yürüyeceğiz. Söyleyecek çok söz var. Bakın, Diyarbakır`ı talan ettiler. Bu kayyum rejimi, Diyarbakır`ı aldı sattı, bitirdiler. Bildiğiniz gibi değil. İnsanlarımız biliyorlar susuyorlar, görüyorlar susuyorlar. Susmayacaklar, konuşacaklar. Konuşan bir Diyarbakır yaratacağız, konuşan bir Türkiye yaratacağız. Size söz; bütün bu rantçılardan hesap soracağız. Sadece şimdikilerden değil, buradan Diyarbakır`dan alıp götürenlerden hesap soracağız.

"BİZİM OLDUĞUMUZ YERDE SİLAH DA ŞİDDET DE OLMAYACAK"

Bakın, Diyarbakır yalnızlaştırıldı. Birçok sorunu var bu kentin. Sadece siyasal sorunlarımız değil, insanlarımız işsiz. Diyarbakır, bir kimlik kenti, bir tarih kenti, bir kültür kenti, bir turizm kenti; ama yok. Üretimden uzak, değerlerden uzak. Potansiyel yüksek ama bunu sadece rant kafasıyla idare ettiler, onların tümünü silip atacağız. Hemşerilerimizle beraber yeniden Diyarbakır`ı da bölgeyi de Türkiye`yi de ikinci yüzyılda demokrasiyle, adaletle, refahla buluşturacağız; kimsenin endişesi olmasın. Bizim olduğumuz yerde bilin ki silah da şiddet de olmayacak. Herkes, her sabah barışa uyanacak; endişeye değil, çatışmaya değil, savaşa değil."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA