18 Ekim 2026 Pazar

20:06   HASTANE BAHÇELERINDE SABAHLAYAN HASTALARA NEFES OLDU! MERSIN’DE 6 BIN 500 KIŞIYE ’SıFıR TL’LIK OTEL KONFORU   19:55   ABB CUMHURIYET YÜZME HAVUZU VE SPOR KOMPLEKSI AÇıLDı: ANKARA’DA DEV SPOR HAMLESI   19:46   SIYASETTE DENGELERI DEĞIŞTIRECEK ÇıKıŞ: ’1,5 YıL İÇINDE TARIHIN EN KRITIK DÖNÜM NOKTASıNA GELIYORUZ!’   19:32   CHP’LI ÖMER FETHI GÜRER’DEN MEDYA SEKTÖRÜ İÇIN MECLIS ARAŞTıRMA ÖNERGESI: ’BASıNDA GÜVENCESIZLIK OLAĞANLAŞTı’   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’TA İLHAM VEREN PROJE: ’HER MEKÂN BIR SANAT GALERISI’   20:36   MUĞLA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı AHMET ARAS CHP’DEN AYRıLDı! GÖREVINE BAĞıMSıZ DEVAM EDECEK   18:22   MERSIN’DE VAHAP SEÇER MESAJı: BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN İLK AÇıKLAMALAR   08:59   1 MILYAR AVROLUK FON İDDIASı ÇALKALANıYOR! GAZETECI MURAT AĞıREL EMNIYET’E GÖTÜRÜLDÜ   07:39   VAHAP SEÇER’DEN TBB BAŞKAN VEKILLIĞINE SEÇILEN AYŞE ÜNLÜCE’YE DESTEK MESAJı: ’DEMOKRASIYI SAVUNACAĞıZ’ ALTERNATIF 3 (KıSA & DINAMIK): TBB’DE SEÇIM SONRASı   04:55   TRABZONSPOR, UEFA KONFERANS LIGI’NE GALIBIYETLE BAŞLADı: KUPS KUOPIO’YA DEPLASMANDA GOL YAĞMURU!   04:29   ALMANYA’DA NEFES KESEN GECE! BEŞIKTAŞ, HOFFENHEIM DEPLASMANıNDA HYEON-GYU OH İLE GÜLDÜ: 3-2   02:26   TBB’DE KRITIK SEÇIM SONRASı MERSIN’DEN İLK AÇıKLAMA: ’EMANETE SıKı SıKı SARıLıP TESLIM EDECEĞIZ!’   22:15   TBB BAŞKAN VEKILI AYŞE ÜNLÜCE OLDU! İŞTE KRITIK SEÇIMIN DETAYLARı VE OY SONUÇLARı   19:06   GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN TBB SEÇIMI VE VAHAP SEÇER AÇıKLAMASı: ’GÖREVI HıZ KESMEDEN SÜRDÜRECEĞIZ’   17:25   ’ESKIDEN BIR HASATLA DÜĞÜN YAPıLıRDı...’ TOROSLAR’DA KADıN ÇIFTÇININ SÖZLERI TARLAYA DAMGA VURDU!   17:03   BRÜKSEL’DEN TÜRKIYE SIYASETINI SARSACAK KARAR! CHP ASKıYA ALıNDı, YENI PARTI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI   16:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT TEPKI: ’BU MILLET SANDıĞA EL UZATANıN O ELINI KıRAR!’   16:42   AZIZ KOCAOĞLU’NDAN SIYASETTE RADIKAL HAMLE! YENI PARTI İZMIR İL BAŞKANLıĞıNA ADAY OLDU   14:37   SIYASETTE FLAŞ GELIŞME! MURAT KARAYALÇıN CHP’DEN İSTIFA ETTI: İŞTE YENI ADRESI   13:29   MERSIN BÜYÜKŞEHIR VE MESKİ’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ PREZANTASYONU: KRIZ MASASı KURULDU!  
 
     
   

Gamze Taşcıer: "Vergi aflarıyla Hazineyi boşaltan iktidar eczacıları hedef gösteriyor"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, eczanelere yapılan denetimlerde kesilen cezaları eleştirdi. Taşcıer, "Eczacılar yüksek enflasyonun, fahiş fiyatların ve devasa bütçe açığının sorumlusu değildir. Vergi aflarıyla Hazineyi boşaltan iktidar eczacıları hedef gösteriyor. Takdir edilmesi gereken eczacıların baskın yaparcasına gerçekleştirilen denetimlerle cezalandırılması ahlaki ve vicdani değildir" dedi.

 

Tarih : 14 Ağustos 2024 Çarşamba 11:01   Okunma : 907

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, eczanelere yapılan denetimlerde kesilen cezaları eleştirdi. Taşcıer, "Eczacılar yüksek enflasyonun, fahiş fiyatların ve devasa bütçe açığının sorumlusu değildir. Vergi aflarıyla Hazineyi boşaltan iktidar eczacıları hedef gösteriyor. Takdir edilmesi gereken eczacıların baskın yaparcasına gerçekleştirilen denetimlerle cezalandırılması ahlaki ve vicdani değildir" dedi.

CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, vergi denetmenlerince serbest eczanelere yönelik yapılan denetimler sonucu kesilen yüksek cezalarla ilgili açıklama yaptı. İktidarın eczacıları hedef gösterdiğini ifade eden Taşcıer, şunları söyledi:

"185 yıldır halk sağlığı için büyük fedakarlıklarla çalışan, pandemiyle mücadelede ‘Eczacı varsa hayat var` anlayışıyla ön cephede yer alan, sağlıklı yaşam hakkını savunan ve şifa dağıtan birinci basamak sağlık hizmeti sunucusu Eczacılar yüksek enflasyonun, fahiş fiyatların ve devasa bütçe açığının sorumlusu değildir. Vergi aflarıyla Hazineyi boşaltan iktidar eczacıları hedef gösteriyor. Takdir edilmesi gereken eczacıların baskın yaparcasına gerçekleştirilen denetimlerle cezalandırılması ahlaki ve vicdani değildir.

Eczacılar halk sağlığı için ön cephede çalışan, pandemi ile mücadelede gösterdiği büyük fedakarlıkla vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabildiği en yakın ve güvenilir birinci basamak sağlık hizmeti sunucularıdır. Ne var ki, kamucu sağlık sistemine topyekun savaş açan AKP iktidarı, uyguladığı politikalarla sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün katlandığı ülkemizde eczacıları ve eczane çalışanlarını hedef göstermeye devam ediyor. `Şafak Baskınları`nı andırır yöntemlerle eczanelere yapılan vergi denetimleri ve kesilen fahiş cezalar bunun son örneğidir.

"Bugün her iki eczaneden biri kapanma noktasındadır"

Toplumun tüm kesimlerini etkileyen enflasyon eczacıları da silindir gibi ezmektedir. Bugün her iki eczaneden biri kapanma noktasındadır. İlaç yokluğu had safhaya ulaşmış, halk sağlığı büyük tehlike altındadır. Peki hükümet ne yapıyor? Her ay yapılan SGK ödemeleri nedeniyle vergisini kaynağında veren ve borcu olmayan nadir meslek grupları arasında yer alan eczacılara adeta savaş açıyor. Her yıl rutin biçimde gerçekleştirilen vergi denetimlerinin bu yıl baskın yaparcasına gerçekleştirilmesi ve eczacıların vergi kaçakçısı gibi gösterilmesini kabul etmiyoruz. Meslek onurunu inciten, ahlak ve vicdanla bağdaşmayan bu uygulamaya derhal son verilmesini talep ediyoruz.

"İktidar kendi sorumluluğunu gizleme çabasında"

İktidar başarısız olduğu enflasyonla mücadelede çeşitli sektörleri ve meslek gruplarını hedef göstererek kendi sorumluluğunu gizleme çabasında. Gıda enflasyonunu zincir marketlere fatura eden iktidar şimdi de vergi kayıplarının sorumlusu olarak eczaneleri gösterme çabasındadır. Oysa enflasyonun tarihi zirveye ulaştığı 2023 yılında yandaş şirketlerin 660 milyar lira vergi borcunu bir kalemde silen, 2024 bütçesinde ise ‘vergi indirimi, muafiyet, istisna` adı altında 2 trilyon 210 milyar TL`lik vergiden vazgeçen de bizzat AKP iktidarıdır. Ne var ki, şahsım devleti dün yaptığı haksız vergi kıyaklarını bugün eczanelerden tahsil etmeye çalışıyor."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA