28 Haziran 2026 Pazar

10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK   15:46   ADANA’DA SUÇ ÖRGÜTLERINE YÖNELIK OPERASYONLARDA 79 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:46   BAKAN MUSTAFA ÇIFTÇI: GEÇICI KORUMA KAPSAMıNDAKI YABANCıLARA ÇALıŞMA IZNI MUAFIYETI GETIRILDI   15:21   YıLDıRıM KAYA: "YUSUF TEKIN, HAYATLARı YARıM BıRAKıLAN ÖĞRENCILERDEN VE ÖĞRETMENLERDEN SıFıR ALMıŞTıR"   15:20   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, EĞITIM ÖĞRETIM YıLıNıN SONA ERMESI DOLAYıSıYLA MESAJ YAYıMLADı   14:50   ÖZGÜR ÖZEL DIYARBAKıR’DA… CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL: “GÜNE BIZE SELAM YOLLAYAN SELAHATTIN DEMIRTAŞ’ıN SELAMıYLA BAŞLADıK”   14:44   GÜRSEL TEKIN: GARIP DEDE CEMEVI’NDE YAŞANAN GÖRÜNTÜLERLE ILGILI 63 CHP ÜYESININ PARTI ÜYELIKLERI TEDBIREN ASKıYA ALıNMıŞTıR   13:49   NATO ZIRVESI ÖNCESI GÖZALTıNA ALıNAN 49 KIŞI DAHA ADLIYEYE SEVK EDILDI   13:47   MANSUR YAVAŞ’TAN AK PARTI’YE GEÇEN BAŞKANLARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BIZIM BIR KAYBıMıZ YOK"   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, TOPLU TAŞıMADA KLIMA DENETIMLERINI ARTTıRDı   10:30   MERSIN’DE 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASı FıNDıKPıNARı-AYVAGEDIĞI FUTBOL TURNUVASı BAŞLADı   10:29   HATIMOĞULLARı’NDAN MERSIN MITINGINE DAVET: HERKESI BU BÜYÜK BULUŞMAYA BEKLIYORUM   16:50   MURAT EMIR’DEN NATO ZIRVESI’NDE AKREDITASYON UYGULAMASıNA ELEŞTIRI: "BU OHAL, BU SıKıYÖNETIM NEREYE KADAR SÜRECEK?"   16:48   CHP, SOSYAL MEDYA YASASı’NıN IPTALI ISTEMIYLE AYM’YE BAŞVURDU   16:44   DILEK İMAMOĞLU: ADALET IÇIN ARTıK KAYBEDILECEK BIR SAATIMIZ BILE YOK   16:42   NATO’DAN "AKREDITASYON" AÇıKLAMASı: "EV SAHIBI ÜLKENIN GÖRÜŞLERINE BAŞVURULUR"   16:40   İZMIR’DE SON 3 AYDA 5 BELEDIYE BAŞKANıNA OPERASYON YAPıLDı   15:25   MSB: ASTSUBAY KENAN ŞAHIN ŞEHIT OLDU   15:19   GAZETECI TEVFIK YENER YAŞAMıNı YITIRDI  
 
     
   

DİYARBAKIR MERKEZLİ 21 İLDEKİ GÖZALTILARA YÖNELİK PROTESTOYA POLİS MÜDAHALE ETTİ


Diyarbakır merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonda aralarında gazeteci ve avukatların bulunduğu 126 kişi gözaltına alınması Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentte düzenlenen eylemlerle protesto edildi. Diyarbakır`daki protesto yürüyüşüne polis müdahale etti 2 kişi gözaltına alındı.

 

Tarih : 25 Nisan 2023 Salı 18:36   Okunma : 404

MEHMET MUCAHİT CEYLAN

Diyarbakır merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonda aralarında gazeteci ve avukatların bulunduğu 126 kişinin gözaltına alınması, Diyarbakır`da protesto edildi. Protesto yürüyüşüne polis müdahale etti, 2 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı`nca sürdürülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde 21 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda aralarında gazeteci, avukat, siyasetçi, tiyatro oyuncusu, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin olduğu 126 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltıların protesto edildiği Diyarbakır`da, Ekinciler Caddesi`nde yürümek isteyen gruba polis müdahale etti, 2 kişi gözaltına alındı.

"İKTİDARA SESLENİYORUZ YAPTIĞINIZ BİR SEÇİM KUMPASIDIR"

Toplanan kalabalığa seslenen Yeşil Sol Partisi Eş Sözcüsü İbrahim Akın, şunları söyledi:

"Bugün burada sabah yaşanan bir operasyonla ilgili toplantı yapmaya çalışıyorduk. Her yerde söylüyoruz bu tarihi seçimle karşı karşıya kaldığımız bu ortamda her şeye rağmen, her türlü operasyona rağmen her türlü engellemelere rağmen biz burada direnerek sözümüzü söylemeye, halkımıza sesimizi ulaştırmaya çalışıyoruz. Evet, bugün Diyarbakır başta olmak üzere çeşitli illerimizde operasyonlar yapıldı. Sanatçılar gözaltına alındı, avukatlar gözaltına alındı, sevgili HDP Eş Genel Başkan Yardımcılarımız, örgütlerinden sorumlu eş genel yardımcılarımız gözaltına alındı. Buradan iktidara sesleniyoruz yaptığınız bir seçim kumpasıdır. Bir seçim kampanyasını bizim karşımızda gözaltına alarak yapıyorsunuz. Biz sizin karşınızda sözümüzü söylüyoruz. Halka karşı sözümüz var ve işte buradayız, sizleri 14 Mayıs`ta göndereceğiz. Bu iktidar saray rejimi, ülkede her tarafta kaybettiğinin farkında. Çürümüş tükenmiş tahammülü kalmamış bir iktidarla karşı karşıyayız. İşte görüyorsunuz burada basın açıklaması yapacağız ama her türlü engelle karşı karşıya kalıyoruz.

"BU SEÇİMDE YAPACAKLARI HER ŞEYE KARŞI BURADAYIZ"

Altını çizerek bir kez daha söylemek istiyorum sahada gördüğümüz açıkça şudur: Hem Diyarbakır`da hem bölgenin her tarafında Yeşil Sol Parti adı altında kurduğumuz güçlü ortak ittifakımızla bu iktidarı göndereceğimizi artık Türkiye de, dünya da biliyor. Dünyaya da Türkiye`ye de sesleniyoruz; bu seçimde her türlü zorbalığa karşı her türlü provokasyona karşı her türlü darbeye karşı ve yapacakları her şeye karşı buradayız. Artık güvenlik güçlerine de başka güçlere de sesleniyorum; 14 Mayıs sonrasını düşünün ve yaptığınız her şeyin hesabını soracağımızı bilin."

"BU OPERASYON GÖZDAĞI VE TEHDİTTİR"

HDP Merkez Yürütme Kurulu da yazılı bir açıklamayla gözaltılara tepki gösterdi. HDP`nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Tarihinin en büyük seçim yenilgisinin arifesinde olan AKP-MHP iktidarı, yaşadığı panik ve korkuyla partimize, sivil toplum örgütlerine, toplumsal dinamiklere ve muhalefete saldırmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli 21 ilde yargı eliyle gerçekleştirilen saldırıda aralarında Eş Genel Başkan Yardımcımız Özlem Gündüz, MYK üyemiz Mahfuz Güleryüz, üyelerimiz, gazeteciler, hukukçular ve sanatçıların da bulunduğu 100`den fazla kişi gözaltına alındı. Bu operasyon sandıkları ve halkın iradesini çalma operasyonudur. Bu operasyon topluma ve onun siyasi tercihlerine açık bir gözdağı ve tehdittir. Seçim sandıklarını koruyacak, hukuksuzluklarla mücadele edecek olan avukatların, kamuoyunu bilgilendirecek gazetecilerin, AKP ile sahada mücadele eden siyasetçilerimizin eş zamanlı olarak hedeflenmiş olması tesadüf değildir. Bu tehdit ve şantaj düzeninin sona ermesini isteyen, yıllardır uygulanan hukuksuzluklarla hesaplaşma iradesi gösteren herkesi bu saldırılara karşı açık tutum almaya çağırıyoruz. Gözaltına alınan her bir kişinin yerine binleri, on binleri sorumluluk üstlenerek seçim çalışmalarına katılmaya, sandıklara sahip çıkmaya ve darbeye karşı aktif mücadeleye çağırıyoruz. Biz buradayız ve mutlaka kazanacağız."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA