30 Ağustos 2026 Pazar

16:30   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ATAHAN KAYTAŞ: ’MILLETIMIZ ESARET ALTıNA ALıNAMAYACAĞıNı BÜTÜN DÜNYAYA İSPAT ETMIŞTIR’   16:11   ERCAN MUTLUAY’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’ZAFERIN MANTıĞı BAYRAĞı VE BAĞıMSıZLıĞı DAIM KıLMAKTıR’   15:30   MERSIN’IN YARıM ASıRLıK BASıN TARIHI DIJITALLEŞIYOR: TARSUS YENI SES ARŞIVI KORUMA ALTıNDA   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK: ’30 AĞUSTOS BIR HALKıN YENIDEN DOĞUŞUDUR’   12:30   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET VE BAĞıMSıZLıK EN ASLI GÖREVIMIZDIR’   12:15   GÜLNAR BILIM VE KÜLTÜRLE DÜNYAYA AÇıLıYOR! 9. ULUSLARARASı DEV ETKINLIK BAŞLADı   09:15   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKÇI’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı   09:10   TABULARı YıKAN KURS: MERSIN’DE MERCEK İLE YÜZDE 85 İSTIHDAM BAŞARıSı!   01:10   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE PROMOSYON SEVINCI: PERSONELE 44 BIN 500 TL ÖDEME!   01:08   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı,’CUMHURIYET DEĞERLERINE SAHIP ÇıKMAK EN BÜYÜK GÖREVIMIZ’   01:06   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: ’30 AĞUSTOS YENIDEN AYAĞA KALKAN BIR MILLETIN DESTANıDıR’   01:04   FILENIN SULTANLARı A GRUBU’NU İKINCI SıRADA TAMAMLADı: SON 16 TURUNDAKI RAKIBIMIZ AZERBAYCAN   01:03   MERSIN BAROSU BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR: “30 AĞUSTOS BAĞıMSıZLıĞıN SIMGESIDIR”   01:01   LÜTFI PARıLTı: ZAFER BIRLIK RUHUDUR   19:37   TOROSLAR BELEDIYESI ÜCRETSIZ FUTBOL OKULUNDA İLK DÖNEM TAMAMLANDı: 250 ÇOCUK SERTIFIKASıNı ALDı   19:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN NET 30 AĞUSTOS MESAJı: ’BAĞıMSıZLıĞıN BEDELINI UNUTMAMAK GELECEĞE BORCUMUZDUR’   19:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR TARıM VE TURIZMINE BÜYÜK DESTEK: GRUP YOLU 10 METREYE ÇıKARıLDı   19:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET’E VE BAĞıMSıZLıĞıMıZA SAHIP ÇıKACAĞıZ’   19:25   GÖKYÜZÜNDE KıRMıZı ŞÖLEN: TÜRKIYE KANLı AY TUTULMASıNı KILITLENDI!   19:20   AKDENIZ’DE KALDıRıMLAR YAYALARA AÇıLıYOR! ZABıTADAN İŞGALE KARŞı KARARLı ADıM  
 
     
   

MESKİ`DEN MERSİN İÇİN ‘ÇOK ŞİDDETLİ KURAKLIK` UYARISI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün açıkladığı harita bilgisine göre, Mersin`in ‘çok şiddetli kuraklık` kategorisine geçmesi üzerine suyun hayati önemine ve su tasarrufuna bir kez daha dikkat çekti.

 

Tarih : 6 Mayıs 2023 Cumartesi 09:40   Okunma : 527

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün açıkladığı harita bilgisine göre, Mersin`in ‘çok şiddetli kuraklık` kategorisine geçmesi üzerine suyun hayati önemine ve su tasarrufuna bir kez daha dikkat çekti.

MESKİ, kuraklığa karşı ciddi önlemler almaya devam ediyor. Tüm Türkiye`de etkisini artıran kuraklıkla birlikte, içme suyunun her damlasının önemi de zaman geçtikçe daha hayati bir anlam kazanıyor. Kuraklığın yanı sıra, afet bölgelerinden yoğun göç alan kentlerin başında gelen Mersin`de, su kullanımının büyük artış gösterdiğini belirten MESKİ, önümüzdeki günlerde su sıkıntısı yaşanabileceğini vurguladı.

MESKİ, KURAKLIĞA KARŞI TEKNOLOJİYİ KULLANARAK ÖNLEMLER ALIYOR

MESKİ, kayıp-kaçağın engellenerek, suyun tüm döngüsünün takip edildiği yüksek teknolojiye sahip SCADA (Veri Tabanlı Kontrol ve İzleme Sistemi) ile kuraklığa karşı gerekli önlemleri almaya devam ediyor. ‘360 Derece Su Yönetimi`yle içme suyu şebekeleri, atık su göstergeleri, içme suyu ve basınç değeri kontrollerinin anlık yapıldığı SCADA Merkezi`nde, toplam 799 tesisin 7/24 takibi sağlanıyor. Takip edilen veriler sonucunda kayıp-kaçaklar ve su arızaları tespit edilerek, anında müdahale ediliyor. Böylece kesintisiz su arzının devamlılığı sağlanırken, su kayıpları da önlenmiş oluyor. Kayıp-kaçakla mücadele ve gereksiz su kullanımının önüne geçmek amacıyla yapılan 33 adet DMA (Bölgesel Ölçüm Alanı)`da, içme suyu debileri kontrol ediliyor ve gereksiz harcanan suyun önüne geçiliyor. Bu sayede büyük ölçüde suyun tasarruf edilmesi sağlanıyor.

MESKİ, ÖĞRENCİLERE DOĞA VE TASARRUF BİLİNCİNİ BENİMSETİYOR

Su tasarrufu konusunda yaklaşık 45 bin kişiye ulaşan MESKİ Genel Müdürlüğü, anaokulu ile ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği su tasarrufu eğitimlerinde kuraklığa ve su tasarrufunun önemine dikkat çekmeye devam ediyor. Mersin`in içme suyunu korumak için büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdüren MESKİ`nin eğitimleriyle? öğrencilere suyun tasarruflu kullanılmasının gerekliliği vurgulanıyor. Anamur`dan Çamlıyayla`ya kadar tüm ilçelerde gerçekleştirilen eğitimler sayesinde, tasarruf bilincinin öğrencilerde küçük yaşta oluşturulması amaçlanıyor.

KORKMAZ: “SUYUN BİLİNÇLİ VE TASARRUFLU KULLANIMI SON DERECE ÖNEMLİ”

Tüm dünyayı etkisi altına alan kuraklığın Mersin`de de çok şiddetli hissedildiğine dikkat çeken ve kentte yaşanan ‘çok şiddetli kuraklık` la birlikte, içme suyunun öneminin her geçen gün daha da arttığını belirten MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, “Ülkemizin su kaynakları tükenebilir olduğundan, bu kaynakların bilinçli ve tasarruflu kullanımı son derece önemli. Genel Müdürlüğümüzde son teknolojiyi kullanarak suyu kaynağından alıp, son noktasına kadar takip edebiliyoruz. SCADA ile kayıp-kaçakların ve su arızalarının önüne geçiyor, böylelikle sularımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

Tüm ilçelerde gerçekleştirilen eğitimlerle önce öğrencilere, sonra da ailelerine ulaşarak, tasarruf bilincinin kazanılmasına da katkı sunduklarını sözlerine ekleyen Korkmaz, “Vatandaşlarımızın günlük hayatta yapacağı tasarruf uygulamaları ile su kaynakları korunarak, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakılabilir. Toplum genelinde yapılacak tasarruf uygulamaları, kaynaktan çekilen su miktarının düşmesini sağlayarak, mevcut suyu korumak için zaman kazandırabilir” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA