18 Nisan 2026 Cumartesi

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

SİNOPLU ZEYTİN SATICISI: "GÜNDE 80 TENEKE ZEYTİN SATARDIK, ŞİMDİ 10 TENEKEYİ ZOR GEÇİYORUZ"


Sinop`ta 20 yıldır zeytin satışı yapan Hasan Üçer, "Eskiden üç teneke zeytin alan, şimdi yarım kilogram, bir kilogram alıyor. Biz, bir günde 80 teneke zeytin satardık, şimdi 10 tenekeyi zor geçiyoruz. Aradaki farka bakın, 10 katı düşüş var" dedi. Zeytin almaya gelen Mutlu Gür ise "Artık yarım kilogram, yarım kilogram değil de hangisi daha çok acilse onu alıyorum mecburen. Çünkü zeytine benim haftalık ayırabileceğim bütçe, kafamda 50 TL`yi geçmemeli. O da maksimum" diye konuştu.

 

Tarih : 10 Mayıs 2023 Çarşamba 11:44   Okunma : 481

MUSTAFA USTA

Sinop`ta 20 yıldır zeytin satışı yapan Hasan Üçer, "Eskiden üç teneke zeytin alan, şimdi yarım kilogram, bir kilogram alıyor. Biz, bir günde 80 teneke zeytin satardık, şimdi 10 tenekeyi zor geçiyoruz. Aradaki farka bakın, 10 katı düşüş var" dedi. Zeytin almaya gelen Mutlu Gür ise "Artık yarım kilogram, yarım kilogram değil de hangisi daha çok acilse onu alıyorum mecburen. Çünkü zeytine benim haftalık ayırabileceğim bütçe, kafamda 50 TL`yi geçmemeli. O da maksimum" diye konuştu.

Sinop`ta zeytin satan Hasan Üçer, vatandaşların alım gücü azaldığı için işlerinde düşüş olduğunu söyledi. Hasan Üçer, şöyle konuştu.

"ARADAKİ FARKA BAKIN. 10 KATI DÜŞÜŞ VAR"

"20 yıldır zeytin satışı yapıyorum. Şu an zeytinin sürümünde, pazar piyasasında yüzde 70 düşüş var. Bizi kurtarmasa da başka işimiz olmadığı için mecburen bu işi yapıyoruz. Vatandaş tezgaha gelip almak istiyor, fakat bir türlü bütçesi el vermiyor. ‘Daha sonra` deyip gidiyorlar. O yüzden sürümler düşüyor. 250 gram, yarım kilogram isteyenler oluyor genelde. Eskiden üç teneke zeytin alan, şimdi yarım kilogram, bir kilogram alıyor. Biz, bir günde 80 teneke zeytin satardık, şimdi 10 tenekeyi zor geçiyoruz. Aradaki farka bakın, 10 katı düşüş var. Fiyatlar 10 katı olunca iniş de aşağı doğru hızlı oluyor."

"ZEYTİNE BENİM HAFTALIK AYIRABİLECEĞİM BÜTÇE 50 TL`Yİ GEÇMEMELİ"

Zeytin almaya gelen Mutlu Gür ise şunları söyledi:

"Zeytin fiyatları pahalı. Bir yıl önce pazar sepetini 150 TL`ye doldururken şimdi 400 TL`ye doluyor. Ne alacağınıza da bağlı ama bariz zeytin, peynir, pirinç fiyatları yükseldi. 15 TL`ye pirinç bulduğumuz zaman uygun diyorduk, ama artık 35 TL`ye uygun diyebiliyoruz. Alışverişi de ona göre seçerek yapmalıyız. Ekonominin durumu bu. Ben, zeytin almaya geldiğimde yarım kilogram bir cinsten, yarım kilogram farklı cinsten alıyordum. Yeşil zeytin siyah zeytinden daha uygundu, ama onların da fiyatları birbirine yaklaştı. Yarım kilogram yeşil, yarım kilogram siyah zeytin alıyorduk, ama artık fiyatlar iki katını aşmış. Üç katına doğru gidiyor. Artık yarım kilogram, yarım kilogram değil de hangisi daha çok acilse onu alıyorum mecburen. Çünkü zeytine benim haftalık ayırabileceğim bütçe, kafamda 50 TL`yi geçmemeli. O da maksimum. Eğer 2-3 gün daha zaman kazanabiliyorsak o zaman biraz daha erteliyoruz zeytin alma işini. Sadece zeytin değil. Diğer ürünler de var."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA