21 Kasım 2025 Cuma

22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:04   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:55   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:30   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:59   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:56   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı   16:12   İSRAIL, ATEŞKESE RAĞMEN GAZZE’YE SALDıRıLARıNA DEVAM EDIYOR   16:06   BÖCEK AILESININ ÖLÜMÜ... PAKISTANLı RESEPSIYONIST OLAYA DAIR KONUŞTU   10:03   “MERCAN BILIM MERKEZI ARA TATILDE REKOR KıRDı: 900’DEN FAZLA ÇOCUK BILIMLE BULUŞTU”   09:29   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıK VE GÜVENLIK İÇIN KÖŞE BUCAK ÇALıŞMA   09:24   AKDENIZ’DE 400 KURSIYER KAHVALTıDA BULUŞTU   09:17   115 MILYAR LIRALıK YATıRıM DEVAM EDIYOR: UYSAL, MERSIN İÇIN YENI PROJELERI SıRALADı   09:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN DIYABET FARKıNDALıĞı: PERSONELIN ŞEKERI ÖLÇÜLDÜ  
 
     
   

CHP’li Gülcan Kış’tan TBMM’de Hukuk Eleştirisi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi’nin 9. maddesi üzerine yaptığı konuşmada, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarını sert sözlerle eleştirdi. Gülcan Kış, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve liyakat ilkelerine vurgu yaparak, teklifin bu değerlerden uzak olduğunu ifade etti.

 

Tarih : 16 Ocak 2025 Perşembe 13:21   Okunma : 891

“AKP’nin Hukuk Anlayışı Üstünlerin Hukukudur”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, iktidarın 23 yıllık hukuk anlayışını eleştirerek, “Hukukun üstünlüğüyle yola çıkan iktidarınız, üstünlerin hukukuna teslim olmuş durumdadır. Hukuk, işinize geldiğinde kullandığınız, işinize gelmediğinde ise kaldırıp attığınız bir aparat olmuştur,” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Anayasa Mahkemesinin kararına uymuyorum ve saygı da duymuyorum” sözlerini hatırlatan Gülcan Kış, iktidarın hukuku kendi çıkarlarına göre şekillendirdiğini söyledi.

“Yargının Bağımsızlığı Gölgeleniyor”

Gülcan Kış, teklifin 9. maddesine ilişkin değerlendirmesinde, Adalet Akademisinde görev yapacak hâkim, savcı ve personelin atanma süreçlerinde liyakat ve şeffaflığın tamamen yok sayıldığını belirtti. “Meslekte beş yılını doldurmuş hâkim ve savcılar herhangi bir şarta bakılmaksızın Bakan tarafından doğrudan atanabiliyor. Bu düzenleme, yargının bağımsızlığına gölge düşürmektedir,” dedi.

“Bu Meclis Noter Makamı Değildir”

Tekliflerin Meclis’e dayatıldığını ve millet iradesinin gasp edildiğini ifade eden Gülcan Kış, “Bu Meclis, yürütmenin kararlarını onaylayan bir noter makamı değildir ve de olmamalıdır,” diyerek AKP’nin yasama süreçlerini eleştirdi. Ayrıca milletvekillerinin yasa tekliflerini düzenleyici etki analizinden muaf tutan 2022 tarihli yönetmeliğin yasama yetkisine açık bir saldırı olduğunu vurguladı.

“Baskıcı Rejim İnşa Ediliyor”

Gülcan Kış, AKP iktidarını yargıyı siyasi bir araç hâline getirmekle suçladı. “Seçimle alamadığınız belediye başkanlıklarını hedef almanız, basın önünde gözaltı şovları yapmanız, toplumda korku yaratma çabanız asla başarılı olamayacaktır,” dedi.

“CHP Olarak Adaleti Tesis Edeceğiz”

Konuşmasının sonunda Gülcan Kış, CHP’nin iktidarında adaletin ve demokrasinin yeniden tesis edileceğini belirterek, “Yargı kişisel hırsların ve siyasal hesapların aracı değil, adaletin teminatıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın hakkını ve hukukunu savunmaya devam edeceğiz,” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA