26 Aralık 2025 Cuma

21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR   22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı   19:28   “İSTANBUL BAROSU’NDAN CEZAEVLERINE ÇARPıCı ZIYARET: ‘TUTUKLAMA GEREĞI YOK’”   19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”  
 
     
   

SES SİNOP İL TEMSİLCİSİ AYHAN ÇALIK: "İNSANLAR ARTIK KIZILAY`A KAN BAĞIŞINDA BULUNMAK İSTEMİYOR"


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emeklileri Sendikası (SES) Sinop İl Temsilcisi Ayhan Çalık, “Yapılan bağışları Kızılay`ın parayla satıyor olması insanlarda zaten bir rahatsızlığa yol açmıştı. Bundan çok rahatsız olan insanlar vardı zaten. Deprem sürecinde Kızılay`ın yaptığı işlerin ortaya çıkması bu rahatsızlığı hat safhaya ulaştırdı. İnsanlar artık kan bağışında bulunmak istemiyor” dedi.

 

Tarih : 25 Nisan 2023 Salı 12:32   Okunma : 518

MUSTAFA USTA
 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emeklileri Sendikası (SES) Sinop İl Temsilcisi Ayhan Çalık, “Yapılan bağışları Kızılay`ın parayla satıyor olması insanlarda zaten bir rahatsızlığa yol açmıştı. Bundan çok rahatsız olan insanlar vardı zaten. Deprem sürecinde Kızılay`ın yaptığı işlerin ortaya çıkması bu rahatsızlığı hat safhaya ulaştırdı. İnsanlar artık kan bağışında bulunmak istemiyor” dedi.

SES ağlık ve Sosyal Hizmet Emeklileri Sendikası Sinop İl Temsilcisi Ayhan Çalık, Kızılay`a kan bağışının azalması ve sağlık sisteminde yaşanan sorunlara ilişkin açıklama yaptı. Ayhan Çalık, şunları söyledi:

"KIZILAY`IN BAĞIŞLARI PARAYLA SATIYOR OLMASI İNSANLARDA BİR RAHATSIZLIĞA YOL AÇMIŞTI"

"Her yıl Ramazan ayında kan bağışı doğal olarak düşüyordu. Bu sene de Ramazan ayına bağlı olarak düşüş yaşandı ama bu sene biraz farklı sorunlar ortaya çıktı. İnsanlar manevi duygularıyla hastalara yardım etmek amacıyla kan bağışı yapıyordu. Yapılan bağışları Kızılay`ın parayla satıyor olması insanlarda zaten bir rahatsızlığa yol açmıştı. Bundan çok rahatsız olan insanlar vardı zaten. Deprem sürecinde Kızılay`ın yaptığı işlerin ortaya çıkması bu rahatsızlığı had safhaya ulaştırdı. İnsanlar artık kan bağışında bulunmak istemiyor. Bu sorunu Kızılay`ın bir çözüme kavuşturması gerekiyor. Çalışma politikasını değiştirmesi gerekiyor ancak bu şekilde bu sorunlara çözüm bulunabilir diye düşünüyorum.

"5 DAKİKAYA BİR RANDEVU VERİLMESİ HEKİMLERİ SIKINTIYA SOKUYOR"

Sağlıkta şiddet konusunda etkili bir yasa çıkarılmasını istiyorduk. Ne yazık ki bugüne kadar bu konuda hiçbir adım atılmadı. Sağlıkta şiddet konusuna son verilmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarının ek ödeme performans gibi değil biz tek ödeme istiyoruz. Emekliliğe yansıyacak tek ücret ödenmesini istiyoruz. Bunun dışında evet hastalarımızda mağdur oluyor. Randevu sistemi amacına uygun çalışmıyor. Bahsedildiği gibi hastalar randevu alamıyor. Hastalarımız mağdur oluyor. Bu durumun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Sağlıkta eşit emek karşılığında eşit ücret ödenmesini istiyoruz. Sağlık alanında bir sürü 4C, 4B, sözleşmeli kadroların kaldırılarak tek çatı altında toplanmasını istiyoruz. Sağlık emekçilerinin görüşünden ve sendikasından dolayı ötekileştirilmesini istemiyoruz. Emeğinin karşılığında gerekli muameleyi görmesini istiyoruz. Eskiden hastalar hastanede kuyruk oluşturuyordu. Şimdi internet ortamında kuyruklar oluştu. Sağlık sisteminde 5 dakikaya bir randevu verilmesi hekimleri sıkıntıya sokuyor. 10 dakikada 1 hekimin hastanın öyküsünü dinlemesi ya da tanı koyması beklenemez. Bu sisteme ayak uydurulması hastanın sağlığı açısından uygun değil. Yeterli veriler toplanmadan tanı koymak, reçete yazılmak gibi hekimlerimizi zor duruma sokuyor. Bu da hastalarımız açısından uygun olmayan bir durum."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA