12 Mayıs 2025 Pazartesi

18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR’İN İTFAİYE ERİ ALIMI UYGULAMALI SINAVI TAMAMLANDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na alınacak 100 itfaiye erinin uygulamalı sınavları tamamlandı. Belirlenen şartlara uygun 500 adayın kazanmak için ter döktüğü, tüm adayların rahatlıkla izleyebildiği ve tamamı baştan sona kayıt altına alınan sınavın sonuçlarının, 8 Mayıs Pazartesi günü açıklanması planlanıyor.

 

Tarih : 6 Mayıs 2023 Cumartesi 20:03   Okunma : 706

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin,İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere alımını gerçekleştireceği 100 itfaiye eri için uygulamalı sınavlar tamamlandı.Ata Eğitim Merkezi’nde yapılan, tüm adayların rahatlıkla izleyebildiği ve tamamı baştan sona kayıt altına alınan sınavın sonuçlarının, 8 Mayıs’ta açıklanması planlanıyor.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde 24 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilen yazılı sınavın ardından yapılan uygulamalı sınavda parkurlar; 30 metrelik düz koşu, düz takla, lastikten geçme, denge tahtası, köpük bidonu taşıma, kuleye lastik çekme, şınav, kuleye tırmanış, balyoz kullanma, tünel geçme, manken taşıma, karanlık oda, engel atlama, hortum taşıma ve hedefe su atışından oluştu.

Ata Eğitim Merkezi’nde başlangıç ve bitiş noktasına fotosel yerleştirilerek oluşturulan parkurda adaylar,kazanabilmek adına ter döktü.Kadın adaylar için 3 dakika 20 saniye, erkek adaylar için ise 3 dakika 10 saniye ve altında tamamlayanların 100 puan aldığı sınavda, her bir aday zorlu parkuru tamamlamak için kıyasıya yarıştı.Sınavın açık alanda,tüm adayların görebileceği şekilde şeffaf olması ve kayıt altına alınması ise adayların güvenini sağladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sınava katılmak içi şehir dışından gelen ve kalacak yeri olmayan adaylara konaklama imkanı sağlarken, tüm adaylara ise sabahları sıcak çorba öğleleri de yemek ikramında bulundu.

Tok: “8 Mayıs’ta sınav sonuçlarını açıklayacağız”

Uygulamalı sınavı takip eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Komisyon Başkanı Olcay Tok,“Sınavlar beklediğimizden çok daha iyi gitti. Bizim parkurumuz,diğer itfaiye eri alımlarına ve diğer belediyelerin parkurlarına göre biraz daha zorlu bir parkur, ama maşallah çocuklar iyi hazırlanmışlar. Muhtemelen 8 Mayıs Pazartesi günü sınav sonuçlarını açıklayacağız” dedi.

“Sınavlarımız tamamen şeffaf, herkes görebiliyor”

Başvuru ve sınav süreçlerinin tam bir şeffaflık içinde geçtiğini belirten Tok, “Baktığımız zaman, geçmişten bu yana hep mülakat yapılmış. Uygulamalı sınav fotoselle yapıldı. Tamamen şeffaf, herkes görüyor. Aynı zamanda adaylarda müdahale etmeden izleyebiliyorlar. O yüzden çok şeffaf bir sınav oldu. Zaten bunu adaylarımızın hepsi de kabul ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“Parkur bayağı zordu, ama sürenin altında bitirdim”

Sınava katılan adaylardan 21 yaşındaki Merve Beyaztepe,Harran Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü mezunu. İtfaiye eri alımını Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında gördüğünü belirten Beyaztepe,“Uygulama sınavı iyiydi, güzel geçti. Parkur benim için bayağı zordu,fakat 3 dakika 12 saniye ile kapatmayı başardım” dedi. Sınavdan önce günlerce parkurda çalıştığını söyleyen Beyaztepe, sınavın oldukça şeffaf yapıldığını belirterek,“Adaylar buraya gelip herkesi izleyebiliyorlar. Hiçbirşey kapalı bir odada olmuyor. O yüzden gayet şeffaftı. Bizi çalıştıran amirlerimize, hocalarımıza teşekkür ederim. Bizim üzerimizde çok emekleri var” ifadelerini kullandı.

“Sınavın şeffaf olması insanın güvenini sağlıyor”

Raşit Duranoğlu da Amasya Üniversitesi’nde Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü’nden mezun. 21 yaşındaki Duranoğlu, parkuru 2 dakika 47 saniyede bitirdi.Sınavı değerlendiren Duranoğlu,“Parkur zorluydu, ama geçtim. İtfaiye mesleğinin ne kadar zor olduğunu gösteren bir parkurdu” dedi. Sınavların açık alanda ve diğer adayların da görebileceği şekilde gerçekleşmesinin kendisine güven verdiğini söyleyen Duranoğlu,“Aslında buranın böyle şeffaf olması, görünür olması, kameraların kaydediyor olması; gerçekten insanın güvenini sağlıyor. İnsan parkura girerken daha da motive oluyor. Hakkım yenecek mi düşüncesi olmuyor. Başka yerlerde maalesef mülakatlar oluyor. Mülakatta da insanlar açıkçası ‘içeride ne oluyor, ne bitiyor, tanıdık mı, değil mi’ diye şüpheleniyor.Bu tarz olaylar olduğu için, diğer yerlere göre burası çok şeffaf ve iyiydi. Gerçekten insanların güvenini sağladı” ifadelerini kullandı.

Duranoğlu, sınav öncesi parkurda çalışma fırsatının verilmesinin de önemli olduğunu belirterek, “Bize burada güzel bir ortam ve her imkanı sağladılar. Parkuru deneme şansımız da oldu”dedi.

“Parkur profesyonel bir şekilde hazırlanmış”

Erdemli’nin Doğusandal Mahallesi’nden gelen Mustafa Çelik ise,Burdur’da Sivil Savunma ve İtfaiyecilik okumuş. Parkuru 2 dakika 20 saniyede bitiren Çelik, “Parkuru gerçekten profesyonel bir şekilde hazırlamışlar. Benim için kolaydı.Çünkü daha önce geldik, çalıştık.Deneme şansı verdiler. Memnunuz, adaletli bir sınav oldu” dedi.

Sınav süreci hakkında…

Atamaya esas puanın hesaplanması ise;adayın yazılı sınav sonucunun yüzde 40’ı ile uygulamalı sınav sonucunun yüzde 60’ı toplanıp, ortaya çıkan puanın yüzde 50’si alınarak, kpss puanın yüzde 50’si ile toplanarak belirlenecektir.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA