16 Ağustos 2025 Cumartesi

10:03   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:25   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:02   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:47    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:40   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:13   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:28   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:58   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI   14:19   İBB SORUŞTURMASı TUTUKLUSU IŞ ADAMı KAPKI’DEN, AVUKAT BIRINCI’YE SUÇ DUYURUSU   13:54   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "İBB BORSASı" İDDIASı: "AK TOROSLAR ÇETESI ÇÖKÜYOR"  
 
     
   

EDİRNE`DE TAŞ OCAĞI FAALİYETİ İÇİN VERİLEN ‘ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR` KARARINA KARŞI AÇILAN DAVA… AVUKAT KAÇAR: “KARAR BİLİME AYKIRIDIR”


Edirne`nin Keşan ilçesindeki Yeni Mahalle`de Bel-Koop konutlarına 160 metre mesafede bulunan taş ocağının faaliyetleri için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararına karşı açılan davanın duruşması yapıldı. Avukat Bülent Kaçar, “Eksik, yanlış bilgiler içeren alelacele hazırlanmış proje tanıtım dosyasına dayalı verilen, bu projeyi ÇED`ten kaçırmaya dair kararı, bilirkişi raporuyla da sabit olduğu üzere bilime aykırıdır" dedi.

 

Tarih : 26 Nisan 2023 Çarşamba 15:39   Okunma : 586

Edirne`nin Keşan ilçesindeki Yeni Mahalle`de Bel-Koop konutlarına 160 metre mesafede bulunan taş ocağının faaliyetleri için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararına karşı açılan davanın duruşması yapıldı. Avukat Bülent Kaçar, “Eksik, yanlış bilgiler içeren alelacele hazırlanmış proje tanıtım dosyasına dayalı verilen, bu projeyi ÇED`ten kaçırmaya dair kararı, bilirkişi raporuyla da sabit olduğu üzere bilime aykırıdır" dedi.

Edirne Keşan`daki taş ocağı için verilen ÇED Gerekli Değildir kararına açılan davanın duruşması Edirne İdare Mahkemesi`nde yapıldı. Duruşmaya Kent Konseyi üyeleri ve mahalle halkı ile katılan avukat Bülent Kaçar, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"KEŞAN HALKI DAVASINA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKIYOR"

“Bugün Edirne İdare Mahkemesi`nde, Keşan Bel-Koop evleri Yenimahalle taş ocağı davamızın duruşması yapıldı. Edirne Valiliği, bu hukuksuz projeye alelacele hazırlanıp sunulan ve 24 saat içinde `ÇED gerekli değildir` kararı verilen bu yerleşim yeri içinde halk sağlığına, öğrenci güvenliğine, tarıma, ormana ve bölgeye zararlı taş ocağı faaliyetine `ÇED gerekli değildir` kararını, verdiği için bu davayı açmıştık.

Bugün de Edirne İdare Mahkemesi, davamızın duruşmasını gerçekleştirdi ve tarafları dinleyerek önümüzdeki günlerde iptal veya ret kararını açıklayacak. Ancak görüyoruz ki eksik, yanlış bilgiler içeren alelacele hazırlanmış proje tanıtım dosyasına dayalı verilen bu Edirne Valiliğinin bu projeyi çevresel etki değerlendirilmeden, kaçırmaya dair kararı, bilirkişi raporuyla da sabit olduğu üzere bilime aykırıdır. Hukuka inanıyoruz çünkü Keşan kamuoyu bu hukuksuz projenin o zamanlar engellenmesi için çok büyük çabalar gösterdi, büyük emekler verdiler. Aradan geçen zaman içinde BOTAŞ avukatları, Çevre, Şehircilik avukatları da itiraf ettiği üzere, `biz işimizi bitirdik, bu sahadan çekildik, dava konusuz kalmıştır` gibi afaki savunmalarla bu davamızı boşa çıkarmaya çalışsalar da Keşan halkı davasına sonuna kadar sahip çıkıyor."

"SAROS KÖRFEZİNDEKİ FSRU TESİSLERİNİN ORAYA TAŞ GÖTÜRDÜLER"

Keşan Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, "Çıkan taşlarla beraber oradan taşınma esnasında, bizim orası okul bölgesi. Trafik oradan akıyor. 40 kilometre ileride Saros Körfezindeki FSRU tesislerinin oraya taş götürdüler. O esnada çocuklarımız da mağdur oldu. Kent Konseyi`nde arkadaşlarla buluşarak biz dava açtık. En son davamızın bu olması lazım, bunun iptal edilmesi lazım. Bu bölgemizin tekrar Keşan`a kazandırılması lazım. Çok değerli bir bölgemiz çünkü Keşan`ımız o tarafa doğru genişliyor" diye konuştu.

"ASTIM HASTALARININ ÇOK BÜYÜK ŞİKAYETİ OLDU"

Keşan Çevre Gönüllüleri Dayanışması sözcüsü Saliha Kafalı ise, "Tam da taş ocağının olduğu bölgedeyiz. Orada yaşıyoruz, hepimiz. Burası yerleşim alanı içinde kaldığı için kapatılan bir bölge fakat o dönemde 20 kişi oturuyorsa şimdi şu anki nüfusumuz 10-15 bin. Okul güzergahı, astım hastalarının çok büyük şikâyeti oldu. Çocuklarımız okula gidip gelirken büyük şikayetler oldu. Dedikleri hiçbir şey gerçek değil aslında" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA