14 Kasım 2025 Cuma

16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”   01:49   TÜRK SANAT MÜZIĞININ EFSANE SESI MUAZZEZ ABACı, 78. YAŞ GÜNÜNDE HAYATA VEDA ETTI   16:10   “ZAFER PARTISI: YERLI SANAYI VE TARıMı İTHALATA TESLIM ETMEYECEĞIZ”  
 
     
   

CHP`li İlgezdi, müzik yasağına karşı açtığı davayı kazandı... İlgezdi: "Olan 13 ay yasaklarla boğuşan müzisyenlerimize ve mekanlarda çalışanlara oldu"


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, koronavirüs tedbirleri kalktığı halde 10 Mayıs 2022`de gece 01.00`den sonra müzik yasağı genelgesinin iptali için açtığı davayı kazandı. İlgezdi, konuya ilişkin, “Mahkeme yürütmeyi daha yeni durdurdu. Ancak olan 13 ay yasaklarla boğuşan müzisyenlerimize ve mekanlarda çalışanlara oldu” dedi.

 

Tarih : 12 Şubat 2025 Çarşamba 09:47   Okunma : 557

(ANKARA) - CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, koronavirüs tedbirleri kalktığı halde 10 Mayıs 2022`de gece 01.00`den sonra müzik yasağı genelgesinin iptali için açtığı davayı kazandı. İlgezdi, konuya ilişkin, "Mahkeme yürütmeyi daha yeni durdurdu. Ancak olan 13 ay yasaklarla boğuşan müzisyenlerimize ve mekanlarda çalışanlara oldu" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, koronavirüs tedbirleri kalkmasına rağmen İçişleri Bakanlığı`nın 10 Mayıs 2022 tarihinde gece 01.00`den sonra müzik yasağı ile ilgili genelge çıkarmasına karşı dava açmıştı. Genelgenin iptali için açtığı davayı kazanan İlgezdi, yayımladığı videolu açıklamada şunları kaydetti:

"Geç gelen adalet adalet değildir. Pandemide hiç iş yapamayan müzisyenlerimiz için tedbirler kalktıktan sonra gece 1`den sonra müzik yasağı konmuştu. Bu haksız uygulama için yürütmeyi durdurma talebim yeni sonuçlandı. Mahkeme yürütmeyi daha yeni durdurdu. Ancak olan 13 ay yasaklarla boğuşan müzisyenlerimize ve mekanlarda çalışanlara oldu. Müzisyenlerimiz evlerine ekmek götüremezken, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamazken, 13 ayları keyfi bir kararla, kanunsuzca heba oldu.

"Müzisyenler 13 ay boyunca haksız ve hukuksuz şekilde işlerini yapamadılar"

9 Nisan 2022`de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile koronavirus tedbirleri kaldırıldı. Ancak İçişleri Bakanlığı, yetki alanı dışında olmasına rağmen 10 Mayıs 2022`de gece 1`den sonra müzik yasağı ile ilgili genelge çıkardı. Bu haksız uygulamayı derhal Danıştay`a taşıdık. Gece 1 yasağı 23 Haziran 2023`te kaldırıldı. Bu yasağın haksızca alınmış bir karar olduğuna ise mahkeme anca karar verebildi. Yani müzisyenler 13 ay boyunca haksız ve hukuksuz şekilde işlerini yapamadılar.

"Bu süreçte iktidar müzisyenleri unuttu"

Müzik yasakları yüzünden sanatçılar, işletme çalışanları evlerine ekmek götüremedi. İktidar ise müzisyenlere ve sektöre hiçbir destek yapmadı. Müzik susmasın etkinliği 2020 aralıkta ortaya çıktı ancak müzisyenlere cep harçlığı gibi rakamlar ödendi. Bu süreçte iktidar müzisyenleri unuttu. Mekanlarda sınırlı açılmalar yapıldığında da müzik yasağı sürdü. Bu müzik yasağının hukuksuz olduğu bugün Danıştay tarafından kabul edildi. Ama bu kadar geç gelen bir adalet olabilir mi? Eğer biz davayı açtığımızda yürütmeyi durdursalardı müzisyenler 13 ay gece 1 yasağı ile karşı karşıya olmayacaktı."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA