21 Mart 2025 Cuma

11:01   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAKANLAR YERLIKAYA VE TUNÇ`A: "DEMOKRATIK BIÇIMDE, YAKıP YıKMADAN SOKAKLAR BIZIMDIR"   10:29   BURHANETTIN BULUT: "19 MART DARBESI`YLE 14 BIN 469 LIRA YANI 411 DOLAR OLAN EN DÜŞÜK EMEKLI MAAŞı DOLAR KURUNUN 38 LIRAYA ÇıKMASı SONUCU 380 DOLARA DÜŞTÜ"   10:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, SARAÇHANE`DE IKINCI KEZ SABAHLADı   10:15   GÜL ÇIFTÇI, İMAMOĞLU`NUN MESAJıNı PAYLAŞTı: “ÇOCUKLARıMıZıN VE GENÇLERIMIZIN GÖNDERECEĞI DUYGU VE DÜŞÜNCELER, ÜLKEMIZIN GÜZEL YARıNLARıNıN TEMINATı OLACAKTıR”   09:59   ALI YERLIKAYA: "DÜN GECE DÜZENLENEN GÖSTERILERDE 16 POLISIMIZ YARALANMıŞTıR"   09:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SOSYAL POLITIKALAR OFISI, 27 BELEDIYEYE AKTARıM YAPTı   08:47   GAZETECI İSMAIL SAYMAZ, İSTANBUL ADLIYESI`NE SEVK EDILDI   03:34   BIRÇOK ILDE EKREM İMAMOĞLU IÇIN DESTEK EYLEMI DÜZENLENDI.. İL IL YAŞANANLAR ŞÖYLE   02:40   TÜRKIYE A MILLI FUTBOL TAKıMı, MACARISTAN`ı 3-1 MAĞLUP EDEREK RÖVANŞ IÇIN AVANTAJ SAĞLADı   20:19   MERSIN ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERINDEN OTURMA EYLEMI   14:55   ALI MAHIR BAŞARıR,SANDıĞA, IRADENIZE KELEPÇE VURULUYOR, BU ÜLKEYI TEK ADAMA TESLIM ETMEYIN   12:51   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER: "KADıNLARıN VE ÇOCUKLARıN 24 SAAT GÜVENLE KULLANABILECEĞI BIR SAHIL ŞERIDI OLUŞTURACAĞıZ"   12:46   CHP`LI KıŞ, İMAMOĞLU`NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNıN ARDıNDAN EKONOMIDEKI OLAĞANDıŞı HAREKETLILIĞI BAKAN ŞIMŞEK`E SORDU: BÜYÜK ÖLÇEKLI IŞLEMLERLE ILGILI INCELEME BAŞLATıLMıŞ MıDıR?   10:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ANAMURLULARı RAMAZAN SOFRASıNDA BULUŞTURDU   10:08   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI IKLIM EYLEM PLANı HAZıRLıYOR   09:26   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ILERI YAŞTAKI VATANDAŞLAR IÇIN HIZMETLERI SÜRÜYOR   09:09   CANAN GÜLLÜ: BUGÜN YAŞANANLAR, YıLLARDıR INŞA EDILEN BU HUKUKSUZLUĞUN DEVAMıDıR   08:51   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: ``DEMOKRASIDEN, ADALETTEN YANA OLAN HERKESI SARAÇHANE`YE DAVET EDIYORUZ``   08:18   YERLERINE KAYYUM ATANAN VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARı: "İMAMOĞLU BAŞTA OLMAK ÜZERE GÖZALTıNA ALıNANLARı DERHAL SERBEST BıRAKıN"   08:08   AKSARAY`DA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRILDI: 20 YARALı  
 
     
   

‘Sessizce Yürüyor, Acılara Ses Oluyoruz!’


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve 6 Şubat Yaşam Derneği, 6 Şubat depremlerinin 2. yıl dönümünde anlamlı bir anma etkinliği düzenledi. ‘Sessizce Yürüyor, Acılara Ses Oluyoruz!’ sloganıyla yapılan programda, hayatını kaybedenler için ‘Sessiz Yürüyüş’ ve ‘Anma Töreni’ gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer de yürüyüşe katılarak, depremde hayatını kaybedenleri andılar.

 

Tarih : 7 Şubat 2025 Cuma 01:34   Okunma : 361

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve 6 Şubat Yaşam Derneği, 6 Şubat depremlerinin 2. yıl dönümünde anlamlı bir anma etkinliği düzenledi. ‘Sessizce Yürüyor, Acılara Ses Oluyoruz!’ sloganıyla yapılan programda, hayatını kaybedenler için ‘Sessiz Yürüyüş’ ve ‘Anma Töreni’ gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer de yürüyüşe katılarak, depremde hayatını kaybedenleri andılar.

Duygusal Anlar Yaşandı

Anma yürüyüşü, Adnan Menderes Bulvarı’ndan başladı. Katılımcılar, ellerinde karanfiller, meşaleler ve kokartlarla sessizce yürüdü. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, arama-kurtarma köpekleriyle katılımcılara eşlik etti. Yürüyüş sırasında, bir grup vatandaş cep telefonlarının ışıklarını yakarak bir dayanışma görüntüsü oluşturdu. Sahil boyunca ışıklandırmalar kapalı tutuldu, katılımcılar, ellerindeki karanfilleri, mumlarla süslenmiş anma platformuna bırakarak, depremin 2. yılına saygılarını sundular.

Başkan Seçer: "Acılardan Büyük Dersler Çıkarmalıyız"

Konuşmasında depremde hayatını kaybedenleri anan Başkan Seçer, yaşanan felaketin, Türk milletinin afet günlerinde nasıl birleştiğini gösterdiğini belirtti. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin deneyimiyle, bu tür bir afetin doğru şekilde yönetilememesinin önemli bir ders olduğunu ifade etti. “Bu felaket, hem mevcut iktidarın hem de yerel yönetimlerin, gelecekteki acılardan ders çıkarmaları gerektiğini gösterdi,” diyen Seçer, şunları ekledi: “Bu acı, yalnızca bugünü değil, geleceği de unutmamızı sağlayan bir uyarıdır.”

Mersinliler Depremzedelere Kucak Açtı

Seçer, Mersin’in depremden etkilenen bölgelere en yakın il olduğunu ve Mersin halkının ilk günden itibaren depremzedelere büyük bir destek sunduğunu belirtti. “Mersin halkı, bu olağanüstü dönemde, depremzedelere sıcak bir yuva sundu ve hiçbir kardeşimizi açta, açıkta bırakmadı,” dedi.

“Depremzedeler Artık Ailemizdir”

Başkan Seçer, Mersin'de yaşayan 60 binden fazla depremzedenin, sadece misafir değil, artık Mersinli birer aile bireyi olduğunu vurguladı. “Depremzedeler bizim için artık birer Mersinli, ailemizin bir parçası olarak kabul ediyoruz ve onlarla gurur duyuyoruz,” ifadelerini kullandı.

Mersin, Afet Riski Taşıyan Bir Bölge

Mersin’in, sadece deprem değil; tsunami, orman yangınları, sanayi kaynaklı patlamalar ve sel gibi afetlerle de risk taşıyan bir bölge olduğunu belirten Seçer, bu tür olaylara karşı hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekti. Mersin’in afetlere karşı dirençli bir şehir olabilmesi için Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’nı kurduklarını söyledi.

Afet Riski Taşıyan Yapılar İçin Dönüşüm Çalışmaları

Seçer, afet riski taşıyan konutların dönüşümünü hızlandıracaklarını belirterek, bu konuda imar değişiklikleri ve yenileme projeleri üzerinde çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

“Afetlerin Felakete Dönüşmemesi İçin Tedbirli Olmalıyız”

Seçer, afetlerin önlenemeyeceğini ancak felakete dönüşmemesi için doğru önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. “Binalarda ranttan önce insan sağlığını düşünmeliyiz,” dedi.

İktidara Çağrı: "Depremzedelerin Hızla Normal Yaşantısına Dönmesi İçin Adım Atılmalı"

Seçer, deprem bölgesindeki vatandaşların eski hayatlarına dönebilmesi için iktidara çağrıda bulundu. "Hem yerel yönetimler hem merkezi hükümet üzerine düşeni yaparsa ülkemiz daha saygın bir hale gelir," dedi.

6 Şubat Yaşam Derneği Başkanı Dr. Çiğdem Şanlıalp’ten Teşekkür

6 Şubat Yaşam Derneği Başkanı Dr. Çiğdem Şanlıalp, depremde yaşanan birlik ve dayanışmayı hatırlatarak, tüm Mersin halkına ve sahada emek veren Başkan Seçer’e teşekkürlerini sundu. "Biz unutmayacağız, unutturmayacağız," dedi.

Anma Etkinliği Sonunda Depremzededen Başkan Seçer’e Anlamlı Hediyeler

Anma programı sonunda, Mersin’de 2 yıldır yaşayan depremzede 9 yaşındaki Asya Yamanel, Başkan Seçer’e karanfil hediye etti. Etkinlik, duygu dolu anlarla ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi.

Mersin’de Depremzedeler İçin Dua Edildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından, Mersin Akbelen Mezarlığı ve Tarsus Şehir Mezarlığı’nda hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okutuldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA