28 Haziran 2026 Pazar

10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK   15:46   ADANA’DA SUÇ ÖRGÜTLERINE YÖNELIK OPERASYONLARDA 79 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:46   BAKAN MUSTAFA ÇIFTÇI: GEÇICI KORUMA KAPSAMıNDAKI YABANCıLARA ÇALıŞMA IZNI MUAFIYETI GETIRILDI   15:21   YıLDıRıM KAYA: "YUSUF TEKIN, HAYATLARı YARıM BıRAKıLAN ÖĞRENCILERDEN VE ÖĞRETMENLERDEN SıFıR ALMıŞTıR"   15:20   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, EĞITIM ÖĞRETIM YıLıNıN SONA ERMESI DOLAYıSıYLA MESAJ YAYıMLADı   14:50   ÖZGÜR ÖZEL DIYARBAKıR’DA… CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL: “GÜNE BIZE SELAM YOLLAYAN SELAHATTIN DEMIRTAŞ’ıN SELAMıYLA BAŞLADıK”   14:44   GÜRSEL TEKIN: GARIP DEDE CEMEVI’NDE YAŞANAN GÖRÜNTÜLERLE ILGILI 63 CHP ÜYESININ PARTI ÜYELIKLERI TEDBIREN ASKıYA ALıNMıŞTıR   13:49   NATO ZIRVESI ÖNCESI GÖZALTıNA ALıNAN 49 KIŞI DAHA ADLIYEYE SEVK EDILDI   13:47   MANSUR YAVAŞ’TAN AK PARTI’YE GEÇEN BAŞKANLARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BIZIM BIR KAYBıMıZ YOK"   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, TOPLU TAŞıMADA KLIMA DENETIMLERINI ARTTıRDı   10:30   MERSIN’DE 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASı FıNDıKPıNARı-AYVAGEDIĞI FUTBOL TURNUVASı BAŞLADı   10:29   HATIMOĞULLARı’NDAN MERSIN MITINGINE DAVET: HERKESI BU BÜYÜK BULUŞMAYA BEKLIYORUM   16:50   MURAT EMIR’DEN NATO ZIRVESI’NDE AKREDITASYON UYGULAMASıNA ELEŞTIRI: "BU OHAL, BU SıKıYÖNETIM NEREYE KADAR SÜRECEK?"   16:48   CHP, SOSYAL MEDYA YASASı’NıN IPTALI ISTEMIYLE AYM’YE BAŞVURDU   16:44   DILEK İMAMOĞLU: ADALET IÇIN ARTıK KAYBEDILECEK BIR SAATIMIZ BILE YOK   16:42   NATO’DAN "AKREDITASYON" AÇıKLAMASı: "EV SAHIBI ÜLKENIN GÖRÜŞLERINE BAŞVURULUR"   16:40   İZMIR’DE SON 3 AYDA 5 BELEDIYE BAŞKANıNA OPERASYON YAPıLDı   15:25   MSB: ASTSUBAY KENAN ŞAHIN ŞEHIT OLDU   15:19   GAZETECI TEVFIK YENER YAŞAMıNı YITIRDI  
 
     
   

İZMİR`DE SAĞLIKÇILAR KEREM KINIK`I İSTİFAYA ÇAĞIRDI


Kahramanmaraş depremlerinin üçüncü gününde Türk Kızılayı`nın AHBAP Derneği`ne 46 milyon liraya çadır sattığının ortaya çıkmasının ardından kurumun başındaki Kerem Kınık`a yönelik tepkilere İzmir`den bir yenisi daha eklendi. Birlik Sağlık Sen İzmir Şubesi üyeleri Kerem Kınık`ı istifaya çağırdı.

 

Tarih : 26 Nisan 2023 Çarşamba 19:21   Okunma : 892

KERİM UĞUR

Kahramanmaraş depremlerinin üçüncü gününde Türk Kızılayı`nın AHBAP Derneği`ne 46 milyon liraya çadır sattığının ortaya çıkmasının ardından kurumun başındaki Kerem Kınık`a yönelik tepkilere İzmir`den bir yenisi daha eklendi. Birlik Sağlık Sen İzmir Şubesi üyeleri Kerem Kınık`ı istifaya çağırdı.

Konak Meydanında bugün toplanan Birlik Sağlık Sen üyesi sağlık emekçileri, yaptıkları basın açıklaması ile Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık`ı istifaya davet etti.  Sendika üyeleri adına açıklamayı Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol yaptı.

“KIZILAY`IN VATANDAŞ GÖZÜNDEKİ İTİBARINI YERLE BİR ETTİ”

Başkan Ahmet Doğruyol şöyle konuştu:

“Kızılay`a olan güvensizlik vatandaşımızın sağlığını vurdu. Yaşam için hayati önem taşıyan sıvı kan. Ve son günlerde kan temininde yaşanan sıkıntı yani kırmızı alarm. Özellikle 11 ilimizi etkileyen ve on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem felaketinde, kuruluş amacı, insan sağlığını ve hayatını korumak olan, 155 yıllık yardım kuruluşumuz Kızılay`ın, deprem bölgesinde millet enkaz altındayken çadır sattığı haberleriyle başlayan süreç, Kızılay`ın vatandaş gözündeki itibarını yerle bir etmiştir. Maalesef bu süreç, bugün ameliyat olacak olan, kronik hastalığı olan, kan ihtiyacı olan binlerce vatandaşımızın mağdur olmasını da beraberinde getirmiştir. Bugün kan temininde yaşanan sıkıntının başlıca sebebi, vatandaşlarımızın Kızılay`a olan güveninin ortadan kalkmasıdır. Basında çıkan haberlere göre, vatandaşlarımız enkaz altındayken çadır satan Kızılay görüntüsü bu milletin hiçbir zaman görmek, duymak isteyeceği bir görüntü değildir. Kızılay yardım kuruluşudur. Kızılay ticari bir şirket olamaz. Olmamalıdır. Vatandaşlarımızın yıllarca fitresini, zekâtını, sadakasını, kurban derisini verdiği Kızılay`ın bugünkü holding görüntüsü milletimizin güvenini bir kez daha yok etmiştir.”

“KIZILAY BAŞKANI VE ÜST YÖNETİMİNİ ACİLEN İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ”

Kızılay`ın kanları para ile sattığı iddialarına da değinen Başkan Doğruyol, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın bağışladığı kanı, ayrıştırdıktan sonra maliyetinin kat be kat üzerinde ücret karşılığı satan bir Kızılay yönetimini istemiyoruz. Milletimiz depremin yaralarını sarmak için uğraşırken, 23 Mart tarihinde bir torba kanı 502 TL`den 980 TL`ye çıkarmak ve genel itibarıyla sattığı kanın ücretini SGK`ya yani devlete fatura etmek, ücretini almak vicdansızlıktır. Özellikle vurgulamak istiyoruz ki; hiçbir bürokratın koltuğu, egosu, bir tek vatandaşımızın bile hayatından daha önemli değildir. Bundan dolayıdır ki, Kızılay`a karşı yeniden bir güven ortamının tesis edilmesi için, Kızılay Başkanı ve üst yönetimini acilen istifaya davet ediyoruz. Kan acil bir ihtiyaç değil, her zaman olan ihtiyaçtır. Yaşanan kan sıkıntısından dolayı hastanelerimizde ameliyatlar durma noktasına gelmiş ve kan teminine bağımlı olarak yaşayan kronik hastalarımız kana ulaşmakta zorluk çekmektedirler. Kan temininde çözüm nasıl olmalıdır? Yaklaşık 10 yıl önce var olan ve kandaki ranttan dolayı Kızılay`ın tekeline verilen kan temini için genel olarak kapatılan, üniversite ve devlet hastanelerimizdeki kan bankaları ivedilikle yeniden açılmalıdır. Kan bağışı temini Kızılay`ın tekelinden çıkartılmalıdır. Vatandaş, hastanelerimize kan bağışında bulunabilmeli ve hastasına kan verebilmelidir. Kızılay asli görevi olan yardım kuruluşu görüntüsüne ve işlevine acilen geri dönmelidir. Tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen, vatandaşımızın sağlığı her şeyden önemlidir diyerek tüm vatandaşlarımıza kan bağışı yapmaya davet ediyoruz.”

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri Kızılay`ın Konak Meydanında bulunan gezici tırlarına giderek kan bağışında bulundular.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA