4 Temmuz 2025 Cuma

15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:15   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU   09:55   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:30   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:20   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:10   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:25   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:59   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:51   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR   17:36   DÜNYA SAĞLıK HARITASıNDA BIR BAŞARı DAHA   17:25   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SÖZDE İKLIM YASASı TÜRKIYE’YE VE MERSIN’E İHANETTIR”   17:10   MESKİ İLE ASKİ ARASıNDA “BELEDIYE SU KARDEŞLIĞI PROTOKOLÜ” İMZALANDı   15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI   09:40   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR    17:30   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı  
 
     
   

TBMM`DE , "10 EKİM KATLİAMI ARAŞTIRILSIN" ÖNERGESİ AKP VE MHP TARAFINDAN REDDEDİLDİ


Yeşil Sol Parti`nin (YSP) 10 Ekim katliamının araştırılması için verdiği önergenin TBMM`de öne alınması önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi. 

 

Tarih : 10 Ekim 2023 Salı 19:22   Okunma : 462

Yeşil Sol Parti`nin (YSP) 10 Ekim katliamının araştırılması için verdiği önergenin TBMM`de öne alınması önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi. 

TBMM Genel Kurulu`nda YSP`nin, IŞİD`in 10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD`in Ankara Tren Garı`nda düzenlediği katliamın araştırılması için verdiği önergenin öne alınması önerisi görüşüldü.

YSP Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, katliamın araştırılmasının önüne 8 yıldır “AKP ve MHP iktidarının engel koyduğunu” belerterek, katliam yargılamasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Düşünmez, katliama ilişkin istihbari bilgilerin olduğuna dikkat çekerek, “Katliam birkaç şahsa yüklendi, faili meçhul bırakıldı, arkasındaki güçler açığa çıkarılmadı” dedi. Düşünmez, katliamın arkasındaki odakları ortaya çıkarmanın Meclis`in yükümlülüğü olduğunu vurgulayarak, “Geldiğimiz noktada, 8 yıldır denildiği gibi, yargı kendi işini yapıyor, Meclis de kendi işini yapsın şeklinde bir gerekçe ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu gerekçelerle önergelerimiz sürekli reddediliyor” diye konuştu. 

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, katliama ilişkin “Ankara katliamını da, Madımak katliamını da, Başbağlar`daki katliamı da kınıyoruz. Bu topraklardaki bütün acıları sahipleniyoruz” dedi. Şahin, meseleye ortak acı tarafından bakmak gerektiğini dile getirerek, “Siyaset, siyasi partiler, iktidarlar, muhalefet gelir geçer ama baki olacak olan bizim bu topraklarda yaşatacak olduğumuz kardeşliğimiz, dostluğumuzdur. Biz bu kardeşlik ve dostluk duygularını önemsiyoruz. Ortak acıları, sevinçleri birlikte yaşatabilirsek kardeş olacağımızın altını tekrar tekrar çiziyoruz” diye vurguladı. 

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, “10 Ekim Ankara Gar katliamı tüm güvenlik ve bürokrasinin gözleri önünde gerçekleşti. Katliamı gerçekleştiren canilerin istihbarat tarafından takip edildiği, canlı bomba ihbarının olduğu, katliam sorumluları istihbarat görevlileri ile katliam öncesinde ve sonrasında görüştüğü kamuoyuna yansıyan bilgilerdir. Katliamı gerçekleştiren IŞİD katilleri patlama malzemeleri ile binlerce kilometre yolu adeta elini kolunu sallayarak, herhangi bir kontrole tabi olmadan geçtiği bilinmektedir. O dönemin karanlığından, karanlık ve katliamda oy devşirmeye kalkanlar, bu katliama gereken tedbiri almayarak göz yumanlar, bu toplumun ve tüm halkımızın vicdanında mahkumdur” diye konuştu. 

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl katliamın emek, demokrasi ve barış için yola çıkanlara karşı düzenlendiğini kaydederek, “Hiçbir vahşet enine, boyuna araştırılmıyor. Sadece görünürde piyonlar var. Ama bu katliamın arka yüzünde kim var, kimle var, kimler sorumlu? Hiçbir zaman bu iktidar döneminde sorgulanmadı. Ateşini harladığınız o kirli savaşın suçluları geldi ve bu katliamı yaptı. Bu katliamlar bu ülkenin canını acıtıyor. Biz Türkiye`nin katliamlar ülkesi olarak anılmasını istemiyoruz” dedi. 

YSP önerisi, konuşmaların ardından yapılan oylamada AKP ve MHP`li milletvekillerinin oyları ile reddedildi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA