26 Aralık 2025 Cuma

21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR   22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı   19:28   “İSTANBUL BAROSU’NDAN CEZAEVLERINE ÇARPıCı ZIYARET: ‘TUTUKLAMA GEREĞI YOK’”   19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ÜRETİCİYE SULAMA BORUSU DESTEĞİ SÜRÜYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticiyi, artan girdi maliyetlerine ezdirmemek için hayata geçirdiği sulama borusu desteğinden, Mut ilçesinde yer alan Çaltılı ve Topluca Mahallelerindeki üreticiler de yararlandı.

 

Tarih : 27 Nisan 2023 Perşembe 10:01   Okunma : 467

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticiyi, artan girdi maliyetlerine ezdirmemek için hayata geçirdiği sulama borusu desteğinden, Mut ilçesinde yer alan Çaltılı ve Topluca Mahallelerindeki üreticiler de yararlandı.

Proje kapsamında Mut İlçesi Çaltılı Mahallesi`ne bin 8 metre 125 mm çapında HDPE sulama borusu desteği, Topluca Mahallesi`ne ise bin 236 metre 140 mm çapında HDPE sulama borusu desteği sağlandı.

DİLEKÇİ: “SUYUN DAHA RANDIMANLI BİR ŞEKİLDE ARAZİLERE ULAŞMASINI SAĞLADIK”

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`nda Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Mehmet Dilekçi, proje sayesinde suyun verimli bir şekilde arazilere ulaşabileceğini belirterek, “Dünyada su en çok tarımda kullanılıyor. Ülkemizde de suyun yaklaşık yüzde 70`i tarım alanında kullanılıyor. Yani kullanılabilir suyu, en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Çaltılı Mahallesi`ne yapmış olduğumuz projede, eskiden kalma PVC borular vardı. Bu borularda sürekli patlamalar yaşanıyordu ve patlama sebebiyle de su kaynakları aktif bir şekilde kullanılamıyordu. Biz burayı HDPE türüne çevirdik. Bu şekilde suyun daha randımanlı bir şekilde arazilere ulaşmasını sağladık. Bunun gibi birçok mahalleye de hizmet vermekteyiz” dedi.

KURT: “BÜYÜKŞEHİR`İN DESTEĞİ OLMASA, BİZ BU BORULARI ALAMAZDIK”

Mut Çaltılı Sulama Kooperatifi Başkanı Musa Kurt, “Su demek, hayat demek. Şu anda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın bize verdiği sulama borularını döşedik. Belediyemiz, kazma ve örtme çalışmasında da, kepçe ve işçilikte bize yardım ediyor. Destek olmasa, bizim kooperatifimizin bu boruları alma gibi bir gücü yok. Açık sulama olur, açık kanaldan sulama da çok sıkıntı” dedi. Bu çalışmayı kendi imkânları ile yapmaya çalışsalar bunun uzun yıllar alacağını söyleyen Kurt, “Belki bu bir haftada yaptığımız çalışmayı, daha uzun sürede yapabilirdik, belki de hiç yapamazdık. Kendi imkânlarımızla yapacak olsaydık yapabilir miydik, orasından da emin değilim. Bütçemiz yetmediği için 5-10 yıl sürebilirdi” diye konuşarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

YILDIZ: “40-50 GÜNDE VERDİĞİMİZ SUYU, ARTIK HAFTADA BİR VERİYORUZ”

Mut Çaltılı Mahalle Muhtarı Ali Yıldız da sulama sularında arıza olduktan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne müracaat ettiklerini ve boruları aldıklarını anlattı. Yıldız, “Boruları yeniliyoruz. Daha iyi sulamak için, sulamada kullanacağız. Eskiden 40-50 günde gelirdi su, şimdi haftada bir veriyoruz. Yani suyun düzenini daha iyileştirmeye çalışıyoruz. Borularımızı döşüyoruz. Bu destek verilmezse zaten kooperatifimizin gücü yok. Gücü olması için destek verilmesi lazım. Büyükşehir`in verdiği desteklerden hem halkımız, hem kooperatifimiz, hem de muhtarlık olarak memnunuz. 1000 metre boruyu kooperatifimizin kendi imkanları ile alamazdık. Halk olarak bayağı bir sıkıntı çekerdik. Belediyeden destek görüyoruz. Bu sene 1000 metre aldık ve bu da buranın ihtiyacını görüyor” diye konuştu.

ÜGÜ: “VAHŞİ SULAMANIN YERİNİ, DAMLAMA SİSTEMİ ALDI”

Projeden yararlanan Çaltılı Köyü Sulama Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Ügü ise, proje ile suda yaşanan kayıpların önüne geçildiğini söyleyerek, “Ülkemizde büyük sorun olan kuraklığa çare olmak için, bizlere yardım eden Büyükşehir Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Olması gereken en doğru yatırımlardan biri, insana ve ekonomiye yatırımdır. Önceki yıllarda vahşi sulama ile sulama yapılıyordu. Bu tamamen kayıp oluyordu. Şu anda damlama sistemiyle yapılıyor. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA