12 Aralık 2025 Cuma

13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN DOSTU KENT’ POLITIKALARıNDA SAĞLAM ADıMLAR   16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK  
 
     
   

İstanbul Valiliği’nden skandal bir karar daha..


İstanbul Valiliği, Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) 8 Nisan Cumartesi günü Kartal’da yapacağı ’Hayır’ mitingini, ’’Yeterli sayıda polis yok’’ diyerek yasakladı.

 

Tarih : 6 Nisan 2017 Perşembe 23:56   Okunma : 1406

İstanbul Valiliği, Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) 8 Nisan Cumartesi günü Kartal'da yapacağı 'Hayır' mitingini, ''Yeterli sayıda polis yok'' diyerek yasakladı.

İstanbul Valiliği, TKP İstanbul İl Örgütü'nün 8 Nisan Cumartesi günü saat 16:00'da Kartal'da yapacağı 'Hayır' mitingini yasakladı. Valilik yasağa gerekçe olarak ''Yeterli polis yok'' açıklaması yaptı. Valilik, aynı TKP'nin 2 Nisan Pazar günü Kadıköy Yoğurtçu Parkı'ndaki referandum etkinliğini de yasaklamıştı.

TKP'den açıklama

TKP'den yasak kararının ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
İstanbul Valiliği, Türkiye Komünist Partisi’nin 8 Nisan’da Kartal Meydanı’nda yapacağı mitinge izin vermemiştir. Valilik gerekçe olarak o gün İstanbul’da TKP’nin mitingi dışında iki ayrı açık alan toplantısı yapılmasını göstermiştir. Sözlü olarak partimiz yetkililerine AKP ve HDP’nin İstanbul’da yapacağı mitingler nedeniyle yeterli polisin olmadığı iletilmiştir.

Böylece İçişleri Bakanlığı, bütün kuvvetlerini Yenikapı’da Erdoğan’ı korumak için seferber edeceğini ilan etmiş oluyor. Oysa Türkiye Komünist Partisi’nin Kartal’da bir mitingi disiplinli ve güvenli bir biçimde, bir şenlik havasında düzenlemesi için polise hiç gereksinimi yoktu. Gerçekte, Valilik, “sizin mitinginize gelenleri tecrit etmek, ürkütmek, miting alanına girişleri engellemek için polis bulamıyorum” demiştir.

Bu hem bir acizlik hem de baştan aşağıya adaletsizlik ve taraflılıkla sürmekte olan referandum sürecinde yeni bir skandaldır. Valiliğin, “kaynaklarım yetersiz” açıklamasının muhatabı Erdoğan’dır. Kendisine “Bizim sizi koruyacak kadar polisimiz yok” denebilirdi. 
Geçtiğimiz hafta TKP’nin Yoğurtçu Parkı’ndaki etkinliğini yasaklarken “miting alanı değil” gerekçesini ileri sürenlerin halkın sesini susturmak dışında bir niyetleri daha var. Referandum öncesinde “Hayır'cılar provokasyon yarattı” diyebilmek. TKP, Valiliğin “değerlendirmeye almadık” dediği mitingi Anayasal bir hak olarak yine de gerçekleştirmek isteyebilir, Valilik Erdoğan’ı korumakla görevlendirdiği polislerin bir bölümünü Kartal’a sevk etmek zorunda kalabilirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yenikapı’da “Yine olay çıkarıyorlar” deme olanağı vermeyeceğiz. Hukuken bu işin peşine bırakmayacağız. Siyaseten ise emekçi halkın sesini kısamayacaklarını bir kez daha ispatlayacağız. 8 Nisan’da saat 16:00'da, tüm halkımızı Türkiye’nin dört bir yanında binlerce kişi aynı anda sanatçılarla, sendikacılarla, aydınlarla, akademisyenler birlikte Boyun Eğme dergisi satmaya çağırıyoruz. 

Paylaş :
Etiketler :  istanbul valiliği, tkp, kartal, hayır mitinği, referandum.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA