30 Ağustos 2026 Pazar

16:30   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ATAHAN KAYTAŞ: ’MILLETIMIZ ESARET ALTıNA ALıNAMAYACAĞıNı BÜTÜN DÜNYAYA İSPAT ETMIŞTIR’   16:11   ERCAN MUTLUAY’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’ZAFERIN MANTıĞı BAYRAĞı VE BAĞıMSıZLıĞı DAIM KıLMAKTıR’   15:30   MERSIN’IN YARıM ASıRLıK BASıN TARIHI DIJITALLEŞIYOR: TARSUS YENI SES ARŞIVI KORUMA ALTıNDA   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK: ’30 AĞUSTOS BIR HALKıN YENIDEN DOĞUŞUDUR’   12:30   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET VE BAĞıMSıZLıK EN ASLI GÖREVIMIZDIR’   12:15   GÜLNAR BILIM VE KÜLTÜRLE DÜNYAYA AÇıLıYOR! 9. ULUSLARARASı DEV ETKINLIK BAŞLADı   09:15   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKÇI’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı   09:10   TABULARı YıKAN KURS: MERSIN’DE MERCEK İLE YÜZDE 85 İSTIHDAM BAŞARıSı!   01:10   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE PROMOSYON SEVINCI: PERSONELE 44 BIN 500 TL ÖDEME!   01:08   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı,’CUMHURIYET DEĞERLERINE SAHIP ÇıKMAK EN BÜYÜK GÖREVIMIZ’   01:06   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: ’30 AĞUSTOS YENIDEN AYAĞA KALKAN BIR MILLETIN DESTANıDıR’   01:04   FILENIN SULTANLARı A GRUBU’NU İKINCI SıRADA TAMAMLADı: SON 16 TURUNDAKI RAKIBIMIZ AZERBAYCAN   01:03   MERSIN BAROSU BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR: “30 AĞUSTOS BAĞıMSıZLıĞıN SIMGESIDIR”   01:01   LÜTFI PARıLTı: ZAFER BIRLIK RUHUDUR   19:37   TOROSLAR BELEDIYESI ÜCRETSIZ FUTBOL OKULUNDA İLK DÖNEM TAMAMLANDı: 250 ÇOCUK SERTIFIKASıNı ALDı   19:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN NET 30 AĞUSTOS MESAJı: ’BAĞıMSıZLıĞıN BEDELINI UNUTMAMAK GELECEĞE BORCUMUZDUR’   19:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR TARıM VE TURIZMINE BÜYÜK DESTEK: GRUP YOLU 10 METREYE ÇıKARıLDı   19:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET’E VE BAĞıMSıZLıĞıMıZA SAHIP ÇıKACAĞıZ’   19:25   GÖKYÜZÜNDE KıRMıZı ŞÖLEN: TÜRKIYE KANLı AY TUTULMASıNı KILITLENDI!   19:20   AKDENIZ’DE KALDıRıMLAR YAYALARA AÇıLıYOR! ZABıTADAN İŞGALE KARŞı KARARLı ADıM  
 
     
   

MUSTAFA YENEROĞLU: "BİRÇOK TARTIŞMALI KARARA İMZA ATAN ANAYASA MAHKEMESİ HER ŞEYE RAĞMEN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN EN ÖNEMLİ GÜVENCESİDİR"


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Anayasa Mahkemesi`nin 61`inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla “Geçmişten günümüze birçok tartışmalı karara imza atan Anayasa Mahkemesi, her şeye rağmen günümüzde yasama, yürütme ve yargı organlarının hukukun sınırları içinde kalmasını sağlayarak anayasanın üstünlüğünün ve temel hak ve özgürlüklerin en önemli güvencesidir...Önümüzdeki dönemde Anayasa Mahkemesi`nin, Anayasa`yı ve hukukun üstünlüğünü koruma görevini yerine getirmesi ve ‘en yüksek emir` olan adaletin tesisi için görevini layıkıyla yapacağına dair inancımı ifade ederek Mahkeme`nin kuruluş yıl dönümünü tebrik ederim" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 25 Nisan 2023 Salı 16:04   Okunma : 302

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Anayasa Mahkemesi`nin 61`inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla “Geçmişten günümüze birçok tartışmalı karara imza atan Anayasa Mahkemesi, her şeye rağmen günümüzde yasama, yürütme ve yargı organlarının hukukun sınırları içinde kalmasını sağlayarak anayasanın üstünlüğünün ve temel hak ve özgürlüklerin en önemli güvencesidir...Önümüzdeki dönemde Anayasa Mahkemesi`nin, Anayasa`yı ve hukukun üstünlüğünü koruma görevini yerine getirmesi ve ‘en yüksek emir` olan adaletin tesisi için görevini layıkıyla yapacağına dair inancımı ifade ederek Mahkeme`nin kuruluş yıl dönümünü tebrik ederim" açıklamasını yaptı.

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Anayasa Mahkemesi`nin kuruluşunun 61`inci yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Yeneroğlu`nun açıklaması şöyle:

"AYM HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN EN ÖNEMLİ GÜVENCESİDİR"

“Geçmişten günümüze birçok tartışmalı karara imza atan Anayasa Mahkemesi, her şeye rağmen günümüzde yasama, yürütme ve yargı organlarının hukukun sınırları içinde kalmasını sağlayarak anayasanın üstünlüğünün ve temel hak ve özgürlüklerin en önemli güvencesidir.

"ANAYASA MAHKEMESİ`NİN İCRA ETTİĞİ GÖREV SON DERECE HAYATİDİR"

23 Eylül 2012 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında Yüksek Mahkeme, 1582 norm denetimi davasını; 375 bin 17 de bireysel başvuruyu karara bağladı. Bu istatistik, başlı başına Mahkeme`nin işlevini ve önemini ortaya koyuyor. Bireysel başvurulara yakından bakınca, 8 yılda 61 bin 264 başvuruda en az bir hakkın ihlal edildiğine karar verildiğini görüyoruz. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi, her şeye rağmen binlerce insanı adalete kavuşturmuştur. Mahkeme`nin icra ettiği görev son derece hayatidir.

"TÜRKİYE ADALETE EKMEK GİBİ SU GİBİ MUHTAÇ"

2022 yılı sonu itibariyle 47 ülkeden AİHM`de sonuçlandırılmayı bekleyen başvuru sayısı yaklaşık 75 binken ülkemizde Anayasa Mahkemesi`nde bekleyen başvuru sayısı yaklaşık 100 bindir. Yani Türkiye`de günde ortalama 300`den fazla insan Anayasa Mahkemesi`ne başvurarak adalet aramaktadır.

Bir ülkede AYM`ye ne kadar çok sayıda bireysel başvuru yapılırsa, o ülkede insan hakları karnesi o kadar zayıftır. Ne yazık ki, Türkiye de o ülkeler arasındadır. Vatandaşlarımız adalete ekmek gibi su gibi muhtaç durumdadır. Adil yargılanmanın, ifade özgürlüğünün, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının ihlali, insanların kötü muameleye maruz kalması ve hakkını aramak isteyenlerin makul bir sürede yargılanma imkanından yoksun bırakılması ülkemizin çözüm bekleyen yaralarındandır.

"AYM ÜYELERİNİ TEHDİT EDENLERDEN, MAHKEME`NİN KAPATILMASI İÇİN BAĞIRANLARDAN DEĞİLİZ, OLMAYACAĞIZ"

Anayasanın üstünlüğü herkes için bağlayıcıdır. Anayasayı ihlal eden ve onu yok sayan her anlayış hukuku ve demokrasiyi de yok eder. DEVA Partisi bu bilinçle yola çıktı. Tüm kurumların hukukla sınırlı olduğu, tüm yargı organlarının hukukun koruyucusu olduğu bir düzene ulaşmayı hedefliyoruz. Verdikleri kararlar nedeniyle AYM üyelerini tehdit edenlerden, hülle usulü atamalarla Mahkeme`ye üye atayanlardan değiliz, olmayacağız. Mahkeme`nin kapatılması ya da yetkilerinin tırpanlaması için bağıranlardan değiliz, olmayacağız.

Önümüzdeki dönemde Anayasa Mahkemesi`nin, Anayasa`yı ve hukukun üstünlüğünü koruma görevini yerine getirmesi ve ‘en yüksek emir` olan adaletin tesisi için görevini layıkıyla yapacağına dair inancımı ifade ederek Mahkeme`nin kuruluş yıl dönümünü tebrik ederim.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA