21 Aralık 2025 Pazar

17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”  
 
     
   

AHEF BAŞKANI KEMAL NOYAN: "BİRİNCİ BASAMAĞI GÜÇLÜ OLMAYAN TÜM SAĞLIK POLİTİKALARI ÇÖKECEKTİR"


Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Noyan, aile hekimlerinin artan maliyetler nedeniyle aile sağlığı merkezlerinin giderlerini ödemekte zorlandıklarını belirterek, “Unutmayın ki birinci basamağı güçlü olmayan tüm sağlık politikaları elbet çökecek, halk sağlığına ise telafisi zor zararlar verecektir” dedi.

 

Tarih : 23 Haziran 2023 Cuma 15:11   Okunma : 501

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Noyan, aile hekimlerinin artan maliyetler nedeniyle aile sağlığı merkezlerinin giderlerini ödemekte zorlandıklarını belirterek, “Unutmayın ki birinci basamağı güçlü olmayan tüm sağlık politikaları elbet çökecek, halk sağlığına ise telafisi zor zararlar verecektir” dedi.

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Noyan, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle aile hekimlerinin aile sağlığı merkezlerinin artan giderlerini karşılayamadığını belirtti. Noyan, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye`de aile hekimliği sisteminin devam edebilmesi için aile hekimlerine yapılan gider ödemelerinin ve hak edişlerin yükselen fiyatlarla orantılı olarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Noyan, aile hekimlerinin, aile sağlığı merkezlerinin, Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından yalnız bırakıldığını savundu.

“ONLARCA GİDER KALEMLERİNE ENDEKSLENMEYEN HESAPLAMA HATASI SEBEBİYLE AİLE SAĞLIĞI GİDER ÖDEMELERİ YETERSİZ KALMIŞTIR”

Noyan kira, aylık telefon, internet, elektrik, su, ısınma ve yakıt, kırtasiye ve temizlik sarf malzemeleri, tıbbi malzeme, tıbbi atık gideri, lisanslı yazılım kullanma ücretleri, AHBS aylık ücreti, iş yeri sigorta, muhasebeci, yangın tüpü, jeneratör bakım onarım, amortisman, yenileme, boya badana, inşaat, tamir gibi birçok giderin aile hekimleri tarafından karşılandığını ifade etti. Noyan, “Bu kadar çok gider kaleminde büyük oranlarda artış olmasına rağmen aile hekimlerine yapılan gider ödemeleri, memur hak ediş artış oranına endekslenmektedir. Yukarıda sayılan onlarca gider kalemlerine endekslenmeyen hesaplama hatası sebebiyle aile sağlığı gider ödemeleri yetersiz kalmıştır” dedi.

“BİRİNCİ BASAMAĞI GÜÇLÜ OLMAYAN TÜM SAĞLIK POLİTİKALARI ÇÖKECEKTİR”

Noyan, gider ödemeleri ve hak edişlere, aile sağlığı merkezlerinde yaşanan ekonomik sorunlara çözüm olacak düzeyde artış yapılması gerektiğini ifade ederek, aksi durumda aile hekimliği sisteminde var olan aksaklıkların daha da derinleşerek sistemi tamamen bitirecek noktaya geleceğini kaydetti. Noyan, “Unutmayın ki birinci basamağı güçlü olmayan tüm sağlık politikaları elbet çökecek, halk sağlığına ise telafisi zor zararlar verecektir” değerlendirmesini yaptı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA