30 Ağustos 2026 Pazar

16:30   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ATAHAN KAYTAŞ: ’MILLETIMIZ ESARET ALTıNA ALıNAMAYACAĞıNı BÜTÜN DÜNYAYA İSPAT ETMIŞTIR’   16:11   ERCAN MUTLUAY’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’ZAFERIN MANTıĞı BAYRAĞı VE BAĞıMSıZLıĞı DAIM KıLMAKTıR’   15:30   MERSIN’IN YARıM ASıRLıK BASıN TARIHI DIJITALLEŞIYOR: TARSUS YENI SES ARŞIVI KORUMA ALTıNDA   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK: ’30 AĞUSTOS BIR HALKıN YENIDEN DOĞUŞUDUR’   12:30   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET VE BAĞıMSıZLıK EN ASLI GÖREVIMIZDIR’   12:15   GÜLNAR BILIM VE KÜLTÜRLE DÜNYAYA AÇıLıYOR! 9. ULUSLARARASı DEV ETKINLIK BAŞLADı   09:15   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKÇI’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı   09:10   TABULARı YıKAN KURS: MERSIN’DE MERCEK İLE YÜZDE 85 İSTIHDAM BAŞARıSı!   01:10   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE PROMOSYON SEVINCI: PERSONELE 44 BIN 500 TL ÖDEME!   01:08   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı,’CUMHURIYET DEĞERLERINE SAHIP ÇıKMAK EN BÜYÜK GÖREVIMIZ’   01:06   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: ’30 AĞUSTOS YENIDEN AYAĞA KALKAN BIR MILLETIN DESTANıDıR’   01:04   FILENIN SULTANLARı A GRUBU’NU İKINCI SıRADA TAMAMLADı: SON 16 TURUNDAKI RAKIBIMIZ AZERBAYCAN   01:03   MERSIN BAROSU BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR: “30 AĞUSTOS BAĞıMSıZLıĞıN SIMGESIDIR”   01:01   LÜTFI PARıLTı: ZAFER BIRLIK RUHUDUR   19:37   TOROSLAR BELEDIYESI ÜCRETSIZ FUTBOL OKULUNDA İLK DÖNEM TAMAMLANDı: 250 ÇOCUK SERTIFIKASıNı ALDı   19:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN NET 30 AĞUSTOS MESAJı: ’BAĞıMSıZLıĞıN BEDELINI UNUTMAMAK GELECEĞE BORCUMUZDUR’   19:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR TARıM VE TURIZMINE BÜYÜK DESTEK: GRUP YOLU 10 METREYE ÇıKARıLDı   19:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET’E VE BAĞıMSıZLıĞıMıZA SAHIP ÇıKACAĞıZ’   19:25   GÖKYÜZÜNDE KıRMıZı ŞÖLEN: TÜRKIYE KANLı AY TUTULMASıNı KILITLENDI!   19:20   AKDENIZ’DE KALDıRıMLAR YAYALARA AÇıLıYOR! ZABıTADAN İŞGALE KARŞı KARARLı ADıM  
 
     
   

ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN TEKNOFEST TEPKİSİ: “DEVLETİN İMKANLARIYLA YAPILAN ORGANİZASYONDA ERDOĞAN SEÇİM PROPAGANDASI YAPIYOR”


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Teknofest`in bu yıl daha erken yapılmasına ilişkin, “Hemen devletin imkanlarıyla propaganda yapılacak bir alan oluşturuldu. Hazine ve Maliye Bakanı devletin kendisine tahsis ettiği makam aracıyla seçim çalışması yaparken devletin imkanlarıyla yapılan organizasyonda da Erdoğan seçim propagandası yapıyor” dedi. Teknofest ihalelerinin usulsüz yapıldığını savunan Başarır, “Halktan toplanan vergilerle yapılan bu ihaleleri 21/b ile yapmalarının sebebi, doğal afet de değil, salgın hastalık da değil, sadece rant hastalığı da ondan. AKP iktidarı, giderayak usulsüzlüklerine devam ediyor. Ancak 15 Mayıs itibarıyla bu usulsüzlüklere son verileceği gibi bu usulsüzlüklerin hepsi de incelenecektir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 2 Mayıs 2023 Salı 12:17   Okunma : 573

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Teknofest`in bu yıl daha erken yapılmasına ilişkin, “Hemen devletin imkanlarıyla propaganda yapılacak bir alan oluşturuldu. Hazine ve Maliye Bakanı devletin kendisine tahsis ettiği makam aracıyla seçim çalışması yaparken devletin imkanlarıyla yapılan organizasyonda da Erdoğan seçim propagandası yapıyor” dedi. Teknofest ihalelerinin usulsüz yapıldığını savunan Başarır, “Halktan toplanan vergilerle yapılan bu ihaleleri 21/b ile yapmalarının sebebi, doğal afet de değil, salgın hastalık da değil, sadece rant hastalığı da ondan. AKP iktidarı, giderayak usulsüzlüklerine devam ediyor. Ancak 15 Mayıs itibarıyla bu usulsüzlüklere son verileceği gibi bu usulsüzlüklerin hepsi de incelenecektir” açıklamasını yaptı.

Ali Mahir Başarır, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Teknofest`in AKP`nin seçim propagandasına dönüştüğünü savunarak şunları kaydetti:

“DEVLETİN İMKANLARIYLA YAPILAN ORGANİZASYONDA ERDOĞAN SEÇİM PROPAGANDASI YAPIYOR”

“Bakın, Teknofest organizasyonu milli teknolojilerimizi tanıtmak açısından güzel bir organizasyon, ancak bu organizasyonların içine bile hile hurda katan bir iktidar anlayışı mevcut. Teknofest, 2022 yılında 30 Ağustos-4 Eylül arasında, 2021 yılında 21 Eylül-26 Eylül arasında, 2020 yılında da 22 Eylül-27 Eylül arasında yapılmış. Peki bu sene ne oldu da bu organizasyon 5 ay önceye çekildi? Ne olacak, elbette seçim var. Hemen devletin imkanlarıyla propaganda yapılacak bir alan oluşturuldu. Hazine ve Maliye Bakanı devletin kendisine tahsis ettiği makam aracıyla seçim çalışması yaparken devletin imkanlarıyla yapılan organizasyonda da Erdoğan seçim propagandası yapıyor.

“AKP İKTİDARI, GİDERAYAK USULSÜZLÜKLERİNE DEVAM EDİYOR. 15 MAYIS İTİBARIYLA BU USULSÜZLÜKLERE SON VERİLECEK”

Teknofest`in organizasyonu için iki tane ihale yapılmış. Yine ihaleyi, doğal afetlerde kullanılması gereken pazarlık usulü 21/b ile yapmışlar. Bir tanesini KOSGEB 21/b ile 1 milyon 79 bin TL`ye, diğer ihaleyi de Gençlik ve Spor Bakanlığı yine 1 milyon 82 bin TL`ye yapmış. Halktan toplanan vergilerle yapılan bu ihaleleri 21/b ile yapmalarının sebebi, doğal afet de değil, salgın hastalık da değil, sadece rant hastalığı da ondan. Böyle organizasyonlar yapılsın, hakkıyla yapılsın ama birileri orada seçim propagandası yapacak diye, birileri de organizasyondan zengin olacak diye usulsüzlükle, yolsuzlukla yapılmasın. AKP iktidarı giderayak usulsüzlüklerine devam ediyor. Ancak 15 Mayıs itibarıyla bu usulsüzlüklere son verileceği gibi bu usulsüzlüklerin hepsi de incelenecektir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA