16 Aralık 2025 Salı

15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:50   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:53   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:30   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:10   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:20   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:52   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM   13:23   MERSIN’DE TUTKUNUN VE KADERIN OPERASı: “LA VIDA BREVE” SAHNEDE!   11:55   MANISA ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY’A SON VEDA: “KALBIMIZDESIN”   10:15   AKDENIZ’DEN DÜNYA SOFRALARıNA: YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATı %44 ARTıŞLA REKORA KOŞTU   09:50   “MERSIN’DE KÜLTÜR POLITIKALARı MASAYA YATıRıLDı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜÇLÜ DESTEK”   22:58   MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜK BULUŞMA: SEÇER’DEN TARıMıN GELECEĞINE NET MESAJLAR   22:45   “YENIŞEHIR BELEDIYESI, YEREL YÖNETIMLERDE HAK TEMELLI YÖNETIŞIME YÖN VERIYOR”   22:40   "VAHAP SEÇER’DEN GÜLŞAH DURBAY İÇIN TAZIYE MESAJı: ‘ACıMıZ BÜYÜK’"   12:55   “AHMET GÖK: ADıYAMAN’A BORCUMUZU ONURLU SIYASETLE ÖDEYECEĞIZ”   10:08   “DERYA GRUP 47. YıLıNDA TÜRKIYE’NIN DERYASı OLMA YOLUNDA GÜCÜNÜ PEKIŞTIRDI”   23:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SILIFKE’YE 161 MILYONLUK SOSYAL VE KÜLTÜREL YATıRıM  
 
     
   

CHP`li Kış, İmamoğlu`nun gözaltına alınmasının ardından ekonomideki olağandışı hareketliliği Bakan Şimşek`e sordu: Büyük ölçekli işlemlerle ilgili inceleme başlatılmış mıdır?


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun 19 Mart`ta gözaltına alınmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanmalarla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`e “Son 24 saat içinde döviz piyasasında olağan dışı hareketlilik sergileyen büyük ölçekli işlemlerle ilgili herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır? Söz konusu adli sürece ilişkin bilgilerin önceden belirli kişi veya gruplar tarafından edinilerek finansal kazanç sağlandığına dair herhangi bir tespit yapılmış mıdır” diye sordu.

 

Tarih : 20 Mart 2025 Perşembe 12:46   Okunma : 2130

(ANKARA) - CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta gözaltına alınmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanmalarla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e “Son 24 saat içinde döviz piyasasında olağan dışı hareketlilik sergileyen büyük ölçekli işlemlerle ilgili herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır? Söz konusu adli sürece ilişkin bilgilerin önceden belirli kişi veya gruplar tarafından edinilerek finansal kazanç sağlandığına dair herhangi bir tespit yapılmış mıdır” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, İBB Başkanı İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanmalarla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının hukukun tamamen çiğnendiği siyasi bir darbe olduğunu belirten Kış, bu süreçte piyasaların sert tepki verdiğini, borsanın günü yüzde 8’in üzerinde kayıpla kapattığını ve döviz kurunda anormal dalgalanmalar yaşandığını hatırlattı.

Kış, önergenin gerekçesinde şunları kaydetti:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart 2025 Çarşamba günü sabah saatlerinde gözaltına alınması ulusal ve uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırmış, finansal piyasaların da bu sürece sert ve olumsuz tepki verdiği görülmüştür. Gün içinde iki kez devre kesen borsa günü yüzde 8’den fazla düşüşle kapatmıştır. Dövizde de günlük bazda çok sert dalgalanmalar yaşanmıştır. 19 Mart günü öncesinde çeşitli platformlarda yaşanacak sürece dair spekülatif ifade ve paylaşımlarda bulunan kimi isimlerin açıklamaları da göz önüne alındığında, söz konusu sürecin önceden bilinmesi ihtimali, döviz piyasasında spekülatif işlemler gerçekleştirilerek haksız kazanç elde edilip edilmediği sorusunu gündeme getirmiştir."

Kış, Bakan Şimşek’e şu soruları yöneltti:

“Son 24 saat içinde döviz piyasasında olağan dışı hareketlilik sergileyen büyük ölçekli işlemlerle ilgili herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır? Söz konusu adli sürece ilişkin bilgilerin önceden belirli kişi veya gruplar tarafından edinilerek finansal kazanç sağlandığına dair herhangi bir tespit yapılmış mıdır? 

Kamu kurumları veya yetkililer nezdinde, bu tür gelişmelere dair bilgilerin kötüye kullanılması yoluyla spekülatif işlemler gerçekleştirilmesini önlemeye yönelik bir denetim mekanizması bulunmakta mıdır? 

Son 24 saat içinde döviz piyasasını izleyen denetleyici kurumlar tarafından olağan dışı görülen işlemler tespit edilmiş midir? Bu işlemler kimler tarafından gerçekleştirilmiştir?

Finansal piyasaların adil ve sağlıklı işleyişini temin etmek adına, siyasi ve hukuki gelişmelerin ekonomik göstergeler üzerindeki etkisini sınırlamaya yönelik herhangi bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA