30 Ağustos 2026 Pazar

16:30   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ATAHAN KAYTAŞ: ’MILLETIMIZ ESARET ALTıNA ALıNAMAYACAĞıNı BÜTÜN DÜNYAYA İSPAT ETMIŞTIR’   16:11   ERCAN MUTLUAY’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’ZAFERIN MANTıĞı BAYRAĞı VE BAĞıMSıZLıĞı DAIM KıLMAKTıR’   15:30   MERSIN’IN YARıM ASıRLıK BASıN TARIHI DIJITALLEŞIYOR: TARSUS YENI SES ARŞIVI KORUMA ALTıNDA   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK: ’30 AĞUSTOS BIR HALKıN YENIDEN DOĞUŞUDUR’   12:30   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET VE BAĞıMSıZLıK EN ASLI GÖREVIMIZDIR’   12:15   GÜLNAR BILIM VE KÜLTÜRLE DÜNYAYA AÇıLıYOR! 9. ULUSLARARASı DEV ETKINLIK BAŞLADı   09:15   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKÇI’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı   09:10   TABULARı YıKAN KURS: MERSIN’DE MERCEK İLE YÜZDE 85 İSTIHDAM BAŞARıSı!   01:10   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE PROMOSYON SEVINCI: PERSONELE 44 BIN 500 TL ÖDEME!   01:08   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı,’CUMHURIYET DEĞERLERINE SAHIP ÇıKMAK EN BÜYÜK GÖREVIMIZ’   01:06   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: ’30 AĞUSTOS YENIDEN AYAĞA KALKAN BIR MILLETIN DESTANıDıR’   01:04   FILENIN SULTANLARı A GRUBU’NU İKINCI SıRADA TAMAMLADı: SON 16 TURUNDAKI RAKIBIMIZ AZERBAYCAN   01:03   MERSIN BAROSU BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR: “30 AĞUSTOS BAĞıMSıZLıĞıN SIMGESIDIR”   01:01   LÜTFI PARıLTı: ZAFER BIRLIK RUHUDUR   19:37   TOROSLAR BELEDIYESI ÜCRETSIZ FUTBOL OKULUNDA İLK DÖNEM TAMAMLANDı: 250 ÇOCUK SERTIFIKASıNı ALDı   19:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN NET 30 AĞUSTOS MESAJı: ’BAĞıMSıZLıĞıN BEDELINI UNUTMAMAK GELECEĞE BORCUMUZDUR’   19:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR TARıM VE TURIZMINE BÜYÜK DESTEK: GRUP YOLU 10 METREYE ÇıKARıLDı   19:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET’E VE BAĞıMSıZLıĞıMıZA SAHIP ÇıKACAĞıZ’   19:25   GÖKYÜZÜNDE KıRMıZı ŞÖLEN: TÜRKIYE KANLı AY TUTULMASıNı KILITLENDI!   19:20   AKDENIZ’DE KALDıRıMLAR YAYALARA AÇıLıYOR! ZABıTADAN İŞGALE KARŞı KARARLı ADıM  
 
     
   

SELVİ KILIÇDAROĞLU, ÇOCUKLARIN "BESLENME SAATİ" PROJESİ İÇİN VAN`DA: "AMACIMIZ BUNU ENİNDE SONUNDA BİR DEVLET PROJESİ HALİNE GETİRMEKTİR"


Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirilen `Beslenme Saati` projesi kapsamında Van`a gelen Selvi Kılıçdaroğlu kadın ve çocuklarla buluştu. Selvi Kılıçdaroğlu, "Bu sadece yerel yönetimlerle başarılacak şeyler değil. Onlar ellerinden geleni yapıyor ama bu esas merkezi hükümetin sorumluluğudur. Yani bizim amacımız bunu eninde sonunda bir devlet projesi haline getirmektir" dedi. Beylikdüzü`nde 2022 yılında hayata geçirilen proje ile bugüne dek toplamda 172 bin 613 öğün yiyecek çocuklara ulaştırıldı.

 

Tarih : 26 Nisan 2023 Çarşamba 18:28   Okunma : 578

İSHAK KARA

Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirilen `Beslenme Saati` projesi kapsamında Van`a gelen Selvi Kılıçdaroğlu kadın ve çocuklarla buluştu. Selvi Kılıçdaroğlu, "Bu sadece yerel yönetimlerle başarılacak şeyler değil. Onlar ellerinden geleni yapıyor ama bu esas merkezi hükümetin sorumluluğudur. Yani bizim amacımız bunu eninde sonunda bir devlet projesi haline getirmektir" dedi. Beylikdüzü`nde 2022 yılında hayata geçirilen proje ile bugüne dek toplamda 172 bin 613 öğün yiyecek çocuklara ulaştırıldı.

Beylikdüzü Belediyesi`nin ilçedeki her çocuğun en az bir öğün sağlıklı gıdaya erişebilmesi için hayata geçirdiği `Beslenme Saati` projesi Türkiye`nin çeşitli illeri için örnek proje oldu ve yaşama geçirilmeye başlandı. Uygulama kapsamında toplamda bin 349 çocuğun beslenme çantaları Beylikdüzü Mutfak`ta hazırlanıyor. 5 ila 14 yaş arası çocukların günlük alması gereken kalori miktarının 500 ile 700 kalorisini karşılayan öğünler için diyetisyen ve gıda mühendislerinin de onayları alınıyor. Ebeveynler, belediyenin kurumsal logosunun bulunmadığı çantaları, on mahallede oluşturulan 16 ayrı dağıtım noktasından ücretsiz teslim alarak çocuklarına ulaştırıyor. 2022 yılında hayata geçirilen proje ile bugüne dek toplamda 172 bin 613 öğün yiyecek çocuklara ulaştırıldı.

Çocukların sağlık beslenmesini esas alan projenin bugünkü durağı Van oldu. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık bugün Van`a geldi.

ÇALIK: CHP İKTİDARINDA SOSYAL DEVLETİN NE DEMEK OLDUĞUNU BİZ İNŞALLAH BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZA HİSSETTİRECEĞİZ

Kadın ve çocuklarla buluşulan etkinlikte Çalık, "Yoksulluk nedeniyle bazı çocuklar maalesef öğün atlamak zorunda kalıyor. Acıkmamak için su içen evlatlarımız var. Beslenme saatinde yanındaki arkadaşından utanan, beslenme anında çıkardığı gıdalara bakıp yutkunan çocuklarımız var. Beslenme saatlerinde öğretmeninden izin alıp dışarıda geçiren evlatlarımız var. CHP iktidarında sosyal devletin ne demek olduğunu biz inşallah bütün vatandaşlarımıza hissettireceğiz" diye konuştu. Her ailenin kendine yetebilen bir ekonomik düzeni olması için çalışacaklarını da aktaran Başkan Çalık, "Devletin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın bir verisini paylaşmak istiyorum. Yaklaşık Türkiye`de 10 milyon çocuk ilk ve orta öğretim kademesinde. Bu çocuklarımızın yaklaşık yüzde 25`i yani 2,5 milyon çocuk şartlı yardım eğitimiyle yardımıyla okula gidiyor" dedi.

"AMACIMIZ BİR DEVLET PROJESİ HALİNE GETİRMEKTİR"

Selvi Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi:

"Bunların temelinde de ücret eşitsizliği, herkesin hakkını hak ettiği şekilde alamaması, erişememesi var... Bunun yanında eğitimde eşitsizliği yaratıyor. Amacımız, konumuz beslenme olduğu için bu işin üzerinde duruyoruz ama bu durum anlattığım bütün konularla bağlantılıdır. Amacımız bunu en aza indirgemektir. Bu sadece yerel yönetimlerle başarılacak işler de değil. Onlar ellerinden geleni yapıyor ama bu esas merkezi hükümetin sorumluluğudur. Yani bizim amacımız bunu eninde sonunda bir devlet projesi haline getirmektir. Umarım en kısa sürede bu olacaktır. Bundan umutluyum. Sizler de umutlusunuz anladığım kadarıyla gelecek daha güzel olacak buna inanıyorum."

ENGELLİ RESSAMDAN KARAKALEM RESİM HEDİYESİ

Konuşmaların ardından engelli ressam Vedat Kiyat, Kemal Kılıçdaroğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu`nun bir fotoğrafına bakarak çizdiği bir karakalem resmi Selvi Kılıçdaroğlu`na hediye etti.

Beylikdüzü Belediyesi de çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA