30 Ağustos 2026 Pazar

16:30   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ATAHAN KAYTAŞ: ’MILLETIMIZ ESARET ALTıNA ALıNAMAYACAĞıNı BÜTÜN DÜNYAYA İSPAT ETMIŞTIR’   16:11   ERCAN MUTLUAY’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’ZAFERIN MANTıĞı BAYRAĞı VE BAĞıMSıZLıĞı DAIM KıLMAKTıR’   15:30   MERSIN’IN YARıM ASıRLıK BASıN TARIHI DIJITALLEŞIYOR: TARSUS YENI SES ARŞIVI KORUMA ALTıNDA   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK: ’30 AĞUSTOS BIR HALKıN YENIDEN DOĞUŞUDUR’   12:30   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET VE BAĞıMSıZLıK EN ASLI GÖREVIMIZDIR’   12:15   GÜLNAR BILIM VE KÜLTÜRLE DÜNYAYA AÇıLıYOR! 9. ULUSLARARASı DEV ETKINLIK BAŞLADı   09:15   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKÇI’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı   09:10   TABULARı YıKAN KURS: MERSIN’DE MERCEK İLE YÜZDE 85 İSTIHDAM BAŞARıSı!   01:10   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE PROMOSYON SEVINCI: PERSONELE 44 BIN 500 TL ÖDEME!   01:08   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı,’CUMHURIYET DEĞERLERINE SAHIP ÇıKMAK EN BÜYÜK GÖREVIMIZ’   01:06   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: ’30 AĞUSTOS YENIDEN AYAĞA KALKAN BIR MILLETIN DESTANıDıR’   01:04   FILENIN SULTANLARı A GRUBU’NU İKINCI SıRADA TAMAMLADı: SON 16 TURUNDAKI RAKIBIMIZ AZERBAYCAN   01:03   MERSIN BAROSU BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR: “30 AĞUSTOS BAĞıMSıZLıĞıN SIMGESIDIR”   01:01   LÜTFI PARıLTı: ZAFER BIRLIK RUHUDUR   19:37   TOROSLAR BELEDIYESI ÜCRETSIZ FUTBOL OKULUNDA İLK DÖNEM TAMAMLANDı: 250 ÇOCUK SERTIFIKASıNı ALDı   19:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN NET 30 AĞUSTOS MESAJı: ’BAĞıMSıZLıĞıN BEDELINI UNUTMAMAK GELECEĞE BORCUMUZDUR’   19:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR TARıM VE TURIZMINE BÜYÜK DESTEK: GRUP YOLU 10 METREYE ÇıKARıLDı   19:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET’E VE BAĞıMSıZLıĞıMıZA SAHIP ÇıKACAĞıZ’   19:25   GÖKYÜZÜNDE KıRMıZı ŞÖLEN: TÜRKIYE KANLı AY TUTULMASıNı KILITLENDI!   19:20   AKDENIZ’DE KALDıRıMLAR YAYALARA AÇıLıYOR! ZABıTADAN İŞGALE KARŞı KARARLı ADıM  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ‘OYNAYA OYNAYA GELİN ÇOCUKLAR` ETKİNLİĞİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından kente gelen küçük çocukların yaşadıkları travmayı daha kolay atlatabilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen ‘Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar` etkinliği ile geçici barınma merkezlerinde kalan çocuklar, birbirinden eğlenceli aktivitelerle keyifli zaman geçirdi. 

 

Tarih : 5 Mayıs 2023 Cuma 10:13   Okunma : 818

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından kente gelen küçük çocukların yaşadıkları travmayı daha kolay atlatabilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen ‘Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar` etkinliği ile geçici barınma merkezlerinde kalan çocuklar, birbirinden eğlenceli aktivitelerle keyifli zaman geçirdi.

Geçici barınma merkezlerinden gıda ihtiyacına, ulaşımdan psikososyal desteğe, eğitimden sağlığa kadar tüm imkanlarını depremzede vatandaşlara sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, felaketi yaşayan çocukları da unutmadı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar` isimli projeyle, geçici barınma merkezlerinde kalan çocukların eğlenceli zaman geçirmesi amaçlandı.

MATYAR: “AMACIMIZ ÇOCUKLARIN AFET DURUMUNDAN KOPMALARINI SAĞLAMAK”

Amaçlarının, çocukların afet durumundan kopmaları ve biraz daha eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Hizmetleri ve Sanat Toplulukları Şube Müdürü Eylem Matyar, “Afet bölgesinden kentimize gelen ve Büyükşehir Belediyemizin açtığı geçici barınma merkezlerinde konaklayan çocukların, o afet durumundan kopmaları ve biraz daha eğlenceli vakit geçirmeleri için yüz boyama, halat çekme, top taşıma, çömlek yaptırma gibi etkinlikler yapıyoruz. Geleneksel oyunlarla birlikte çocuklara eğlenceli, güzel vakit geçirtmeye çalışıyoruz. Geri dönüşler çok güzel, çocuklar çok eğleniyor, o ortamdan kopuyorlar ve çıkıyorlar” dedi.

ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU OLDU

‘Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar` etkinliğine katılan çocuklar, mutluluklarını şu sözlerle dile getirdi: 

-Muhammed Çağrı: “Burada çok eğleniyoruz. Burası çok güzel.  Kılıç yaptık, köpek yaptık, kaşık, çömlek yaptık, halat çekme oyunları oynadık.”

-Meryem Sude Merdem: “Her gün oyuncaklarla oynuyoruz. Kreşe gidiyoruz. Burada 3 öğün yemeğimiz oluyor. Bugün de balondan köpekler yaptık, suratlarımızı boyadık, halat çekme oynadık, dans ettik.” 

-Öznur Kurtboğan: “Etkinlikler, yüz boyama gibi şeyler yapıyoruz. Zaman çok güzel geçiyor.” 

-Sera Güneş: “Çok eğlenceliydi, çok keyif aldım ve yeni şeyler öğrendim. Arılı bölüme bayıldım. Arı çıkınca çok heyecanlandım.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA