30 Aralık 2025 Salı

21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”   10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!  
 
     
   

CHP’li Gülcan Kış’tan TBMM’de Hukuk Eleştirisi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi’nin 9. maddesi üzerine yaptığı konuşmada, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarını sert sözlerle eleştirdi. Gülcan Kış, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve liyakat ilkelerine vurgu yaparak, teklifin bu değerlerden uzak olduğunu ifade etti.

 

Tarih : 16 Ocak 2025 Perşembe 13:21   Okunma : 923

“AKP’nin Hukuk Anlayışı Üstünlerin Hukukudur”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, iktidarın 23 yıllık hukuk anlayışını eleştirerek, “Hukukun üstünlüğüyle yola çıkan iktidarınız, üstünlerin hukukuna teslim olmuş durumdadır. Hukuk, işinize geldiğinde kullandığınız, işinize gelmediğinde ise kaldırıp attığınız bir aparat olmuştur,” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Anayasa Mahkemesinin kararına uymuyorum ve saygı da duymuyorum” sözlerini hatırlatan Gülcan Kış, iktidarın hukuku kendi çıkarlarına göre şekillendirdiğini söyledi.

“Yargının Bağımsızlığı Gölgeleniyor”

Gülcan Kış, teklifin 9. maddesine ilişkin değerlendirmesinde, Adalet Akademisinde görev yapacak hâkim, savcı ve personelin atanma süreçlerinde liyakat ve şeffaflığın tamamen yok sayıldığını belirtti. “Meslekte beş yılını doldurmuş hâkim ve savcılar herhangi bir şarta bakılmaksızın Bakan tarafından doğrudan atanabiliyor. Bu düzenleme, yargının bağımsızlığına gölge düşürmektedir,” dedi.

“Bu Meclis Noter Makamı Değildir”

Tekliflerin Meclis’e dayatıldığını ve millet iradesinin gasp edildiğini ifade eden Gülcan Kış, “Bu Meclis, yürütmenin kararlarını onaylayan bir noter makamı değildir ve de olmamalıdır,” diyerek AKP’nin yasama süreçlerini eleştirdi. Ayrıca milletvekillerinin yasa tekliflerini düzenleyici etki analizinden muaf tutan 2022 tarihli yönetmeliğin yasama yetkisine açık bir saldırı olduğunu vurguladı.

“Baskıcı Rejim İnşa Ediliyor”

Gülcan Kış, AKP iktidarını yargıyı siyasi bir araç hâline getirmekle suçladı. “Seçimle alamadığınız belediye başkanlıklarını hedef almanız, basın önünde gözaltı şovları yapmanız, toplumda korku yaratma çabanız asla başarılı olamayacaktır,” dedi.

“CHP Olarak Adaleti Tesis Edeceğiz”

Konuşmasının sonunda Gülcan Kış, CHP’nin iktidarında adaletin ve demokrasinin yeniden tesis edileceğini belirterek, “Yargı kişisel hırsların ve siyasal hesapların aracı değil, adaletin teminatıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın hakkını ve hukukunu savunmaya devam edeceğiz,” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA