28 Haziran 2026 Pazar

23:59   TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN MECLIS KAPANMADAN ÖNCE KRITIK ÇAĞRı!   10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK   15:46   ADANA’DA SUÇ ÖRGÜTLERINE YÖNELIK OPERASYONLARDA 79 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:46   BAKAN MUSTAFA ÇIFTÇI: GEÇICI KORUMA KAPSAMıNDAKI YABANCıLARA ÇALıŞMA IZNI MUAFIYETI GETIRILDI   15:21   YıLDıRıM KAYA: "YUSUF TEKIN, HAYATLARı YARıM BıRAKıLAN ÖĞRENCILERDEN VE ÖĞRETMENLERDEN SıFıR ALMıŞTıR"   15:20   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, EĞITIM ÖĞRETIM YıLıNıN SONA ERMESI DOLAYıSıYLA MESAJ YAYıMLADı   14:50   ÖZGÜR ÖZEL DIYARBAKıR’DA… CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL: “GÜNE BIZE SELAM YOLLAYAN SELAHATTIN DEMIRTAŞ’ıN SELAMıYLA BAŞLADıK”   14:44   GÜRSEL TEKIN: GARIP DEDE CEMEVI’NDE YAŞANAN GÖRÜNTÜLERLE ILGILI 63 CHP ÜYESININ PARTI ÜYELIKLERI TEDBIREN ASKıYA ALıNMıŞTıR   13:49   NATO ZIRVESI ÖNCESI GÖZALTıNA ALıNAN 49 KIŞI DAHA ADLIYEYE SEVK EDILDI   13:47   MANSUR YAVAŞ’TAN AK PARTI’YE GEÇEN BAŞKANLARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BIZIM BIR KAYBıMıZ YOK"   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, TOPLU TAŞıMADA KLIMA DENETIMLERINI ARTTıRDı   10:30   MERSIN’DE 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASı FıNDıKPıNARı-AYVAGEDIĞI FUTBOL TURNUVASı BAŞLADı   10:29   HATIMOĞULLARı’NDAN MERSIN MITINGINE DAVET: HERKESI BU BÜYÜK BULUŞMAYA BEKLIYORUM   16:50   MURAT EMIR’DEN NATO ZIRVESI’NDE AKREDITASYON UYGULAMASıNA ELEŞTIRI: "BU OHAL, BU SıKıYÖNETIM NEREYE KADAR SÜRECEK?"   16:48   CHP, SOSYAL MEDYA YASASı’NıN IPTALI ISTEMIYLE AYM’YE BAŞVURDU   16:44   DILEK İMAMOĞLU: ADALET IÇIN ARTıK KAYBEDILECEK BIR SAATIMIZ BILE YOK   16:42   NATO’DAN "AKREDITASYON" AÇıKLAMASı: "EV SAHIBI ÜLKENIN GÖRÜŞLERINE BAŞVURULUR"   16:40   İZMIR’DE SON 3 AYDA 5 BELEDIYE BAŞKANıNA OPERASYON YAPıLDı   15:25   MSB: ASTSUBAY KENAN ŞAHIN ŞEHIT OLDU  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ EĞİTİMİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, İl Hayvanları Koruma Kurulu`nca alınan karar doğrultusunda düzenlediği eğitim ile hayvanseverlere ‘Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi` verdi.

 

Tarih : 29 Nisan 2023 Cumartesi 09:20   Okunma : 555

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İl Hayvanları Koruma Kurulu`nca alınan karar doğrultusunda düzenlediği eğitim ile hayvanseverlere ‘Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi` verdi.

Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon`da verilen eğitim hakkında bilgi veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Hünkar Yıkılmaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hayvanları sürekli olarak barındırma taraftarı olmadıklarını, bu hayvanların bakım ve tedavilerini gerçekleştirip kısırlaştırma işlemlerini tamamladıktan sonra alındıkları ortama geri bıraktıklarını kaydederek, “Eğitim, rehabilite edildikten sonra tekrar doğal ortama bırakılan hayvanların bakım ve beslenmelerini yerine getirecek olan kişilere verildi. Çünkü bırakmış olduğumuz hayvanların, burada beslenmeleri önem arz ediyor ve bunu belediyenin tek başına yapma imkanı bulunmamakta. Mersin bu konuda çok şanslı. Çok ciddi sayıda katılım gerçekleşiyor ve yerel hayvan koruma görevlisi olarak bu işte bizimle eşgüdüm olarak çalışmaktalar” dedi.

Bu konuda İl Hayvanları Koruma Kurulu`nca bir karar alındığını belirten Yıkılmaz, “Bu karara istinaden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Mersin Veteriner Hekimler Odası tarafından eğitmenlerin görevlendirilmesi sonrasında hayvanların bakım ve beslenmesi, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği, hayvan hastalıklarının tanınması ve belediyelerin bu konuda yapmış oldukları iş ve işlemlerle alakalı bilgileri içeren bir eğitim verildi” diye konuştu.

“KİMLİK KARTI 1 YIL BOYUNCA GEÇERLİ OLUYOR”

Katılımcılara, Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından kimlik kartı verildiğini de sözlerine ekleyen Yıkılmaz, “Bu kimlik kartı 1 yıl boyunca geçerli oluyor ve kimlik sahipleri her sene Aralık ayında yapmış oldukları faaliyetleri raporlamak suretiyle, bu kimlik kartlarını vize ettirebiliyorlar. Yerel Hayvan Koruma Görevlisi olmayan kişiler, gönüllülük esasına göre bu işlemleri yerine getiriyor olsalar da, kimlik kartı olduğu takdirde, pandemi döneminde olduğu gibi ayrıca bir izin olmaksızın, daha rahat bir şekilde hayvanların beslenmelerini gerçekleştirebilirler” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA