26 Ekim 2024 Cumartesi

19:59   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN ANKARA’DAKI SALDıRıYA KıNAMA   19:56   AKDENIZ’DE YENI YOLLAR AÇıLıYOR, MEVCUT YOLLAR YENILENIYOR   19:51   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN ANKARA’DAKI TERÖR SALDıRıSıNA SERT TEPKI   16:26   İBB BAŞKANı EKREM İMAMOĞLU`NDAN YIĞIT BULUT`A TAZMINAT DAVASı   16:20   KESK EŞ BAŞKANı AHMET KARAGÖZ: "OHAL KHK`LERI ILE IŞINDEN EDILEN 2 BIN 521 KESK`LI HALA GÖREVINE IADE EDILMEDI"   16:01   TUSAŞ`A TERÖR SALDıRıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN MEDYA KURULUŞLARıNA TEPKI   15:21   CHP DıŞ POLITIKA DANıŞMA KURULU VE MILLI GÜVENLIK POLITIKALARı DANıŞMA KURULU TOPLANTıSı SONA ERDI   14:59   İSRAIL`IN GAZZE ŞERIDI`NE YÖNELIK BUGÜNKÜ HAVA SALDıRıLARıNDA EN AZ 58 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:29   GÜÇLENDIRME DESTEĞI BEKLEYEN DEPREMZEDELER ENDIŞELI   13:57   TUSAŞ`A TERÖR SALDıRıSı... AĞBABA`DAN ``GÜVENLIK ZAFIYETI`` TEPKISI   13:27   12 EYLÜL DARBESIYLE KAPATıLAN SİYO`NUN ÖĞRENCILERI, 50`NCI YAŞLARıNı KUTLAMAYA HAZıRLANıYOR   12:44   FATIH ERBAKAN: "BIZ, IDAM CEZASıNA MAHKUM OLMUŞ ELI KANLı BEBEK KATILI BIR TERÖRISTIN GAZI MECLISIMIZE ADıM DAHI ATMASıNı ASLA KABUL ETMIYORUZ"   12:18   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, 7. KAMP KARAVAN VE TINY HOUSE FUARı`NıN AÇıLıŞıNA KATıLDı   11:20   YANKı BAĞCıOĞLU: "CUMHURIYET DÜŞMANLARıNA INAT CUMHURIYETIMIZIN 101`NCI YıLıNı DAHA COŞKULU, DAHA BÜYÜK TÖRENLERLE KUTLAMAMıZ GEREKIR"   11:06   İSRAIL`IN GÜNEY LÜBNAN`A DÜZENLEDIĞI HAVA SALDıRıSıNDA 3 GAZETECI HAYATıNı KAYBETTI   10:42   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN 29 EKIM`E ÖZEL YÜZME YARıŞı   10:41   ALI YERLIKAYA: PKK/KCK-PYD/YPG YÖNELIK DÜZENLENEN "GÜRZ-20" OPERASYONLARıNDA 176 ŞÜPHELI TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU YAKALANDı   10:18   ÇIFTÇI DERTLI: "BU ÜRÜNLERDEN DE ARTıK PARA KAZANAMAZSAK TARLAMıZı SATACAĞıZ"   09:50   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT`TAN KAHVEHANE ZIYARETI   09:43   9`UNCU MERSIN CNR KITAP FUARı`NDA BÜYÜKŞEHIR STANDıNA YOĞUN ILGI  
 
     
   

TARSUS BELEDİYESİ, MANTAR ÜRETİM SERALARI İLE SEBZE MEYVE KURUTMA, PAKETLEME TESİSİNİ AÇTI


Tarsus Belediyesi, yapımını tamamladığı Mantar Üretim Seraları ve Meyve, Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi`ni hizmete açtı.

 

Tarih : 23 Eylül 2023 Cumartesi 16:17   Okunma : 356

Tarsus Belediyesi, yapımını tamamladığı Mantar Üretim Seraları ve Meyve, Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi`ni hizmete açtı.

Tarsus`a kazandırılan mantar üretim seraları, tarım sektörüne önemli katkı sağlıyor. Proje kapsamında düzenlenen mantar yetiştiriciliği kurslarının yanı sıra katılımcılara, girişimcilik eğitimleri, iş planı hazırlama ve finans kaynaklarına ulaşma gibi konularda da destek sağlanıyor.

Tesis, “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyonu için Girişimcilik Kapasitesinin İyileştirilmesi ENHANCER” Programı kapsamında alınan hibe ve “Mantar Yetiştiriciliği Kursu ve Ortak Kullanım Tesisleri” Projesi kapsamında hizmete açıldı.

ÜRETİCİLERE KURUTMA VE PAKETLEME TESİSİ İLE KATKI SUNULUYOR

Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan meyve/sebze kurutma ve paketleme tesisi, ortak kullanım tesisi olarak hizmet verecek. Tesiste bulunan kurutma ve paketleme makineleri, ürünlerin katma değerini yükseltmeye olanak tanıyor.

İSTİHDAMA BÜYÜK DESTEK

Ortak kullanım tesisi, konusunda uzmanlaşmış 5 personel istihdam ederek meyve-sebze kurutma ve paketleme konusunda hizmet sunuyor.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, bu projelerin kentin ekonomik büyümesine önemli katkı sağlayacağını ve istihdamı artıracağını belirtti.

Başkan Bozdoğan, “Tarsus`ta göreve geldiğimizden beri ısrarla vurguladığımız tek şey Tarsus öyle bir belediyeye sahip olmalı ki, eğiten bir belediye olmalı, üreten bir belediye olmalı ve sağlıklı, kültürlü bir kenti yaratabilmeli. Yeni nesil belediyecilikte bunu başarmamız gerekir diye ısrarla söylüyordum. Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından sürdürülebilir sosyoekonomik uyum için girişimcilik kapasitesinin artırılması projesi kabul görerek yüzde 90`ı da hibe şeklinde 115 bin Euro yaklaşık olarak da 3 milyon 300 bin liraya tekabül ediyor. 80 kursiyer ve 18 ay boyunca eğitim verecek iki adet 112 metrekarelik mantar serası, sebze ve meyve kurutma paketleme tesisi kurulacak” dedi.

“AMACIMIZ ÇİFTÇİYİ DESTEKLEMEK”

Başkan Bozdoğan, şöyle devam etti:

“Tesisteki amacımız birinci derecede sözleşmeli çiftçiyle çalışmaları kapsamında ücretsiz verdiğimiz fidelerden alınan ürünleri tekrar satın alarak çiftçiyi desteklemek. Satın alınan ürünleri mevsiminde kurutarak diğer belediyeler olsun, market zincirleri ve kendi halk marketlerimizde değerlendirmek. İkinci olarak ürünü kurutmak isteyen çiftçinin kazanamadığı bu dönemde ürünleri düşük bir bedel karşılığında kurutarak destek sağlamak.”

“84 TANE ATA TOHUMU ŞU AN ELİMİZDE MEVCUT”

Tarsus`ta önemli kazanımlar elde edildiğini belirten Başkan Bozdoğan, “Bu tür üreten yerler kente değer katacağı için çok mutluyum. Böylesine ciddi ekonomik sıkıntıların olduğu dönemde bir kent adına ne kadar önem taşıdığını hepiniz en az benim kadar biliyorsunuz. Süs bitkilerini bile Tarsus Belediyesi üretiyor. 84 tane ata tohumu şu an elimizde mevcut. Türkiye`nin hiçbir belediyesinde hiçbir kurumunda bu kadar değerli ata tohumuna sahip bir yer bulamazsınız” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA