30 Aralık 2025 Salı

20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”   10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ  
 
     
   

DEM PARTİLİ BOZAN`IN, KOBANİ OLAYLARIYLA İLGİLİ ERDOĞAN`I HEDEF ALAN SÖZLERİNE, AKP`LİLER TEPKİ GÖSTERDİ


TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan Başkanlığı`nda toplandı. Partilerin grup önerilerinin ardından fahiş fiyatlar ve stokçuluğa ilişkin cezaları içeren kanun teklifinin maddelerinin görüşülmesine geçildi. Teklifin 6. madesinin görüşüldüğü sırada DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan`ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a ilişkin sözlerine AKP`lilerden tepki geldi.

 

Tarih : 21 Mayıs 2024 Salı 23:37   Okunma : 768

(ANKARA) - TBMM Genel Kurulu`nda DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan`ın, Kobani olaylarıyla ilgili Erdoğan`ı hedef alan sözlerine, AK Parti sıralarından tepki gösterildi. 

"Önce saraydan izin alın sonra konuşun"

Bozan, "O IŞİD ki iki Türk askerini diri diri yaktı. İşte bunlar unutulmayacak. Bu halk sizin kirliliklerinizi bu kumpas davasıyla daha net gördü. Siz IŞİD`den yana tavır tutarak Kobani düştü düşüyor dediniz, IŞİD`i, bahçenizde büyüttünüz, sofranızda ağırladınız. Kumpas davasında verdiğiniz kararla barbar IŞİD çetelerini ve taraflarını sevindirdiniz. Konuşmak için saraydan izin aldınız mı, önce saraydan izin alın sonra konuşun. Telefonlarınıza konuşabilirsiniz diye mesaj gelmedi" dedi. 

Bu sırada AKP sıralarından "Terbiyesiz, ahlaksız" sözleri yükseldi.

Bozan, "ilk ölüm olaylarının 7 Ekim`in ardından Muş`ta meydana geldi. Erdoğan `Kobani düştü düşüyor` dedikten sonra. Kobani olaylarını tahrik eden kişi Erdoğan`ın ta kendisidir. İşte bu gerçeğin burada söylenmesi zorunuza gidiyor. Sizin bir defa Kobani olaylarında kaç kişinin hayatını yitirdiğinden haberi yok" dedi.

Bozan`ın konuşmasının ardından AK Parti sıralarından "Sen kimsin Cumhurbaşkanı`na laf söylüyorsun" diye tepkiler gelmeye başladı. Milletvekillerini sakinleştirmeye çalışan TBMM Başkanvekili Adan, "Bu bağırtı ve çağırtıyla elde edilen netice nedir?" diyerek tartışmaların üzerine grup başkanvekillerine söz verdi.

"AK Parti bu davada müdahillik talebinde bulundu"

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Bu davada AK Parti müdahillik talebinde bulunmuştur ve kabul edilmiştir. Siz kendi fikrityatınızın sizi destekleyen veya sizin desteklediğiniz terör örgütünün kampanyasını Meclis Genel Kurulu`na taşıyorsunuz" dedi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, "siyaset kurumu konuşmayacak milletvekilleri konuşmayacak da kim konuşacak. Biz siyasetimizin gücünün farkındayız ama birileri bizim siyasetimizin gücünün farkında oldukları için bizi siyasetten meclisten yargı sopasıyla tasfiye etmeye çalışıyorlar. Siz davayı yolda bırakalı çok oldu. 16 Mayıs akşamında Ergenekoncuları, 28 Şubat`çıları bırakıp Kürtlere yüzlerce yıl ceza vererek davanızın Kürt düşmanlığı olduğunu açıkça ortaya koydunuz" diye konuştu.

"Erdoğan 1044 hakim ve savcının karşısında `bu karardan memnunuz` diyor"

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise, Zengin`in "görülmekte olan bir dava hakkında önerge verilemez, oturum yapılamaz" sözlerini doğru bularak, "Ama kendisine Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs Suçu`nu da hatırlatırım. Bu ne? Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan işliyor. Nerede sarayda... 1044 hakim ve savcının karşısında biz bu karardan memnunuz diyor. Cinayet iddiasında katillik iddiasından vazgeçiyor bu bir isyan girişimidir diyor" ifadelerini kullandı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA