8 Kasım 2025 Cumartesi

07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI  
 
     
   

ALİ MAHİR BAŞARIR, BAKANLIKLARIN SEÇİM ÖNCESİ ARAÇ KİRALAMA VE YAKIT ALIM İHALESİ YAPMASINA TEPKİ GÖSTERDİ: “HALKIN PARASIYLA, VERGİSİYLE SEÇİM KAMPANYASI YAPMAYIN”


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın seçim öncesinde araç kiralama ve akaryakıt alımı ihaleleri yaptığını belirterek, “Bu ihaleler gerçekten şaibeli, gerçekten insanın midesini bulandırıyor. Halkın parasıyla, vergisiyle seçim kampanyası yapmayın. 85 milyon yurttaşımıza kiralanan araçları, bu akaryakıt, mazot ihalelerini şikâyet ediyorum, bunları affetmeyin” dedi.

 

Tarih : 27 Nisan 2023 Perşembe 16:46   Okunma : 474

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın seçim öncesinde araç kiralama ve akaryakıt alımı ihaleleri yaptığını belirterek, “Bu ihaleler gerçekten şaibeli, gerçekten insanın midesini bulandırıyor. Halkın parasıyla, vergisiyle seçim kampanyası yapmayın. 85 milyon yurttaşımıza kiralanan araçları, bu akaryakıt, mazot ihalelerini şikâyet ediyorum, bunları affetmeyin” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`nın seçim öncesinde Kamu İhale Kanunu`nun 21/b maddesi uyarınca pazarlık usulüyle yaptığı araç kiralama ve akaryakıt alımı ihaleleriyle ilgili açıklama yaptı. Başarır, şunları söyledi:

“AKP`nin bakanları milletvekili adayı oldu. Madem bakansınız, Yüksek Seçim Kurulu böyle hukuksuz ve çirkin bir karar verdi, bakanlık ve milletvekili adaylığını aynı anda yürütebilirsiniz dedi. Biz de dedik ki; devletin, halkın hiçbir parasını kampanyalarda kullanmayın dedik ama görüyoruz ki ihaleler böyle demiyor. Mesela Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, tam seçim döneminde 30 adet şoförlü binek araç kiralıyor. Peki bu Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı nereden aday? Ankara`dan aday. Ne yapacaksın bu arabaları sayın bakan? Bu arabaları seçim döneminde kampanyanda mı kullanacaksın?

“BU İHALELER GERÇEKTEN ŞAİBELİ, GERÇEKTEN İNSANIN MİDESİNİ BULANDIRIYOR”

Aile Bakanlığı, iki ihale yapıyor. Bir tanesi 100 bin litre akaryakıt, diğeri de 200 bin litre akaryakıt ihalesi. Seçim döneminde ne yapacağınızı merak ediyoruz. Bunların hepsi nisan başında yapılmış ve haziran ayında bitecek ihaleler.  Mesela Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nda yapılan ihalelerden birisi 21/b ile yapılmış ve sözleşmenin bitiş tarihi 31 Mayıs. Bu ihaleler gerçekten şaibeli, gerçekten insanın midesini bulandırıyor. Halkın parasıyla, vergisiyle seçim kampanyası yapmayın. 85 milyon yurttaşımıza kiralanan araçları, bu akaryakıt, mazot ihalelerini şikâyet ediyorum, bunları affetmeyin.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA