20 Kasım 2025 Perşembe

22:32   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN KARDEŞI ARZU SEÇER İÇIN 3. GÜN MEVLIDI DÜZENLENDI   16:40   TOROSLAR’DA SPOR İÇIN BÜYÜK BULUŞMA: DAYANıŞMA GECESINE YOĞUN KATıLıM   16:35   İSTANBUL’DA ZEHIRLENEREK ÖLEN SERVET BÖCEK’IN CENAZESI BOLVADIN’DE DEFNEDILDI   16:33   ESRA TOKYAZ: AYŞE BENIM, BEN AYŞE’YIM. KENDIME BAKAMıYORUM, AYNALARA BAKAMıYORUM...   16:32   UKRAYNA CUMHURBAŞKANı ZELENSKI, ANıTKABIR’I ZIYARET ETTI   16:29   CHP’LI ASU KAYA, ŞIDDETE MARUZ BıRAKıLAN KADıNLARA YÖNELIK "SIYAH MEKTUPLAR" PROJESINI DUYURDU   16:28   NICOLAS CAGE’IN HZ. YUSUF KARAKTERINI CANLANDıRDıĞı "OĞUL" FILMI 21 KASıM’DA SINEMALARDA   16:27   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAKIKADA 51 BIN TL, SANIYEDE 853 TL HARCAYAN BIR YÖNETIM HALKTAN KOPMUŞTUR"   12:29   6 ARALıK’TA ANKARA’DA BÜYÜK BULUŞMA: YURTTAŞLAR BÜTÇE HAKKı IÇIN MEYDANDA   11:47   ŞIŞLI’DE KAYYUM KRIZI: 9 İŞÇI İŞTEN ÇıKARıLDı, BAŞKAN ŞAHAN’DAN SERT TEPKI   11:03   TÜRKIYE’DE BIR İLK: YENIŞEHIR BELEDIYESI ARı MERASıYLA EKOLOJIK TARıMDA ÖNCÜ OLDU   09:58   AHKİB, AVRUPA VE ORTA DOĞU’NUN GÜVENILIR MODA PARTNERI OLUYOR   09:50   AKDENIZ’DEN ABU DABI’YE: HATIP EMLEK DÜNYA ARENASıNDA   15:04   GELECEK PARTISI’NDEN ISTIFA EDEN BAĞıMSıZ İSTANBUL MILLETVEKILI DOĞAN DEMIR CHP’YE KATıLDı   15:02   ÖZDAĞ’DAN BAHÇELI’NIN "İMRALı’YA GITMEKTEN GOCUNMAM, ÇEKINMEM" AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:56   BAHÇELI: "ALıRıM YANıMA 3 ARKADAŞıMı KENDI IMKANLARıMıZLA İMRALı’YA GITMEKTEN BIR MASA ETRAFıNDA DA YÜZ YÜZE GELMEKTEN IMTINA ETMEM"   14:55   ÖZGÜR ÖZEL VE TÜLAY HATIMOĞULLARı HAKKıNDA DOKUNULMAZLıK DOSYASı TBMM BAŞKANLıĞı’NA GÖNDERILDI   14:51   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI, YARıN TÜRKIYE’YE GELIYOR   14:47   CHP, “ŞIMDI İKTIDAR ZAMANı” SLOGANıYLA 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A HAZıRLANıYOR   10:43   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KESINTISIZ SOKAK YENILEME HAMLESI  
 
     
   

TARSUS BELEDİYESİ, MANTAR ÜRETİM SERALARI İLE SEBZE MEYVE KURUTMA, PAKETLEME TESİSİNİ AÇTI


Tarsus Belediyesi, yapımını tamamladığı Mantar Üretim Seraları ve Meyve, Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi`ni hizmete açtı.

 

Tarih : 23 Eylül 2023 Cumartesi 16:17   Okunma : 511

Tarsus Belediyesi, yapımını tamamladığı Mantar Üretim Seraları ve Meyve, Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi`ni hizmete açtı.

Tarsus`a kazandırılan mantar üretim seraları, tarım sektörüne önemli katkı sağlıyor. Proje kapsamında düzenlenen mantar yetiştiriciliği kurslarının yanı sıra katılımcılara, girişimcilik eğitimleri, iş planı hazırlama ve finans kaynaklarına ulaşma gibi konularda da destek sağlanıyor.

Tesis, “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyonu için Girişimcilik Kapasitesinin İyileştirilmesi ENHANCER” Programı kapsamında alınan hibe ve “Mantar Yetiştiriciliği Kursu ve Ortak Kullanım Tesisleri” Projesi kapsamında hizmete açıldı.

ÜRETİCİLERE KURUTMA VE PAKETLEME TESİSİ İLE KATKI SUNULUYOR

Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan meyve/sebze kurutma ve paketleme tesisi, ortak kullanım tesisi olarak hizmet verecek. Tesiste bulunan kurutma ve paketleme makineleri, ürünlerin katma değerini yükseltmeye olanak tanıyor.

İSTİHDAMA BÜYÜK DESTEK

Ortak kullanım tesisi, konusunda uzmanlaşmış 5 personel istihdam ederek meyve-sebze kurutma ve paketleme konusunda hizmet sunuyor.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, bu projelerin kentin ekonomik büyümesine önemli katkı sağlayacağını ve istihdamı artıracağını belirtti.

Başkan Bozdoğan, “Tarsus`ta göreve geldiğimizden beri ısrarla vurguladığımız tek şey Tarsus öyle bir belediyeye sahip olmalı ki, eğiten bir belediye olmalı, üreten bir belediye olmalı ve sağlıklı, kültürlü bir kenti yaratabilmeli. Yeni nesil belediyecilikte bunu başarmamız gerekir diye ısrarla söylüyordum. Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından sürdürülebilir sosyoekonomik uyum için girişimcilik kapasitesinin artırılması projesi kabul görerek yüzde 90`ı da hibe şeklinde 115 bin Euro yaklaşık olarak da 3 milyon 300 bin liraya tekabül ediyor. 80 kursiyer ve 18 ay boyunca eğitim verecek iki adet 112 metrekarelik mantar serası, sebze ve meyve kurutma paketleme tesisi kurulacak” dedi.

“AMACIMIZ ÇİFTÇİYİ DESTEKLEMEK”

Başkan Bozdoğan, şöyle devam etti:

“Tesisteki amacımız birinci derecede sözleşmeli çiftçiyle çalışmaları kapsamında ücretsiz verdiğimiz fidelerden alınan ürünleri tekrar satın alarak çiftçiyi desteklemek. Satın alınan ürünleri mevsiminde kurutarak diğer belediyeler olsun, market zincirleri ve kendi halk marketlerimizde değerlendirmek. İkinci olarak ürünü kurutmak isteyen çiftçinin kazanamadığı bu dönemde ürünleri düşük bir bedel karşılığında kurutarak destek sağlamak.”

“84 TANE ATA TOHUMU ŞU AN ELİMİZDE MEVCUT”

Tarsus`ta önemli kazanımlar elde edildiğini belirten Başkan Bozdoğan, “Bu tür üreten yerler kente değer katacağı için çok mutluyum. Böylesine ciddi ekonomik sıkıntıların olduğu dönemde bir kent adına ne kadar önem taşıdığını hepiniz en az benim kadar biliyorsunuz. Süs bitkilerini bile Tarsus Belediyesi üretiyor. 84 tane ata tohumu şu an elimizde mevcut. Türkiye`nin hiçbir belediyesinde hiçbir kurumunda bu kadar değerli ata tohumuna sahip bir yer bulamazsınız” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA