2 Temmuz 2025 Çarşamba

17:40   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:33   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   14:20   OSMANGAZI KÖPRÜSÜ İLE 1,5 SAATLIK KÖRFEZ GEÇIŞI 6 DAKIKAYA DÜŞTÜ   13:34   MEZITLI TOKİ’DE HAK SAHIPLERI EVLERINE KAVUŞTU   12:45   MERSIN’IN DENIZI ALARM VERIYOR! CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA KIRLILIK TEPKISI VE SORU ÖNERGESI   12:20    TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERI YERINDE YıKANARAK DEZENFEKTE EDILIYOR   10:10   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDE ÖNCELIK INSAN SAĞLıĞı   09:59   EDIZ ÜN: "MıSıR ITHALATı DURDURULMAZSA ÜRETICI EZILIR, TÜRKIYE KAYBEDER"   09:50   JETLID’DEN ÜST DÜZEY ATAMA   09:40   BÜYÜKŞEHIR, GEÇMIŞI GÜNÜMÜZE TAŞıYAN KÜLTÜR ROTASıNı TOROSLAR’DA SÜRDÜRDÜ   09:30   ADANA PTT’DE UCUBE UYGULAMA: “TAŞERONUN TAŞERONU!”   09:20   MERCAN BILIM MERKEZI ÖĞRETMENLERI AĞıRLADı   20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:25   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:25   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:50   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:09   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:59   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”  
 
     
   

Tarsus Belediyesi, Nusret Mayın Gemisi`ni yeniliyor


Tarsus Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi`nin 110`uncu yılı kapsamında, Nusret Mayın Gemisi ve Çanakkale Kültür Parkı`nda kapsamlı bir bakım ve yenileme çalışması başlattı. Çalışmalar, 18 Mart`ta tamamlanarak, halkın ziyaretine açılacak.

 

Tarih : 17 Mart 2025 Pazartesi 10:04   Okunma : 562

Tarsus Belediyesi, yıllar önce atıl durumdan kurtarıp müzeye dönüştürdüğü Nusret Mayın Gemisi`ni, yeni dokunuşlarla daha etkileyici hale getiriyor. Çanakkale ruhunu hissettiren parkta, geminin yanı sıra temsili Çanakkale Şehitliği, Seyit Onbaşı heykeli ve Çanakkale Savaşı`nı simgeleyen çeşitli anıtlar da bulunuyor.

Yenileme kapsamında ilçeye gelen dünyaca ünlü heykel sanatçısı Adil Çelik ve ekibi, gemi içindeki balmumu heykellerin restorasyonunu gerçekleştiriyor. Çanakkale destanını anlatan sanat eserlerini yenileyerek ziyaretçilere daha etkileyici bir deneyim sunmayı hedeflediklerini belirten Adil Çelik, Belediye Başkanı Ali Boltaç`a tarihe ve sanata verdiği önem için teşekkürlerini iletti.

"Tarsus Belediyesi olarak, bu tarihî mirası en iyi şekilde yaşatmaya devam edeceğiz"

Belediye Başkanı Ali Boltaç, yaptığı açıklamada, tarihe ve kültürel mirasa sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak,"Manevi değeri yüksek ve bizleri birbirimize bağlayan tarihi eserleri korumak, bizim asli görevlerimiz arasındadır. Çanakkale Zaferi, milletimizin kaderini tayin eden bir dönüm noktasıdır ve Nusret Mayın Gemisi de bu zaferin en önemli kahramanlarındandır. Geçmişimize sahip çıkmak, geleceğimizi şekillendirmek için büyük önem taşır. Biz de Tarsus Belediyesi olarak, bu tarihi mirası en iyi şekilde yaşatmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Çanakkale Zaferi`nin kahramanlarını bir kez daha minnetle anıyorum" dedi.

Yenilenen Nusret Mayın Gemisi ve Çanakkale Kültür Parkı, 18 Mart`ta ziyarete açılacak. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA