20 Nisan 2026 Pazartesi

11:05   MERSIN’DE DIJITAL KALKAN: ÇOCUKLAR SIBER ZORBALıĞA KARŞı ARTıK DAHA GÜÇLÜ!   10:32   MILYARLARCA DOLARLıK DEV HAMLE: KÖPRÜ VE OTOYOLLARDA YENI DÖNEM BAŞLıYOR!   10:30   MERSIN’DE ANNELERIN VE ÇOCUKLARıN YENI GÖZDESI: HUZURKENT ÇOCUK KAMPÜSÜ REKORA KOŞUYOR!   01:16   AVRUPA’NıN KRALIÇESI FENERBAHÇE OPET! DEV FINALDE GALATASARAY’ı DEVIRIP 3. KEZ ŞAMPIYON OLDU   01:10   SULTANLAR LIGI’NDE DEV FINAL: VAKıFBANK ŞAMPIYONLUK KUPASıNı KALDıRDı!   01:01   MADEN İŞÇILERININ YÜRÜYÜŞÜNDE DEV DESTEK: ’BIRLIKTE KAZANACAĞıZ!’   13:53   OKULLARDA GÜVENLIK VE TEMIZLIK KRIZI! GÜLCAN KıŞ: ’KAYNAK VAR, TERCIH FAIZ!’   11:30   ’ZEHIR GÖNDERDINIZ, KARARı SIZ VERIN!’ GIRESUNLU ESMA TEYZE’NIN MADEN İSYANı KEŞFET’I SALLADı!   10:20   ÇIFTÇININ ÇıĞLıĞı: ’BANKALAR ARTıK ORTAĞıMıZ OLDU!’ NIĞDE’DE ÜRETICI ÇıKMAZDA   09:51   MERSIN’DE KENDI İŞININ PATRONU OLMAK İSTEYENLER BURAYA! MERCEK ILE HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR   18:30   TRUMP’TAN İRAN’A HÜRMÜZ BOĞAZı MUHTıRASı! ’BIZE ŞANTAJ YAPAMAZLAR’   18:10   MADEN İŞÇILERI ANKARA KAPıSıNDA: ’BU DÜZEN KARA DÜZEN!’ CHP’LI KARASU’DAN SERT TEPKI   18:01   SIYASETIN GÜNDEMINE BOMBA GIBI DÜŞEN ’BÜYÜKELÇI’ ÇıKıŞı: FATIH ERBAKAN’DAN ÇOK SERT ’NOTA’ ÇAĞRıSı!   17:52   TARSUS’UN BIN YıLLıK LEZZET SıRLARı KAYıT ALTıNDA! SOFRALARıN VAZGEÇILMEZIYDI, ŞIMDI GELECEĞE MIRAS KALıYOR   16:40   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ATAŞEHIR OPERASYONU SONRASı ZEHIR ZEMBEREK AÇıKLAMA: ’İHALE BILE YAPMADı, NEYLE SUÇLAYACAKSıNıZ?’   16:09   MEB ÖNÜNDE TARIHI YÜRÜYÜŞ: "OKULLAR HAPISHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLEMEZ!" BAKAN TEKIN’E SERT İSTIFA ÇAĞRıSı   14:24   TÜRKIYE’NIN MART AYı KARNESI AÇıKLANDı: GAZETECILIK ’SUÇ’ SAYıLDı, ERIŞIM ENGELLERI REKOR KıRDı!   11:12   TÜRKIYE’DE BORÇ KRIZI ALARM VERIYOR: HER HANEYE BIR İCRA DOSYASı Mı DÜŞÜYOR?   09:10   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA DEV DALGA: 6 YENI TUTUKLAMA! TUTUKLU SAYıSı 8’E YÜKSELDI   02:30   ATAŞEHIR BELEDIYESI’NDE ŞAFAK OPERASYONU: ONURSAL ADıGÜZEL VE 18 KIŞI GÖZALTıNDA!  
 
     
   

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ SEÇİM GÜVENLİĞİ MERKEZİ 14 MAYIS’A HAZIR


Türkiye Barolar Birliği (TBB), 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için ülke genelinde oyların güvenliğini sağlamak ve yurttaşın iradesinin gerçeğe uygun şekilde sandıktan çıkmasına destek olmak amacıyla hazırlıklarını tamamladı.

 

Tarih : 9 Mayıs 2023 Salı 22:15   Okunma : 579

Türkiye Barolar Birliği (TBB), 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için ülke genelinde oyların güvenliğini sağlamak ve yurttaşın iradesinin gerçeğe uygun şekilde sandıktan çıkmasına destek olmak amacıyla hazırlıklarını tamamladı.

Bu kapsamda seçim günü ülke genelinde sandık güvenliğinin sağlanmasına katkı sunmak için Ankara’daki TBB yerleşkesinde bir “Seçim Güvenliği Merkezi” oluşturuldu.

Seçim hukukunda uzman avukatların, yurttaşlara ve sandık müşahitlerine gün boyu hukuki destek vereceği Seçim Güvenlik Merkezi, seçim güvenliğinin ihlal edildiğine yönelik tüm ihbarları değerlendirecek.

Seçim güvenliğinin ihlal edildiğine ilişkin ihbarlar yerinde ve hızlı müdahale için sorunun yaşandığı ildeki gönüllü avukatlarla ve seçim güvenliği merkezi kurmuş bulunan barolarla paylaşılacak.

TBB Seçim Güvenliği Merkezi’ne Türkiye’nin her yerinden 0312 988 16 70 (10hat) numaralı telefondan ulaşılabilecek.

Hukuki bilgi ve deneyimiyle her zaman yurttaşların yanında olan TBB, seçim sürecinde ilk olarak “Seçmenler İçin Hukuk Rehberi”ni yayınladı. 

Daha sonra yayımladığı, içinde görev kontrol listesi ile 33 ayrı konuda şikayet dilekçesi şablonunun yer aldığı “Müşahitler İçin Seçim Rehberi”ni hem dijital olarak hizmete sundu hem de Türkiye genelinde sandık görevlilerine dağıtılmak üzere 81 ilin Barolarına gönderdi. 

TBB bu süreçte, seçimlerde görev yapmak isteyen çok sayıda gönüllü avukata seçim mevzuatı eğitimi de verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA