17 Mayıs 2025 Cumartesi

16:20   VELI AĞBABA: "BIR TARAFTAN PKK`YLA BARıŞıYORSUN, ÖBÜR TARAFTAN CHP`YI DÜŞMANLAŞTıRıYORSUN"   15:58   CHP`LI YAVUZYıLMAZ: “ÇALıŞMA BAKANLıĞı MÜFETTIŞLERI, TTK`YA AIT MADEN OCAKLARıNDA KRITIK KONULARDA EKSIKLER TESPIT ETTI"   15:13   “DIJITAL TEKELLER, TEHDITLER VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı... "BU KONFERANS DEMOKRASIMIZIN GELECEĞI AÇıSıNDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞıYOR"   14:31   CHP`LI AŞKıN GENÇ`TEN AK PARTI`NIN KANUN TEKLIFINE TEPKI   13:25   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, OTIZM SEMPOZYUMU`NDA: TEMEL VAADIMIZ, 2018`DE STK`LARLA BIRLIKTE ORTAYA ÇıKAN OTIZM EYLEM PLANıNA SAHIP ÇıKMAK   12:57   AK PARTI, ANAYASA MAHKEMESI`NIN IPTAL KARARLARıNı DÜZENLEYEN YENI KANUN TEKLIFINI TBMM BAŞKANLıĞı`NA SUNDU   11:47   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS`ı GENÇLERIN FIKIRLERIYLE KUTLAYACAK   11:42   EKREM İMAMOĞLU: "BIRLIKTE DAYANıŞMA IÇERISINDE BU ZOR GÜNLERI AŞACAĞıMıZDAN HIÇ ŞÜPHE DUYMUYORUM"   11:30   "TARSUS`TA GELECEK VAR, AKTIF YAŞAMDA HAYAT VAR" TEMALı BAHAR ŞENLIĞI ILGI GÖRDÜ   10:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI DESTEĞIYLE 60 VATANDAŞA AKÜLÜ SANDALYE DAĞıTıLDı   10:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, YÖRE DERNEKLERI TEMSILCILERI ILE BIR ARAYA GELDI   01:34   TUNCER BAKıRHAN: LOZAN ILE ÇIZILEN SıNıRLARA ORTAK VATAN DIYEN BIRISI LOZAN`ıN NERESINI TARTıŞıYOR   23:06   CHP LIDERI ÖZEL: ANAYASA`YA UYMAYANLA ANAYASA YAPMAYıZ   18:17   ESILA ÖZGÜRLÜĞÜNE, FOTOĞRAF MAKINESINE KAVUŞTU   15:44   ÖZGÜR ÖZEL: "DEVLET BEY GEÇMIŞTE OLDUĞU GIBI `SUÇLU YOKSA BERAAT ETSIN` DIYORSA O BERAATIN ZAMANı GELDI"   14:25   CHP`LI ÖZTÜRKMEN: "PKK, BINLERCE INSANıN CANıNA MÂL OLAN KANLı TERÖR TARIHININ FATURASıNı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NIN KURULUŞ FELSEFESINE KESMEYE KALKıYOR"   14:01   ESILA AYıK IÇIN TAHLIYE KARARı... CHP`LI BAŞARıR: "SIYASI SAIKLERLE GENÇLERIMIZIN EĞITIM HAKLARıNı GASP EDEN, GELECEKLERINI KARARTMAYA ÇALıŞAN BU ZIHNIYETLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞIZ"   12:24   EKREM İMAMOĞLU: "SEVGILI GENÇLER ŞUNU BILIN KI HEP YANıNıZDAYıM. AZ KALDı, GIDIYORLAR, BU ONLARıN SON ŞıMARıKLıKLARı"   11:58   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN BELEDIYELERE ``YENI STATÜ`` AÇıKLAMASı... CHP`LI TORUN: "BU, HALKıN IRADESINI HIÇE SAYAN ANTIDEMOKRATIK BIR GIRIŞIMDIR``   11:27   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NIN ENGELSIZ KENT PROJESI`NE TÜBİTAK`TAN HIBE DESTEĞI  
 
     
   

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, ERMENİSTAN ULUSAL MECLİS BAŞKANI SİMONYAN İLE GÖRÜŞTÜ: “OLUMLU VE İYİ BİR GÖRÜŞME GEÇTİĞİNİ İFADE EDEBİLİRİM”


TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi`nin (KEİPA) Ankara`da yapılan genel kurulunda Ermenistan Ulusal Meclis Başkanı Alen Simonyan ile görüştü. Şentop, görüşmeye ilişkin, “Bölgenin sorunlarını, bölge ülkeleri kendi aralarında, samimi bir diyalog zemininde çözmelidir. İyi niyetle hareket ederek çözmelidir. Bu yapılmadığı takdirde, o zaman başka ülkelerin kendi menfaatleri, çıkarlarına göre bölgeyi dizayn etme yolları açılmış oluyor. Ben, olumlu ve iyi bir görüşme geçtiğini ifade edebilirim” dedi. Şentop toplantıda Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında yaşanan gerginlikle ilgili, “Görüşlerin, tezlerin, fikirlerin sözlü olarak ifade edildiği bir ortamda bu tür gösterilere, şovlara gerek yok. Bunlara da müsaade etmemek lazım” diye konuştu.

 

Tarih : 4 Mayıs 2023 Perşembe 22:16   Okunma : 269

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi`nin (KEİPA) Ankara`da yapılan genel kurulunda Ermenistan Ulusal Meclis Başkanı Alen Simonyan ile görüştü. Şentop, görüşmeye ilişkin, “Bölgenin sorunlarını, bölge ülkeleri kendi aralarında, samimi bir diyalog zemininde çözmelidir. İyi niyetle hareket ederek çözmelidir. Bu yapılmadığı takdirde, o zaman başka ülkelerin kendi menfaatleri, çıkarlarına göre bölgeyi dizayn etme yolları açılmış oluyor. Ben, olumlu ve iyi bir görüşme geçtiğini ifade edebilirim” dedi. Şentop toplantıda Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında yaşanan gerginlikle ilgili, “Görüşlerin, tezlerin, fikirlerin sözlü olarak ifade edildiği bir ortamda bu tür gösterilere, şovlara gerek yok. Bunlara da müsaade etmemek lazım” diye konuştu.

KEİPA`nın 61`inci genel kurulu, bugün Ankara`daki bir otelde yapıldı. Genel kurulun açılışına, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Ermenistan Ulusal Meclis Başkanı Alen Simonyan da katıldı. Şentop, burada Simonyan ile ikili bir görüşme yaptı. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şentop, Simonyan ile yaptığı görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

“BÖLGENİN SORUNLARINI, BÖLGE ÜLKELERİ KENDİ ARALARINDA, SAMİMİ BİR DİYALOG ZEMİNİNDE ÇÖZMELİDİR”

“Bu toplantıya iştirak edenlerden birisi de KEİPA üyesi olan Ermenistan`ın Parlamento Başkanı. Kendisinin talebi üzerine ikili görüşme gerçekleştirdik. Heyetiyle beraber ayrıca bir görüşme gerçekleştirdik. Takip ediyorsunuz, Türkiye ve Ermenistan arasında bir normalleşme süreci var. Özel temsilciler var, görüşüyorlar. İlgili kurumlarımız temas hâlinde, görüşüyorlar. Azerbaycan ve Ermenistan arasında da barış görüşmeleri yapılıyor. Çeşitli seviyelerde bu görüşmeler yapılıyor.

Bu kadar zor bir dönemden geçtiğimiz, bu ağır şartlar altında yaşadığımız bir süreçte Güney Kafkasya`da kalıcı bir barış çok önemli, kıymetli hale gelmiştir. Nihayetinde Azerbaycan`ın da işgal altında olan topraklarını yaklaşık 30 yıl sonra işgalden kurtarması, böyle bir barış sürecinin önünü açmıştır. Bölgenin sorunlarını, bölge ülkeleri kendi aralarında, samimi bir diyalog zemininde çözmelidir. İyi niyetle hareket ederek çözmelidir. Bu yapılmadığı takdirde, o zaman başka ülkelerin kendi menfaatleri, çıkarlarına göre bölgeyi dizayn etme yolları açılmış oluyor. Ben, olumlu ve iyi bir görüşme geçtiğini ifade edebilirim. Kendilerinin iyi niyetle bu normalleşme süreci için çalıştıklarını, hükümet ve parlamento düzeyinde bu normalleşme sürecini geliştirmek ve bölgede kalıcı bir barışı sağlamak konusunda samimiyetle çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.”

“KENDİSİ, BU KONUNUN HÜKÜMETİN TUTUMUYLA, POLİTİKASIYLA İLGİLİ OLMADIĞINI, BUNA TEPKİ GÖSTERDİKLERİNİ İFADE ETTİ”

Şentop, Ermenistan`ın başkenti Erivan`da açılan Nemesis Anıtı ile ilgili ise “Kendisi, bu konunun hükümetin tutumuyla, politikasıyla ilgili olmadığını, buna tepki gösterdiklerini ifade etti. Ayrıca zor bir süreç; Ermenistan-Azerbaycan, Ermenistan-Türkiye ilişkilerini normalleştirebilmek kolay bir süreç değil. Buna karşı çıkan başka ülkeler ve yine Ermenistan içerisinden farklı unsurlar var, olabilir. Bunların Nemesis Anıtı sürecini tahrik ettiğini söylediler. Ama ilişkileri geliştirme ve normalleştirme yönünde bir gayretle, samimiyetle çalışacaklarını ifade etti” diye konuştu.

“GÖRÜŞLERİN, TEZLERİN, FİKİRLERİN SÖZLÜ OLARAK İFADE EDİLDİĞİ BİR ORTAMDA BU TÜR GÖSTERİLERE, ŞOVLARA GEREK YOK”

Şentop, genel kurulda Rusya Delegasyonu Başkanvekili Olga Tımofeva konuştuğu sırada Ukrayna heyetinin bayrak açmasına ve yaşanan gerilime ilişkin de şöyle konuştu:

“Rus heyetinin başkanı hanımefendi konuşmaya başlayınca, Ukrayna heyetinden kişiler pankart açmaya, bayrak açmaya ve yüksek sesle konuşmaya, slogan atmaya başladı. Ben, buna müdahale ettim. Arkadaşlarımızın da müdahalesiyle bunu yatıştırdık. Fakat şunu ifade etmek isterim; böyle bir toplantı, parlamenterlerin katıldığı toplantı. Burada herkes görüşlerini, fikirlerini açıkça ifade ediyor. Buradaki Parlamenter Asamble`nin çalışmaları ve varoluş amacı doğrultusundaki konuları asgari müşterekler üzerinden dile getirmek gerekir. Bunu da içeride, tartışma sırasında söyledim. Ama bu olmasa bile her ülke kendi tezini, başka ülkeye dair eleştirisini burada açıkça ifade ediyor. Dolayısıyla görüşlerin, tezlerin, fikirlerin sözlü olarak ifade edildiği bir ortamda bu tür gösterilere, şovlara gerek yok. Bunlara da müsaade etmemek lazım. Bunları kendilerine açık bir şekilde de ifade ettim. Ama daha sonra da ben ayrıldıktan sonra da bu tür bazı eylemlerin, provokasyonların devam ettiğini duydum. Az önce bazı heyet üyeleriyle de görüştüm. Bunları yanlış buluyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA