19 Ağustos 2025 Salı

15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"   18:30   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:26   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:15   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   11:02   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:30   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:05   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:55   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:03   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:25   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ  
 
     
   

MALATYA JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI ERKAN ÖZGÜR: “DOĞU ANADOLU FAY HATTI`NIN PÜTÜRGE-ÇELİKHAN VE PALU-BİNGÖL SEGMENTLERİNDE BİR SIKIŞMA OLDUĞU GÖRÜLÜYOR”


Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Erkan Özgür, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Doğu Anadolu Fay Hattı`nın iki ayrı segmentinde sıkışma olduğunu belirterek, "Pütürge-Çelikhan arasındaki segmentte bir deprem beklediğimizi yıllardır söylüyoruz. Bu segmentte bir yoğunlaşma olduğunu geçen günlerde de ifade ettik. Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Pütürge-Çelikhan segmentiyle Palu-Bingöl arasındaki segmentte bir sıkışma olduğu görülüyor. Bir deprem bekleniyor ama ne zaman olacağını tahmin edemiyoruz" dedi.

 

Tarih : 27 Nisan 2023 Perşembe 13:59   Okunma : 479

Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Erkan Özgür, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Doğu Anadolu Fay Hattı`nın iki ayrı segmentinde sıkışma olduğunu belirterek, "Pütürge-Çelikhan arasındaki segmentte bir deprem beklediğimizi yıllardır söylüyoruz. Bu segmentte bir yoğunlaşma olduğunu geçen günlerde de ifade ettik. Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Pütürge-Çelikhan segmentiyle Palu-Bingöl arasındaki segmentte bir sıkışma olduğu görülüyor. Bir deprem bekleniyor ama ne zaman olacağını tahmin edemiyoruz" dedi.

Erkan Özgür, Güney Kaliforniya Üniversitesi`nden bir grup bilim insanının, 6 Şubat`ta meydana yaşanan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Pütürge`de 6.8 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşanabileceği yönündeki uyarısını değerlendirdi. Yapılan açıklamanın kendilerini rahatsız ettiğini dile getiren Özgür, şunları söyledi:

"ABD BİLİM ADAMLARI NEYE GÖRE O SEGMENTTE İNCELEMEDE BULUNMUŞ"

"Bu konuyla ilgili defalarca açıklama yapmıştık. Bugüne mahsus olan bir şey değil. ABD`den gelen bilim adamları o segmentte neye göre incelemede bulunmuş, kimsenin bir bilgisi yok. Sosyal medyada yayılan bir bilgi kirliliği gibi görünüyor. Biz, Pütürge-Çelikhan arasındaki segmentte bir deprem beklediğimizi yıllardır söylüyoruz. Bu segmentte bir yoğunlaşma olduğunu geçen günlerde de ifade ettik. Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Pütürge-Çelikhan segmentiyle Palu-Bingöl arasındaki segmentte bir sıkışma olduğu görülüyor. Yavaş yavaş insanlar Malatya`ya dönmeye başlarken bu şekilde bir demecin verilmesini doğru bulmuyoruz. Pütürge-Çelikhan segmentiyle Palu-Bingöl arasındaki segmentte bir sıkıntı olduğunu zaten yıllardır söylüyoruz. Büyüklüğünün 7`ye kadar olma ihtimali yüksek ama bu ABD`den gelen bilim adamları hemen çalışma yapmış ve yayınlanmış gibi bir bilgi doğu değil. Bir deprem bekleniyor ama ne zaman olacağını tahmin edemiyoruz."

"ARTÇILAR DEVAM EDECEK"

Özgür, Malatya`da üst üste yaşanan artçı depremlerle ilgili ise şunları söyledi:

"Yeşilyurt`un içerisinden geçen fay hattını ilk defa Türkiye`ye bildirmiştik. MTA`nın yapmış olduğu diri fay haritasında görünmediğinden bahsetmiştik. Yeşilyurt`un içerisinde irili ufaklı birçok deprem oluyor. Biz, bu artçıların 6 büyüklüğüne kadar olacağını daha önce söyledik. Yeşilyurt merkeze yakın olduğu için depremin daha büyük olduğunu düşünüyoruz. 5.7`ye kadar artçılar zamanla meydana geldi. Bu artçılar devam edecek."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA