29 Ağustos 2026 Cumartesi

12:30   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET VE BAĞıMSıZLıK EN ASLI GÖREVIMIZDIR’   12:15   GÜLNAR BILIM VE KÜLTÜRLE DÜNYAYA AÇıLıYOR! 9. ULUSLARARASı DEV ETKINLIK BAŞLADı   09:15   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKÇI’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı   09:10   TABULARı YıKAN KURS: MERSIN’DE MERCEK İLE YÜZDE 85 İSTIHDAM BAŞARıSı!   01:10   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE PROMOSYON SEVINCI: PERSONELE 44 BIN 500 TL ÖDEME!   01:08   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı,’CUMHURIYET DEĞERLERINE SAHIP ÇıKMAK EN BÜYÜK GÖREVIMIZ’   01:06   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: ’30 AĞUSTOS YENIDEN AYAĞA KALKAN BIR MILLETIN DESTANıDıR’   01:04   FILENIN SULTANLARı A GRUBU’NU İKINCI SıRADA TAMAMLADı: SON 16 TURUNDAKI RAKIBIMIZ AZERBAYCAN   01:03   MERSIN BAROSU BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR: “30 AĞUSTOS BAĞıMSıZLıĞıN SIMGESIDIR”   01:01   LÜTFI PARıLTı: ZAFER BIRLIK RUHUDUR   19:37   TOROSLAR BELEDIYESI ÜCRETSIZ FUTBOL OKULUNDA İLK DÖNEM TAMAMLANDı: 250 ÇOCUK SERTIFIKASıNı ALDı   19:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN NET 30 AĞUSTOS MESAJı: ’BAĞıMSıZLıĞıN BEDELINI UNUTMAMAK GELECEĞE BORCUMUZDUR’   19:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR TARıM VE TURIZMINE BÜYÜK DESTEK: GRUP YOLU 10 METREYE ÇıKARıLDı   19:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN 30 AĞUSTOS MESAJı: ’CUMHURIYET’E VE BAĞıMSıZLıĞıMıZA SAHIP ÇıKACAĞıZ’   19:25   GÖKYÜZÜNDE KıRMıZı ŞÖLEN: TÜRKIYE KANLı AY TUTULMASıNı KILITLENDI!   19:20   AKDENIZ’DE KALDıRıMLAR YAYALARA AÇıLıYOR! ZABıTADAN İŞGALE KARŞı KARARLı ADıM   19:08   AKDENIZ’IN KıYıSıNDA NEFES ALAN ALANLAR YENILENIYOR: KÜLTÜR PARK’A ÖZEL BAKıM   11:20   MEZITLI’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU: BAŞKAN TUNCER’DEN ANLAMLı ZAFER BAYRAMı MESAJı   10:46   MILYARLıK CIROYA MILYARLıK ZARAR! TARıM KREDI MARKETLERDE ÇÖKÜŞ: ŞUBELER KAPANıYOR, İŞÇILER ÇıKARıLıYOR   09:50   BINASı DA OTOBÜSÜ DE HALKıN BAĞıŞLARıYLA ALıNDı! YENİ PARTI GENEL MERKEZI 31 AĞUSTOS’TA KAPıLARıNı AÇıYOR  
 
     
   

SİNOPLU ZEYTİN SATICISI: "GÜNDE 80 TENEKE ZEYTİN SATARDIK, ŞİMDİ 10 TENEKEYİ ZOR GEÇİYORUZ"


Sinop`ta 20 yıldır zeytin satışı yapan Hasan Üçer, "Eskiden üç teneke zeytin alan, şimdi yarım kilogram, bir kilogram alıyor. Biz, bir günde 80 teneke zeytin satardık, şimdi 10 tenekeyi zor geçiyoruz. Aradaki farka bakın, 10 katı düşüş var" dedi. Zeytin almaya gelen Mutlu Gür ise "Artık yarım kilogram, yarım kilogram değil de hangisi daha çok acilse onu alıyorum mecburen. Çünkü zeytine benim haftalık ayırabileceğim bütçe, kafamda 50 TL`yi geçmemeli. O da maksimum" diye konuştu.

 

Tarih : 10 Mayıs 2023 Çarşamba 11:44   Okunma : 518

MUSTAFA USTA

Sinop`ta 20 yıldır zeytin satışı yapan Hasan Üçer, "Eskiden üç teneke zeytin alan, şimdi yarım kilogram, bir kilogram alıyor. Biz, bir günde 80 teneke zeytin satardık, şimdi 10 tenekeyi zor geçiyoruz. Aradaki farka bakın, 10 katı düşüş var" dedi. Zeytin almaya gelen Mutlu Gür ise "Artık yarım kilogram, yarım kilogram değil de hangisi daha çok acilse onu alıyorum mecburen. Çünkü zeytine benim haftalık ayırabileceğim bütçe, kafamda 50 TL`yi geçmemeli. O da maksimum" diye konuştu.

Sinop`ta zeytin satan Hasan Üçer, vatandaşların alım gücü azaldığı için işlerinde düşüş olduğunu söyledi. Hasan Üçer, şöyle konuştu.

"ARADAKİ FARKA BAKIN. 10 KATI DÜŞÜŞ VAR"

"20 yıldır zeytin satışı yapıyorum. Şu an zeytinin sürümünde, pazar piyasasında yüzde 70 düşüş var. Bizi kurtarmasa da başka işimiz olmadığı için mecburen bu işi yapıyoruz. Vatandaş tezgaha gelip almak istiyor, fakat bir türlü bütçesi el vermiyor. ‘Daha sonra` deyip gidiyorlar. O yüzden sürümler düşüyor. 250 gram, yarım kilogram isteyenler oluyor genelde. Eskiden üç teneke zeytin alan, şimdi yarım kilogram, bir kilogram alıyor. Biz, bir günde 80 teneke zeytin satardık, şimdi 10 tenekeyi zor geçiyoruz. Aradaki farka bakın, 10 katı düşüş var. Fiyatlar 10 katı olunca iniş de aşağı doğru hızlı oluyor."

"ZEYTİNE BENİM HAFTALIK AYIRABİLECEĞİM BÜTÇE 50 TL`Yİ GEÇMEMELİ"

Zeytin almaya gelen Mutlu Gür ise şunları söyledi:

"Zeytin fiyatları pahalı. Bir yıl önce pazar sepetini 150 TL`ye doldururken şimdi 400 TL`ye doluyor. Ne alacağınıza da bağlı ama bariz zeytin, peynir, pirinç fiyatları yükseldi. 15 TL`ye pirinç bulduğumuz zaman uygun diyorduk, ama artık 35 TL`ye uygun diyebiliyoruz. Alışverişi de ona göre seçerek yapmalıyız. Ekonominin durumu bu. Ben, zeytin almaya geldiğimde yarım kilogram bir cinsten, yarım kilogram farklı cinsten alıyordum. Yeşil zeytin siyah zeytinden daha uygundu, ama onların da fiyatları birbirine yaklaştı. Yarım kilogram yeşil, yarım kilogram siyah zeytin alıyorduk, ama artık fiyatlar iki katını aşmış. Üç katına doğru gidiyor. Artık yarım kilogram, yarım kilogram değil de hangisi daha çok acilse onu alıyorum mecburen. Çünkü zeytine benim haftalık ayırabileceğim bütçe, kafamda 50 TL`yi geçmemeli. O da maksimum. Eğer 2-3 gün daha zaman kazanabiliyorsak o zaman biraz daha erteliyoruz zeytin alma işini. Sadece zeytin değil. Diğer ürünler de var."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA