26 Ağustos 2025 Salı

16:11   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:51   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:06   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR   13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:35   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:55   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI  
 
     
   

ÇEVİKÖZ, SOYLU`YA KILIÇDAROĞLU`NUN SÖZLERİ İLE YANIT VERDİ: “SON 10 GÜNDE GİRİŞİLECEK EN PİS İŞLERİ BİLİYORUM. VE ONLARA DİYORUM Kİ: AZICIK SAĞDUYU”


CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun seçim öncesi manipülasyon yaptığını söyledi. Çeviköz, “Bu iddialar daha önce de ortaya atılmış ve partimiz tarafından daha o gün reddedilmiştir. Bugün seçimlere çok az bir süre kalmışken bu asılsız iddiaların tekrar gündeme taşınması maksadını ortaya koymaktadır. Genel Başkanımız 29 Nisan tarihinde bir açıklama yaptı, altını çizmek isterim: şöyle dedi, ‘Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum. Ve onlara diyorum ki: Azıcık sağduyu`

 

Tarih : 4 Mayıs 2023 Perşembe 17:41   Okunma : 542

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun seçim öncesi manipülasyon yaptığını söyledi. Çeviköz, “Bu iddialar daha önce de ortaya atılmış ve partimiz tarafından daha o gün reddedilmiştir. Bugün seçimlere çok az bir süre kalmışken bu asılsız iddiaların tekrar gündeme taşınması maksadını ortaya koymaktadır. Genel Başkanımız 29 Nisan tarihinde bir açıklama yaptı, altını çizmek isterim: şöyle dedi, ‘Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum. Ve onlara diyorum ki: Azıcık sağduyu`" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı, İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun, kendisine yönelik açıklamalarını “manipülasyon” olarak niteledi. CHP Genel Merkezi`nde bugün açıklama yapan Çeviköz, şunları söyledi:

“Sayın İçişleri Bakanının, tarafıma ithamda bulunarak, katıldığı programlarda; 6`lı Masa`nın ilk toplantısından sonra çıkan sonuçların bir AB ülkesinin Büyükelçisi tarafından ‘redakte` ettirildiği yönündeki açıklamaları hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili iddia tamamen asılsızdır ve kesinlikle doğru değildir. Bu tür iddialar, seçim öncesi siyasi bir amaç için yapılan çirkin manipülasyonların bir örneğidir.
 
İçişleri Bakanının, kamuoyunu doğru bilgilendirmesi ve şeffaf bir şekilde hareket etmesi beklenirdi ancak bunun tam aksi davranış içinde bir bakanlık görevi yürüttüğü herkesin malumudur. Bu nedenle, söz konusu iddiaların hiçbir temeli olmadığını açıkça ifade etmek ve altını çizmek istiyorum.

Bu iddialar daha önce de ortaya atılmış ve partimiz tarafından daha o gün reddedilmiştir. Bugün seçimlere çok az bir süre kalmışken bu asılsız iddiaların tekrar gündeme taşınması maksadını ortaya koymaktadır. Genel Başkanımız 29 Nisan tarihinde bir açıklama yaptı, altını çizmek isterim: şöyle dedi, ‘Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum. Ve onlara diyorum ki: Azıcık sağduyu!`

“BU ÜLKENİN ONURLU BİR DİPLOMATI OLARAK ALTINI ÇİZMEK İSTERİM Kİ ESPİYONAJ SUÇTUR VE ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Elbette bizi hedef alan Bakan`ın sağduyu göstermediği ve seçimi darbe olarak gördüğü ortadadır. Bu açıklamalarla, hedef alınan sadece yaşamım boyunca onurlu bir şekilde sürdürdüğüm diplomasi kariyerim değil, altılı masanın da iradesidir. Kritik görevlerde bulunmuş, bu ülkenin onurlu bir diplomatı olarak altını çizmek isterim ki espiyonaj suçtur ve asla kabul edilemez. Türkiye`nin kurtarıcı ve kurucu partisine ve şahsıma yönelik bu ithamları bir kere daha reddediyorum.”

SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün NTV yayınında, şunları söylemişti:

“Eğer birisi ajanlık faaliyeti yapıyorsa Türkiye Cumhuriyeti devletinin ajanlık faaliyetini yaparken takip etmek temel görevidir, takip etmemesi sıkıntıdır. Kanunun bir görevidir, yetkisidir. Ben bu ses kaydını dinledim, bu ses kaydının bütün değerlendirmelerinin ne olduğunu da tek tek not ettim. Burada sadece bir ziyaret söz konusu değil, ilk toplantının redaktesi söz konusu. `Siz buna ne diyorsunuz?` diyor. Ve yukarıdan aşağıya burada bu seçimin içinde olacaklar, bu seçim sonrası yaşanacaklar. Adaylıklar ve bu seçimin içerisindeki tüm modellemelerin tamamı orada konuşuluyor. Bu Avrupa Birliği ülkelerinden birisinin büyükelçisi ve ben onlara 6 ay önce onların İçişleri Bakanı Türkiye`ye geldiği zaman bunu kendilerine de söyledim; sizin büyükelçiniz böyle bir görüşme yaptı, bu görüşmede kendilerine ana muhalefet ve 6`lı masa tarafından Ünal Çeviköz gönderildi. Ünal Çeviköz gönderildiği andan itibaren de konuşmalar budur dedim. Mesela ilgili İçişleri Bakanı bana `Siz bu konuşları nasıl biliyorsunuz?` demedi. Dünyanın bütün ülkelerinde ülkelerin devletlerin kendilerini bu tip yabancı ülkelerin, ülkelerine ajanlık faaliyeti yapma yoluna gittikleri anda koruma mecburiyeti söz konusudur. (Ünal Çeviköz`ün mü dinlendiğini ima ediyorsunuz?) Niye Sayın Çeviköz dinlensin? Sayın Çeviköz nasıl dinlenecek? Telefonla konuşma değil ki. Gittiği büyükelçiyi söylüyorum, büyükelçilikte yaptıkları bir değerlendirmeyi söylüyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA