28 Haziran 2026 Pazar

10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK   15:46   ADANA’DA SUÇ ÖRGÜTLERINE YÖNELIK OPERASYONLARDA 79 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:46   BAKAN MUSTAFA ÇIFTÇI: GEÇICI KORUMA KAPSAMıNDAKI YABANCıLARA ÇALıŞMA IZNI MUAFIYETI GETIRILDI   15:21   YıLDıRıM KAYA: "YUSUF TEKIN, HAYATLARı YARıM BıRAKıLAN ÖĞRENCILERDEN VE ÖĞRETMENLERDEN SıFıR ALMıŞTıR"   15:20   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, EĞITIM ÖĞRETIM YıLıNıN SONA ERMESI DOLAYıSıYLA MESAJ YAYıMLADı   14:50   ÖZGÜR ÖZEL DIYARBAKıR’DA… CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL: “GÜNE BIZE SELAM YOLLAYAN SELAHATTIN DEMIRTAŞ’ıN SELAMıYLA BAŞLADıK”   14:44   GÜRSEL TEKIN: GARIP DEDE CEMEVI’NDE YAŞANAN GÖRÜNTÜLERLE ILGILI 63 CHP ÜYESININ PARTI ÜYELIKLERI TEDBIREN ASKıYA ALıNMıŞTıR   13:49   NATO ZIRVESI ÖNCESI GÖZALTıNA ALıNAN 49 KIŞI DAHA ADLIYEYE SEVK EDILDI   13:47   MANSUR YAVAŞ’TAN AK PARTI’YE GEÇEN BAŞKANLARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BIZIM BIR KAYBıMıZ YOK"   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, TOPLU TAŞıMADA KLIMA DENETIMLERINI ARTTıRDı   10:30   MERSIN’DE 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASı FıNDıKPıNARı-AYVAGEDIĞI FUTBOL TURNUVASı BAŞLADı   10:29   HATIMOĞULLARı’NDAN MERSIN MITINGINE DAVET: HERKESI BU BÜYÜK BULUŞMAYA BEKLIYORUM   16:50   MURAT EMIR’DEN NATO ZIRVESI’NDE AKREDITASYON UYGULAMASıNA ELEŞTIRI: "BU OHAL, BU SıKıYÖNETIM NEREYE KADAR SÜRECEK?"   16:48   CHP, SOSYAL MEDYA YASASı’NıN IPTALI ISTEMIYLE AYM’YE BAŞVURDU   16:44   DILEK İMAMOĞLU: ADALET IÇIN ARTıK KAYBEDILECEK BIR SAATIMIZ BILE YOK   16:42   NATO’DAN "AKREDITASYON" AÇıKLAMASı: "EV SAHIBI ÜLKENIN GÖRÜŞLERINE BAŞVURULUR"   16:40   İZMIR’DE SON 3 AYDA 5 BELEDIYE BAŞKANıNA OPERASYON YAPıLDı   15:25   MSB: ASTSUBAY KENAN ŞAHIN ŞEHIT OLDU   15:19   GAZETECI TEVFIK YENER YAŞAMıNı YITIRDI  
 
     
   

SES SİNOP İL TEMSİLCİSİ AYHAN ÇALIK: "İNSANLAR ARTIK KIZILAY`A KAN BAĞIŞINDA BULUNMAK İSTEMİYOR"


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emeklileri Sendikası (SES) Sinop İl Temsilcisi Ayhan Çalık, “Yapılan bağışları Kızılay`ın parayla satıyor olması insanlarda zaten bir rahatsızlığa yol açmıştı. Bundan çok rahatsız olan insanlar vardı zaten. Deprem sürecinde Kızılay`ın yaptığı işlerin ortaya çıkması bu rahatsızlığı hat safhaya ulaştırdı. İnsanlar artık kan bağışında bulunmak istemiyor” dedi.

 

Tarih : 25 Nisan 2023 Salı 12:32   Okunma : 561

MUSTAFA USTA
 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emeklileri Sendikası (SES) Sinop İl Temsilcisi Ayhan Çalık, “Yapılan bağışları Kızılay`ın parayla satıyor olması insanlarda zaten bir rahatsızlığa yol açmıştı. Bundan çok rahatsız olan insanlar vardı zaten. Deprem sürecinde Kızılay`ın yaptığı işlerin ortaya çıkması bu rahatsızlığı hat safhaya ulaştırdı. İnsanlar artık kan bağışında bulunmak istemiyor” dedi.

SES ağlık ve Sosyal Hizmet Emeklileri Sendikası Sinop İl Temsilcisi Ayhan Çalık, Kızılay`a kan bağışının azalması ve sağlık sisteminde yaşanan sorunlara ilişkin açıklama yaptı. Ayhan Çalık, şunları söyledi:

"KIZILAY`IN BAĞIŞLARI PARAYLA SATIYOR OLMASI İNSANLARDA BİR RAHATSIZLIĞA YOL AÇMIŞTI"

"Her yıl Ramazan ayında kan bağışı doğal olarak düşüyordu. Bu sene de Ramazan ayına bağlı olarak düşüş yaşandı ama bu sene biraz farklı sorunlar ortaya çıktı. İnsanlar manevi duygularıyla hastalara yardım etmek amacıyla kan bağışı yapıyordu. Yapılan bağışları Kızılay`ın parayla satıyor olması insanlarda zaten bir rahatsızlığa yol açmıştı. Bundan çok rahatsız olan insanlar vardı zaten. Deprem sürecinde Kızılay`ın yaptığı işlerin ortaya çıkması bu rahatsızlığı had safhaya ulaştırdı. İnsanlar artık kan bağışında bulunmak istemiyor. Bu sorunu Kızılay`ın bir çözüme kavuşturması gerekiyor. Çalışma politikasını değiştirmesi gerekiyor ancak bu şekilde bu sorunlara çözüm bulunabilir diye düşünüyorum.

"5 DAKİKAYA BİR RANDEVU VERİLMESİ HEKİMLERİ SIKINTIYA SOKUYOR"

Sağlıkta şiddet konusunda etkili bir yasa çıkarılmasını istiyorduk. Ne yazık ki bugüne kadar bu konuda hiçbir adım atılmadı. Sağlıkta şiddet konusuna son verilmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarının ek ödeme performans gibi değil biz tek ödeme istiyoruz. Emekliliğe yansıyacak tek ücret ödenmesini istiyoruz. Bunun dışında evet hastalarımızda mağdur oluyor. Randevu sistemi amacına uygun çalışmıyor. Bahsedildiği gibi hastalar randevu alamıyor. Hastalarımız mağdur oluyor. Bu durumun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Sağlıkta eşit emek karşılığında eşit ücret ödenmesini istiyoruz. Sağlık alanında bir sürü 4C, 4B, sözleşmeli kadroların kaldırılarak tek çatı altında toplanmasını istiyoruz. Sağlık emekçilerinin görüşünden ve sendikasından dolayı ötekileştirilmesini istemiyoruz. Emeğinin karşılığında gerekli muameleyi görmesini istiyoruz. Eskiden hastalar hastanede kuyruk oluşturuyordu. Şimdi internet ortamında kuyruklar oluştu. Sağlık sisteminde 5 dakikaya bir randevu verilmesi hekimleri sıkıntıya sokuyor. 10 dakikada 1 hekimin hastanın öyküsünü dinlemesi ya da tanı koyması beklenemez. Bu sisteme ayak uydurulması hastanın sağlığı açısından uygun değil. Yeterli veriler toplanmadan tanı koymak, reçete yazılmak gibi hekimlerimizi zor duruma sokuyor. Bu da hastalarımız açısından uygun olmayan bir durum."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA