25 Aralık 2025 Perşembe

22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı   19:28   “İSTANBUL BAROSU’NDAN CEZAEVLERINE ÇARPıCı ZIYARET: ‘TUTUKLAMA GEREĞI YOK’”   19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”   15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI   10:40   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:19   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:40   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:31   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:20   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:15   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:40   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU`NDAN 7. “BAY KEMAL`İN TAHTASI” VİDEOSU: YARATICI KÜLTÜR EKONOMİSİNİ GELİŞTİRMEK AMACIYLA İSTANBUL`DA İKİ ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ KURACAĞIZ. DİJİTAL TEKNOLOJİLER VE SANATLAR ÜNİVERSİTESİ AÇACAĞIZ.


Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bay Kemal`in Tahtası` isimli kampanya videosunun yedincisini Twitter hesabında yayınladı. Kılıçdaroğlu, “Yaratıcı kültür ekonomisini geliştirmek amacıyla İstanbul`da iki özel endüstri bölgesi kuracağız. Birinci bölge; sinema ve dizi-film şirketlerinin bölgesi olacak. İkinci özel endüstri bölgesinde; animasyon ve dijital oyun odaklı şirketler yer alacak. Bu bölgede sektörün ihtiyaç duyduğu teknolojileri geliştirmek ve nitelikli iş gücü yetiştirmek için Dijital Teknolojiler ve Sanatlar Üniversitesi açacağız. Neden Organize Sanat Bölgeleri`ne ihtiyaç duyuyoruz? Çünkü şirketler ve yaratıcı bireyler arasında bir sinerji sağlarsak tüm sektör büyür” dedi.

 

Tarih : 5 Mayıs 2023 Cuma 23:10   Okunma : 685

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bay Kemal`in Tahtası` isimli kampanya videosunun yedincisini Twitter hesabında yayınladı. Kılıçdaroğlu, “Yaratıcı kültür ekonomisini geliştirmek amacıyla İstanbul`da iki özel endüstri bölgesi kuracağız. Birinci bölge; sinema ve dizi-film şirketlerinin bölgesi olacak. İkinci özel endüstri bölgesinde; animasyon ve dijital oyun odaklı şirketler yer alacak. Bu bölgede sektörün ihtiyaç duyduğu teknolojileri geliştirmek ve nitelikli iş gücü yetiştirmek için Dijital Teknolojiler ve Sanatlar Üniversitesi açacağız. Neden Organize Sanat Bölgeleri`ne ihtiyaç duyuyoruz? Çünkü şirketler ve yaratıcı bireyler arasında bir sinerji sağlarsak tüm sektör büyür” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam Twitter hesabından ‘Bay Kemal`in Tahtası` isimli seçim kampanyası videosunun yedincisini, “Türkiye`yi ihya etmeye o kadar hazırız ki, o kadar çok çalıştık ki… Organize Sanat Bölgeleri`ni anlattım” açıklamasıyla paylaştı. İstanbul`da sanata ilişkin iki özel endüstri bölgesi kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“KURACAĞIMIZ ORGANİZE SANAT BÖLGELERİ`YLE YARATICI FİKİRLERİ, DÜNYA PİYASASINDA DEĞERE SAHİP GÖRSEL VE DİJİTAL ÜRÜNLERE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

“Herkese merhaba. Bu defa bacası sanayi diye bildiğimiz bir sektöre, kültür-sanat ve eğlence sektörüne dair çok sayıdaki projelerimizden bir tanesini aktaracağım sizlere. Bugün OSB`lerden konuşacağız. Ama bunlar bildiğiniz OSB`ler değil. Yani Organize Sanayi Bölgeleri değil. Organize Sanat Bölgeleri`nden konuşacağız. Evet, doğru duydunuz. Kuracağımız Organize Sanat Bölgeleri`yle yaratıcı fikirleri, dünya piyasasında değere sahip görsel ve dijital ürünlere dönüştüreceğiz.

“GÜNEY KORE BUNU YAPTIYSA BİZ NEDEN YAPMAYALIM? YAPACAĞIZ, BU PASTADAKİ PAYIMIZI ARTIRACAĞIZ”

Ülkemizde görsel sanatlar ve eğlence sektörü, en verimli ve kar marjı en yüksek sektörlerden birisi. Aynı zamanda yerli. Bugün, Türkiye`de her yıl dünya standartlarında yaklaşık 200 dizi çekiliyor. Bu diziler, dünyadaki 140 ülkede izlenerek ülkemize 400 milyon dolar gelir sağlıyor. Tüm dünyada pazarın büyüklüğü ise 1 trilyon doların üzerinde. Biz neden kazanmayalım? Güney Kore bunu yaptıysa biz neden yapmayalım? Yapacağız, bu pastadaki payımızı artıracağız.

“YARATICI KÜLTÜR EKONOMİSİNİ GELİŞTİRMEK AMACIYLA İSTANBUL`DA İKİ ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ KURACAĞIZ”

Sektörde faaliyet gösteren şirketlerimize finansmanından yer tahsisine, tanıtımından teknoloji desteğine kadar bütün destekleri verecek ve yıllık 5 milyar dolar ihracat hedefi koyacağız. Bu desteği, animasyon, sinema, reklamcılık, dizi ve dijital oyun şirketlerine sağlayacağız. Yaratıcı kültür ekonomisini geliştirmek amacıyla İstanbul`da iki özel endüstri bölgesi kuracağız. Birinci bölge; sinema ve dizi-film şirketlerinin bölgesi olacak. İkinci özel endüstri bölgesinde; animasyon ve dijital oyun odaklı şirketler yer alacak. Bu bölgede sektörün ihtiyaç duyduğu teknolojileri geliştirmek ve nitelikli iş gücü yetiştirmek için Dijital Teknolojiler ve Sanatlar Üniversitesi açacağız. Neden Organize Sanat Bölgeleri`ne ihtiyaç duyuyoruz? Çünkü şirketler ve yaratıcı bireyler arasında bir sinerji sağlarsak tüm sektör büyür.

“BİNLERCE GENCİMİZE EĞİTEREK, GÖRSEL SANATLAR SEKTÖRÜNDE MESLEK SAHİBİ YAPACAĞIZ”

Meğer her bir dizimiz döviz getiren bir fabrika, her reklamcımız bir inovatif bilim insanı kadar katma değer yaratabiliyormuş. Bu fırsat alanını değerlendireceğiz. Aynı zamanda binlerce gencimize eğiterek, görsel sanatlar sektöründe meslek sahibi yapacağız. Hep birlikte kazanacak, hakça bölüşeceğiz. Haydi Türkiye, haydi.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA