14 Eylül 2025 Pazar

21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!  
 
     
   

AHMET DAVUTOĞLU: “ŞIRNAK VALİSİ VE ŞIRNAK`TAKİ ASKERİ VE MÜLKİ GÖREVLİLER DİKKAT ETSİNLER, KORUCULARA GÖNDERDİKLERİ MESAJLARI BİLİYORUZ”


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Şırnak Valisi ve Şırnak`taki askeri ve mülki görevliler dikkat etsinler: Koruculara gönderdikleri mesajları biliyoruz. Her bir korucu ailesine, ‘Kimler oy verecek. Bunları ilgili karakola teslim edin` gibi ifadelerle yazılan mesajlar var. Bütün valilere sesleniyorum, sizin göreviniz seçimin suhuletle yapılması; seçimin yönlendirilmesi değil. Biz bunları yakından takip ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 5 Mayıs 2023 Cuma 14:57   Okunma : 334

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Şırnak Valisi ve Şırnak`taki askeri ve mülki görevliler dikkat etsinler: Koruculara gönderdikleri mesajları biliyoruz. Her bir korucu ailesine, ‘Kimler oy verecek. Bunları ilgili karakola teslim edin` gibi ifadelerle yazılan mesajlar var. Bütün valilere sesleniyorum, sizin göreviniz seçimin suhuletle yapılması; seçimin yönlendirilmesi değil. Biz bunları yakından takip ediyoruz” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün Fox TV`de İlker Karagöz`ün sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın kendisiyle ilgili ‘Bizden gidenleri hiç saymıyorum bile… Onların masada da irapta da mahalli yok` sözlerinin anımsatılması üzerine, şunları söyledi:

“ÖYLESİNE BİR EGO VAR Kİ…”

“Saymamış olsa öyle bir tweet atmaz. Dedim ya, bilinçaltını dışarı yansıtıyor. Erdoğan`ı ne bitirdi derseniz? Kibri bitirdi. Kendisinden başka kimsenin önemli olmadığına, hatta kendisinden başka gerçek anlamda Müslüman, neredeyse gerçek anlamda insan olmadığına öylesine inanmış ki, öylesine bir ego var ki… Çevresindeki şahsiyetleri ezerek yürüyen birisi. Bizi ezemediği için düşman oluyor… Bizim şahsiyetimizi ezemediği için bizi önemsizleştirmeye çalışıyor. Allah aşkına o masayla ilgili katkılarımızı herkes bilir.

Erdoğan bunu görmüyor mu zannediyorsunuz? Özel bir sohbetinde ne söylediğini ben biliyorum. ‘Sizin hocanızın başının altından çıkıyor` diye etrafına söylenmiş, altılı masa ile ilgili, beni kastederek. Mesele o, bu değil. Altılı masa, altı siyasi liderin iradesidir… Orada öfkelenerek söylediği sözlerin ne olduğunu biliyorum ben, yakın çevrelerine.

“AK PARTİ`NİN DAYANDIĞI TABAN, BİZE HALA SAYGI DUYUYOR”

Şimdi bu tweeti atmak zorunda. Şunu demeye çalışıyor… Türkiye, liderliğini kaybetti. AK Parti`nin dayandığı toplumsal kesimlerin liderliğini korumaya çalışıyor. İçten içe biliyor ki AK Parti`nin dayandığı taban, bize hala saygı duyuyor. O tabanın ümidi biziz, o değil artık. O taban, bize oy verir. Belki çekinir söylemez ama nihai kertede oy verecek. Sonunda şunu düşünür, bizim başkanımız bize sahip çıkar. Ben de, şunu söylüyorum; AK Parti seçmenine… Hiç tereddüt etmeyin. Suça bulaşmamış yolsuzluk yapmamış her vatandaşımızın hamisi de garantörü de biziz.”

“ŞIRNAK VALİSİ VE ŞIRNAK`TAKİ ASKERİ VE MÜLKİ GÖREVLİLER DİKKAT ETSİNLER”

Bu çağrısının bürokrasiyi kapsayıp kapsamadığının sorulması üzerine Davutoğlu, şunları söyledi:

“Seçim döneminde herhangi bir yasadışı müdahaleye karışmamış, görevini düzgün yapmış, hiçbir bürokrat çekinmemeli. Sayın Kılıçdaroğlu ile de bunları konuştuk. Detaylı çalışmalar da yapıyoruz, şu anda. Bürokrasiyi bizim kadar bilen yok.

Bütün bürokratlara, valilere bu dönemde; çok net bir ifadeyle de söylüyorum. Şırnak Valisi ve Şırnak`taki askeri ve mülki görevliler dikkat etsinler: Koruculara gönderdikleri mesajları biliyoruz. Her bir korucu ailesine, ‘Kimler oy verecek. Bunları ilgili karakola teslim edin` gibi ifadelerle yazılan mesajlar var. Bütün valilere sesleniyorum: Sizin göreviniz seçimin suhuletle yapılması, seçimin yönlendirilmesi değil. Biz bunları yakından takip ediyoruz. Görevini çok iyi yapan valileri de biliyorum.

Herkes kendisini biliyor. Yolsuzluklara bulaşmış kimse ile devam etmeyiz. Hesabını sorarız. Kamuda görev yapmak bir emanettir. Ben de aldım bu görevi… Tek maaşla çalıştım. İkinci bir maaş teklif edildiğinde kabul etmedim. Çünkü devlet görevi, kendisi şerefli bir misyondur. Onu kirletmemek lazım.

Bir İçişleri Bakanı ‘siyasi darbe` demez seçime. Siyasi darbe ise 14 Mayıs günü siyasi darbe yapılacak diye ne yapacak İçişleri Bakanı. Güvenlik birimlerini toplayıp darbeyi engelleyin diye sokağa mı çıkaracak. Bu nasıl bir aymazlıktır. Ona bu talimatı, bu küstahlığı yapmasına izin veren Erdoğan`a soruyorum ne yapacaksınız seçim günü? Kazandığımızda çıkın söyleyin. Ben söylüyorum, seçimi kazandığımızda suhuletle gidip devralacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA