25 Haziran 2025 Çarşamba

16:05   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:59   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:55   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:08   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:06   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR   12:03   ÖZGÜR ÖZEL, BRÜKSEL VE BERLIN’E GIDIYOR   11:59   AVRUPA KONSEYI’NDEN CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN’A ZIYARET   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, AILELERI AÇıK HAVA SINEMASıNDA BULUŞTURUYOR   01:17   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ: “MUHARREM, ADALETIN SESI, VICDANıN YANKıSıDıR”   16:05   ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI: “ETKIN PIŞMANLıĞı BıRAK, SON PIŞMANLıK FAYDA ETMEYECEK. BU MILLET SANA HESAP SORACAK”   14:10   TOROSLAR’DA DAHA TEMIZ VE YEŞIL BIR ÇEVRE İÇIN YOĞUN MESAI   13:45   DIJITAL ÇAĞ, GEÇMIŞI BUGÜNE TAŞıDı.   13:35   ÇYDD’NIN KıZLARı, İŞKAD VE SEMA SOYKAN’A ÇIÇEKLERLE TEŞEKKÜR ETTI   13:29   HÜSEYIN KıŞ, EKONOMIDE ÇARPıCı GERÇEKLERE DIKKAT ÇEKTI   13:20   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞINE SıKı TAKIP   11:20   BÜYÜKŞEHIR’IN DESTEKLERI ÜRETIME BEREKET, YETIŞTIRICILERE CAN SUYU OLUYOR   11:10   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI, 5 AY SONRA TBMM’DE GRUP TOPLANTıSıNDA   09:35   İRAN MEDYASı, TAHRAN’ıN SABAH SAATLERINDE İSRAIL’E DÖRT DALGA HALINDE FıRLATTıĞı FÜZE SALDıRıSıNıN ARDıNDAN, İSRAIL ILE ATEŞKESIN BAŞLADıĞıNı ILAN ETTI   09:24   ERDEMLI EMEKLI EVI ÜYELERI MERCAN BILIM MERKEZI’NI GEZDI   12:22   BAIN & COMPANY TÜRKIYE’DEN 500 MILYAR DOLARLıK ENERJI DÖNÜŞÜM FıRSATı  
 
     
   

BÜLENT TEZCAN`IN DİNLEDİĞİ ESNAF: “GEÇEN YIL BİN LİRA OLAN DÜKKAN KİRASI ŞU ANDA 8 BİN LİRA. FİYAT LİSTESİ ÇIKARIYORUM, MÜŞTERİYE SÖYLEMEYE UTANIYORUM”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan`ın ziyaret ettiği sanayi sitesinde oto kaporta boyacılığı yapan esnaf, geçen yıl bin lira olan dükkan kirasının şu anda 8 bin lira olduğunu belirterek kiralardaki ve kullandıkları malzemelerdeki fiyat artışlarından yakındı. Esnaf, “Fiyat listesi çıkarıyorum müşteriye nasıl söyleyeceğim utanıyorum. Yüzde 300 zam var, bizi yönetenlere sorarsanız, `yüzde 60 zam var` diye bizi kandırmaya çalışıyorlar” dedi.

 

Tarih : 4 Mayıs 2023 Perşembe 12:23   Okunma : 446

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan`ın ziyaret ettiği sanayi sitesinde oto kaporta boyacılığı yapan esnaf, geçen yıl bin lira olan dükkan kirasının şu anda 8 bin lira olduğunu belirterek kiralardaki ve kullandıkları malzemelerdeki fiyat artışlarından yakındı. Esnaf, “Fiyat listesi çıkarıyorum müşteriye nasıl söyleyeceğim utanıyorum. Yüzde 300 zam var, bizi yönetenlere sorarsanız, yüzde 60 zam var diye bizi kandırmaya çalışıyorlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi ve CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin ile Aydın 3`üncü Sanayi Sitesi`nde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Tezcan`ın dinlediği oto kaporta işleri yapan esnaf bir yıl içinde kullandıkları malzemelerdeki fiyat artışına dikkat çekti. Bir yıl önce 130 lira olan bir kutu boyanın bugün bin 200 liraya, macunun 100 liradan 280 liraya, zımparanın 2 liradan 12 liraya çıktığını ifade eden esnaf, geçen yıl bin lira olan dükkan kirasının ise şu anda 8 bin lira olduğunu dile getirdi. Esnaf, “Fiyat listesi çıkarıyorum müşteriye nasıl söyleyeceğim utanıyorum. Yüzde 300 zam var, bizi yönetenlere sorarsanız, yüzde 60 zam var diye bizi kandırmaya çalışıyorlar” dedi.

Esnaf ziyaretini ardından, açıklamada yapan Tezcan, şunları kaydetti:

“Kaportacı, boyacı, döşemeci, marangoz kime giderseniz gidin bütün malzemelerde fiyatlar beş kat, altı kat, on kat artmış ama esnafın müşteriden istediği fiyatlar bu kadar yükselemiyor. Çünkü esnaf, ‘Bu kadar isteyemiyoruz, istersek problem yaşıyoruz` diyor. Onun için bu dönemde esnafın özellikle bu maliyetler karşısında geçim sıkıntısı ile ilgili çok büyük sıkıntısı var. 14 Mayıs`tan sonra bu gördüğümüz meseleleri çözmek için iktidara geleceğiz. Önceki ziyaretlerimizde olduğu gibi sokakta vatandaş, dükkanında esnaf değişim istiyor. Türkiye`nin değişime hazır olduğunu görüyoruz. Bu Türkiye`nin geleceği açısından umut ve mutluluk verici bir gelişme.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA