30 Ağustos 2026 Pazar

16:30   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ATAHAN KAYTAŞ: ’MILLETIMIZ ESARET ALTıNA ALıNAMAYACAĞıNı BÜTÜN DÜNYAYA İSPAT ETMIŞTIR’   16:11   ERCAN MUTLUAY’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’ZAFERIN MANTıĞı BAYRAĞı VE BAĞıMSıZLıĞı DAIM KıLMAKTıR’   15:30   MERSIN’IN YARıM ASıRLıK BASıN TARIHI DIJITALLEŞIYOR: TARSUS YENI SES ARŞIVI KORUMA ALTıNDA   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK: ’30 AĞUSTOS BIR HALKıN YENIDEN DOĞUŞUDUR’   12:30   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET VE BAĞıMSıZLıK EN ASLI GÖREVIMIZDIR’   12:15   GÜLNAR BILIM VE KÜLTÜRLE DÜNYAYA AÇıLıYOR! 9. ULUSLARARASı DEV ETKINLIK BAŞLADı   09:15   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKÇI’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı   09:10   TABULARı YıKAN KURS: MERSIN’DE MERCEK İLE YÜZDE 85 İSTIHDAM BAŞARıSı!   01:10   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE PROMOSYON SEVINCI: PERSONELE 44 BIN 500 TL ÖDEME!   01:08   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı,’CUMHURIYET DEĞERLERINE SAHIP ÇıKMAK EN BÜYÜK GÖREVIMIZ’   01:06   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: ’30 AĞUSTOS YENIDEN AYAĞA KALKAN BIR MILLETIN DESTANıDıR’   01:04   FILENIN SULTANLARı A GRUBU’NU İKINCI SıRADA TAMAMLADı: SON 16 TURUNDAKI RAKIBIMIZ AZERBAYCAN   01:03   MERSIN BAROSU BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR: “30 AĞUSTOS BAĞıMSıZLıĞıN SIMGESIDIR”   01:01   LÜTFI PARıLTı: ZAFER BIRLIK RUHUDUR   19:37   TOROSLAR BELEDIYESI ÜCRETSIZ FUTBOL OKULUNDA İLK DÖNEM TAMAMLANDı: 250 ÇOCUK SERTIFIKASıNı ALDı   19:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN NET 30 AĞUSTOS MESAJı: ’BAĞıMSıZLıĞıN BEDELINI UNUTMAMAK GELECEĞE BORCUMUZDUR’   19:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR TARıM VE TURIZMINE BÜYÜK DESTEK: GRUP YOLU 10 METREYE ÇıKARıLDı   19:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET’E VE BAĞıMSıZLıĞıMıZA SAHIP ÇıKACAĞıZ’   19:25   GÖKYÜZÜNDE KıRMıZı ŞÖLEN: TÜRKIYE KANLı AY TUTULMASıNı KILITLENDI!   19:20   AKDENIZ’DE KALDıRıMLAR YAYALARA AÇıLıYOR! ZABıTADAN İŞGALE KARŞı KARARLı ADıM  
 
     
   

RİZELİ ÇAY ÜRETİCİLERİ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`IN AÇIKLADIĞI ÇAY FİYATINI PROTESTO ETTİ: "ANNELER ÇOCUKLARINA HARÇLIK VEREMİYOR"


Çay üreticileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 11 lira 30 kuruş olarak açıkladığı yaş çay alım fiyatını Rize`nin Pazar ilçesinde protesto etti. Bir çay üreticisi, "Hiç memnun değilim. Her şey almış başını gidiyor. İnsanların bir sosyal hayatı yok. Anneler çocuklarına harçlık veremiyor. Söylenecek çok söz var. Hiçbir şeyden memnun değiliz" dedi.

 

Tarih : 5 Mayıs 2023 Cuma 12:24   Okunma : 380

GENÇAĞA KARAFAZLI

Çay üreticileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 11 lira 30 kuruş olarak açıkladığı yaş çay alım fiyatını Rize`nin Pazar ilçesinde protesto etti. Bir çay üreticisi, "Hiç memnun değilim. Her şey almış başını gidiyor. İnsanların bir sosyal hayatı yok. Anneler çocuklarına harçlık veremiyor. Söylenecek çok söz var. Hiçbir şeyden memnun değiliz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Rize`de yaptığı mitingde, bu yılki yaş çay alım fiyatını da açıkladı. Erdoğan`ın yüzde 64 artışla 11 lira 30 kuruşa yükselttiklerini söylediği yaş alım fiyatı çay üreticilerinin tepkisine neden oldu.

"KENDİ TARLAMIZDA YARICI BİLE OLAMAYACAĞIZ"

Çay fiyatının en az 18 lira olması gerektiğini belirten çay üreticileri, dün Rize`nin Pazar ilçesinde yaş çay alım fiyatını protesto etti. Çay Üreticileri Meclisi adına konuşan Recep Memişoğlu, şunları söyledi:

"Biz, Çay Üreticileri Meclisi olarak, 27 Nisan`da bu meydanda basın açıklaması ile kamuoyuna taban fiyat talebimizi 17+1=18 lira olarak açıklamıştık ki bu fiyatı, üreticinin girdi fiyatları, enflasyon ortamı ve temel tüketim maddelerinin aşırı artması sonucunda haklı olarak böyle belirlemiştik. 3 Mayıs`ta Rize`de Erdoğan, yaş çayın fiyatını 11+0,30=11,30 lira olarak açıklamıştır. Bu fiyat, üreticinin beklentilerinin çok çok altında kalmıştır. Temel tüketim maddelerinin yüzde 300`lerin üzerinde arttığı, bir ton gübrenin 12 bin 500 lira olduğu, günlük yevmiyenin bin lira, bir ton çay toplatmanın 3 bin 500-4 bin lira olacağının söylendiği ortamda, biz çay üreticileri olarak kendi tarlamızda yarıcı bile olamayacağız. Bir çay toplama bezinin 20-40 lira aralığında olduğunu ve tüm çay toplama ara ekipmanların aşırı arttığını biliyoruz, yaşıyoruz.

"ERDOĞAN`IN AÇIKLADIĞI FİYATI KABUL ETMİYORUZ"

Çay Üreticileri Meclisi` olarak diyoruz ki biz, Erdoğan`ın açıkladığı 11 lira 30 kuruş fiyatı kabul etmiyoruz, protesto ediyoruz. Bu fiyat, üreticinin hiç beklemediği, yandaş üreticiyi dahi memnun etmediği bir fiyattır. Bizi yok sayanları biz de sandıkta gömeceğiz, gereken dersi vereceğiz. Hakkımız olanı talep etmekten hiçbir zaman geri durmayacağız. Çay taban fiyatı 18 lira olmalı. Çayımıza, emeğinize sahip çıkıyoruz. ÇAYKUR halkındır, satılamaz."

"ANNELER ÇOCUKLARINA HARÇLIK VEREMİYOR"

Eyleme katılan çay üreticileri ise şöyle konuştu:

“Neyini beğendik ki bunu beğeneceğiz. Neyini beğenelim, güzel bir şey yapıyor mu? Üç kilo çay satıp bir kilo soğan alamıyoruz.”

“Memnun değilim. En azından 18-20 TL olması gerekirdi. Kurban bile kesemeyeceğiz bu sene.”

“Hiç memnun değilim. Her şey almış başını gidiyor. İnsanların bir sosyal hayatı yok. Anneler çocuklarına harçlık veremiyor. Söylenecek çok söz var. Hiçbir şeyden memnun değiliz.”

“Biz 15 TL bekliyorduk çaya, çok düşük zam verdi.”

“Adalet yok. Kendilerini düşünüyorlar sadece, adalet yok.”

“Çok düşük bir fiyat. Fiyatı hiç beğenmedik. Ayın 10`unda Ekrem İmamoğlu Rize`ye geliyor, istediğimiz fiyatı verir, ona güveniyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA